Κασσελάκης: Μετωπική με τη ΝΔ, ελιγμοί μετά το by pass της «Ομπρέλας»

Κασσελάκης: Μετωπική με τη ΝΔ, ελιγμοί μετά το by pass της «Ομπρέλας»

Μέσα σε 48 μόλις ώρες προκάλεσε διαδοχικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, σε μια έκφραση αρχηγικού προφίλ

5980967
Αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε χθες το περιεχόμενο του βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μέσα από το γραφείο του στη Βουλή και στο οποίο κάνει λόγο για «χειροκροτητές» βουλευτές της πλειοψηφίας, προκαλώντας τα αντανακλαστικά του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα σε 48 μόλις ώρες προκάλεσε διαδοχικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, σε μια έκφραση αρχηγικού προφίλ. Αρχικά, προηγήθηκε η κόντρα του κ. Κασσελάκη με την Υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, την οποία χαρακτήρισε «απρόσκλητη» κατά την επίσκεψή του σε εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής, για να ακολουθήσει η ανάρτηση του στα social media, προκειμένου να ξεναγήσει τους διαδικτυακούς του φίλους στο γραφείο του, στη Βουλή.

Μάλιστα μέσα στο βίντεό του, ο κ. Κασσελάκης δεν δίστασε να μιλήσει για «χειροκροτητές» βουλευτές της πλειοψηφίας που παράγουν νόμους και βρίσκονται σε κλειστά γραφεία, μολονότι θετική ψήφο σε σειρά νομοσχεδίων έχουν δώσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η ξενάγηση του κ. Κασσελάκη ξεκινάει με τον ίδιο όπως λέει να βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή, εξηγώντας μάλιστα ότι αυτό είναι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να εξαγγείλει πως ενεργοποιεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, iSyriza, ώστε να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.

Η ανάρτηση:

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος και συνέχισε λέγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».

Κλείσιμο
Σημειωτέον, πάντως, ότι η ψηφιακή πλατφόρμα iSyriza αποτελεί έμπνευση και δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την εποχή Προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προχώρησε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος μετά την εκλογική ήττα του 2019, ανάβοντας το «πράσινο φως» για το σχετικό εργαλείο. Μάλιστα, χάρη στην ενεργή λειτουργία του iSyriza, ο κ. Κασσελάκης έγινε ο ίδιος, κατά πληροφορίες, μέλος του κόμματος.

Στα λεγόμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άμεση υπήρξε η αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να σχολάζει πως «Τι θέλει να μας πει... Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Μαρινάκης.

«Εγώ δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράζουμε μια ευχή, να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μέσω Twitter, απάντησε εκ νέου στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φοβήθηκε και αυτό λέει πολλά. Φοβούνται ο λαός να έχει τη δύναμη στα χέρια του. Νομίζουν ότι θα αποφασίζουν σε κλειστούς διαδρόμους». «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι επέλεξε τα μέλη της ΑΔΑΕ μαζί με την ακροδεξιά. Ανατωτιέμαι αν αυτό το εγκρίνει ο κόσμος του Κέντρου» σημείωσε.

Η νέα τοποθέτηση Κασσελάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επανέλαβε με τη σειρά του ότι «ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλης» όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Το by…pass της «Ομπρέλας»

Η μετωπική σύγκρουση του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε την ίδια στιγμή που στελέχη της «Ομπρέλας», δηλαδή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης παρέκαμψαν επιδεικτικά τον κ. Κασσελάκη, αποστέλλοντας επιστολή στους δύο Γραμματείς του κόμματος, με αίτημα την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σε μια τέτοια εξέλιξη, η Πολιτική Γραμματεία θα αποφάσιζε την άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με επίδικο τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Νοέμβριο, ώστε αυτό να μην οδηγηθεί στις Καλένδες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους προς τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη τα στελέχη της «Ομπρέλας» ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο, ώστε να αποφασιστούν:

- Η πολιτική γραμμή του κόμματος.

- Το χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο.

- Αλλά και λειτουργικά ζητούμενα, όπως οι ημερομηνίες συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς η Βουλευτής Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 22 Οκτωβρίου, απόφαση για την οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να ακολουθήσει στη συνέχεια νέα επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, από την οποία είχε… αφαιρεθεί η επίμαχη ημερομηνία.

Στα όργανα η συζήτηση

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετέδιδαν χθες ότι προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη -όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή (δηλαδή προχθές) του συνέντευξη- είναι η σύγκλιση των οργάνων του κόμματος. Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο τύπου του κόμματος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα.

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει, κατέληγαν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας την όποια συζήτηση μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Ειδήσεις σήμερα:

«Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό» - Η Σουηδία βγάζει στρατό στους δρόμους για τις συμμορίες μεταναστών

Στη «φάκα» κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

«Περιμένουμε τον Κασσελάκη στον Βόλο, να πάρει μαζί και τον Τάιλερ και να πιάσουν τα φτυάρια» λέει ο Μπέος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης