ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή της «Ομπρέλας» στον Κασσελάκη - Του ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή της «Ομπρέλας» στον Κασσελάκη - Του ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία

Το παρασκήνιο πίσω από την κίνηση Σβίγκου και Βασιλειάδη - Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απευθύνονται στους γραμματείς του κόμματος, για να... ακούσει ο νέος πρόεδρος

kasselakis-koumoundourou_29092023
Να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε άμεσο χρόνο ζητούν με επιστολή τους στελέχη της «Ομπρέλας» από τους Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, σε μια απόπειρα να επαναφέρουν το αίτημα τους για άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με επίδικο τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Νοέμβριο.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθουν στα συλλογικά όργανα, αλλά και θα τοποθετούνται στο εξής στη δημόσια σφαίρα αναμένεται να συναποφασίσουν σε πανελλαδική -διαδικτυακή- συνέλευση τα μέλη της «Ομπρέλας» στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εστιάζοντας, κατά πληροφορίες, σε δύο σημεία.

Αφενός στην ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να συζητηθεί η πολιτική γραμμή μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου. Σημειωτέον ότι η Πολιτική Γραμματεία, είναι εκείνη που ως αρμόδιο συλλογικό όργανο συγκαλεί την Κεντρική Επιτροπή.

Και αφετέρου, κατά πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή να δρομολογήσει τις διαδικασίες έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, εφαρμόζοντας την προηγούμενη απόφαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, τον περασμένο Ιούλιο.

«Αυτογκόλ» στο ημερολόγιο

Κλείσιμο
Κατά πληροφορίες, στην επιστολή της «Ομπρέλας», γίνεται λόγος για την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο, ώστε να αποφασιστούν:

- Η πολιτική γραμμή του κόμματος.
- Το χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο.
- Αλλά και λειτουργικά ζητούμενα, όπως οι ημερομηνίες συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς χθες η Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 22 Οκτωβρίου, απόφαση για την οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να ακολουθήσει αργά χθες νέα επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, από την οποία είχε… αφαιρεθεί η επίμαχη ημερομηνία.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη -όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη- είναι η σύγκλιση των οργάνων του κόμματος. Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο τύπου του κόμματος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα, μετέδωσαν σήμερα κομματικές πηγές.

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει, κατέληγαν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας την όποια συζήτηση μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί υπάρχει έκρηξη βίας στη Σουηδία: Συμμορίες μεταναστών, το δίκτυο Foxtrot και η «κουρδική αλεπού» που κρύβεται στην Τουρκία

«Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στη σκηνή από κοπέλα» - Ο Κακουριώτης μιλάει για το viral βίντεο


Zευγάρι Αλβανών με τα δύο ανίψια του πίσω από τα 580 κιλά κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης