ΑΔΑΕ: «Ναι» από τη Βουλή στην αντικατάσταση μελών – Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα

ΑΔΑΕ: «Ναι» από τη Βουλή στην αντικατάσταση μελών – Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα

Ο Γιώργος Μπακάλης τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της Αρχής – Υπέρ της εισήγησης ΝΔ και Ελληνική Λύση – Προηγήθηκε αντιπαράθεση, όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης

aade
Με την συνταγματική αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 εγκρίθηκαν τα νέα μέλη της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Γιώργος Μπακάλης τοποθετείται αντιπρόεδρος της Αρχής, ο κ. Αθανάσιος Παλιάτσος αναπληρωτής αντιπρόεδρος οι κ.κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου και Δημοσθένης Ασημακόπουλος τακτικά μέλη και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μυριδάκης και Χαράλαμπος Τσιλιώτης. Τα νέα μέλη θα αντικαταστήσουν πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Υπέρ της σχετικής εισήγησης ψήφισαν 16 βουλευτές από την ΝΔ και την Ελληνική Λύση, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης

Νωρίτερα υπήρξε ένταση καθώς το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την εσπευσμένη αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ ενόψει κρίσιμης συνεδρίασης της Ολομέλειας της ανεξάρτητης αρχής που αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξήγησε πως η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ συνεκλήθη μετά την εκκίνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την αντικατάσταση των μελών της αρχής.

«Θα ακούσατε χθες τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της ΑΔΑΕ η Βουλή επιχειρεί την αλλαγή των μελών της. Για να μην στείλουμε λάθος μήνυμα πρέπει να αφήσουμε την Αρχή να ολοκληρώσει τον έλεγχό της για την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη και μετά να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των μελών της. Δώστε χρόνο να ολοκληρωθεί η διαδικασία και εμείς συνεδριάζουμε την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη».

Με την πρόταση του κ. Κωνσταντινόπουλου συμφώνησαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του προεδρείου ο κ. Τασούλας είπε «δεν είναι όπως τα λέτε. Μόλις ανακοίνωσα ότι θα πάμε σε αλλαγές στην ΑΔΑΕ μια ημέρα μετά η ΑΔΑΕ προγραμμάτισε την ολομέλειά της. Δεν υπάρχει συσχέτιση. Κάποιοι νόμιζαν ότι βάλαμε την συνεδρίαση επειδή μάθαμε ότι συνεδριάζει η ΑΔΑΕ. Δεν ισχύει. Το αντίθετο έγινε. Πρώτα ανακοίνωσα εγώ ότι πάμε επιτέλους σε αντικαταστάσεις μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ και μετά προγραμματίστηκε η Ολομέλεια της Αρχής. Δεν υπάρχει συσχέτιση. Ο καθένας κάνει την δουλειά του και με τις καθυστερήσεις κινδυνεύουμε να μην κάνει κανείς την δουλειά του. Πράγματι είναι επίμαχο το θέμα των παρακολουθήσεων γι αυτό και αρχικά ήταν δύσκολο να κάνουμε τις αντικαταστάσεις προεκλογικά. Όμως είμαστε 3-4 μήνες μετά τις εκλογές».






Ειδήσεις σήμερα:

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απαντά στο «απρόσκλητη» του Κασσελάκη: «Δεν ήμουν καλεσμένη του, τον υποδέχθηκα ως όφειλα»

«Ζω για να βασανίζω σκύλους» δήλωνε για τη διαστροφή του ο Βρετανός ζωολόγος - Ασελγούσε και σε άλογα

Εικόνες καταστροφής στον Βόλο από την κακοκαιρία - 257 διασώσεις, πλημμύρισαν σπίτια, ΙΧ χάθηκαν στα λασπόνερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης