ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική συνάντηση του επιτελείου Κασσελάκη – Το κρυφό «στρατηγείο» και οι μεταγραφές

ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική συνάντηση του επιτελείου Κασσελάκη – Το κρυφό «στρατηγείο» και οι μεταγραφές

Δείτε ποιοι ήταν οι περίπου 70-80 παρόντες – Έκπληξη η παρουσία του Καραμέρου που είχε αρχικά ταχθεί στο πλευρό της Αχτσιόγλου - Νωρίτερα, ο Μαμουλάκης ανακοίνωσε ότι παίρνει «μεταγραφή» από τον Τσακαλώτο

kasselakis_stefanos1
Τις επόμενες κινήσεις τους αποφάσισαν χθες ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης και περίπου 70-80 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον στηρίζουν στο κρυφό «στρατηγείο» του, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας και όχι στη Στουρνάρη 57, όπου «σταθμεύουν» πλέον δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες.

Με μια εισήγηση «γρήγορη και στοχευμένη» που δεν θύμιζε σε τίποτα τις ατέρμονες κομματικές συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε απέναντι στη στρατηγική των τελευταίων εικοσιτετράωρων πριν το άνοιγμα της κάλπης, την οργάνωση των περιοδειών του, την επαφή με συγκεκριμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά και το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τα οποία υπολογίζονται σε 45.000.

Παράλληλα, κρίσιμο υπήρξε να συντονιστεί όλη η -διευρυμένη- πλέον ομάδα που τον στηρίζει, αλλά και καταγραφούν ιδέες και απόψεις από πλευράς των παρευρισκόμενων, αναφορικά με το «πράσινο μίλι» της προεκλογικής περιόδου.

Ποιοι μετείχαν στη «μυστική» σύσκεψη

Κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετείχαν πρώην και νυν βουλευτές, πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη και πρώην Υπουργοί, με τους παρόντες να υπολογίζονται σε 70-80 άτομα, μολονότι υπήρξαν και δικαιολογημένες απουσίες, λόγω κωλύματος.

Κλείσιμο
Κατά πληροφορίες, το παρόν έδωσαν οι: Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Νατάσα Γκαρά, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς, Χαρά Καφαντάρη, Ελένη Αυλωνίτου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ράνια Θρασκιά, Άννα Βαγενά, Ραλλία Χρηστίδου κά

Έκπληξη από τον Καραμέρο

Ωστόσο, την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία του βουλευτή, Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος είχε ταχθεί αρχικά στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου και υπήρξε ο πρώτος που τοποθετήθηκε υπέρ της ακύρωσης του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών κατόπιν συνεννόησης των δύο φιναλίστ ως αχρείαστου.


«Μεταγραφή» Μαμουλάκη από Τσακαλώτο

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η κινητικότητα συνεχίζεται. Ο βουλευτης , Χάρης Μαμουλάκης, εκτιμώντας πως το επόμενο διάστημα ο κ. Κασσελάκης θα αναπτύξει τους βασικούς πυλώνες, με τους οποίους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μετέδιδε το protothema, τα εκλογικά αποτελέσματα στην Κρήτη, όπου «σάρωσε» η πλευρά Κασσελάκη, έφεραν δεύτερες σκέψεις σε στελέχη του κ. Τσακαλώτου στο νησί, με τον κ. Μαμουλάκη να εξηγεί σήμερα στο ρ/σ «Παραπολιτικά» πως η στήριξή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον πρώτο γύρο εδράζετο στο το πόσο καθαρά κινήθηκε πολιτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλοίο που ναυπηγείται εν πλω, σημειώνοντας πως την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, στη μεγάλη συμμετοχή συνετέλεσε και η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος. Ακόμα, όπως σημείωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνία χωρίς πολιτική και το αντίστροφο δεν υπάρχει.

Όπως υπογράμμισε, ο κ. Κασσελάκης διαθέτει ένα εξαιρετικό χάρισμα που ήταν δομικό έλλειμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και έρχεται να υπερκαλύψει μια πολύ μεγάλη ανάγκη του κόμματος. Μάλιστα, εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα ο κ. Κασσελάκης θα αναπτύξει τους βασικούς πυλώνες, με βάση τους οποίους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αχρείαστος» ο δεύτερος γύρος

Τέλος, τόνισε πως θα ήταν καλό να γίνει αποδοχή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω τριβές.

Με τον τρόπο αυτό συντάχθηκε με την πρόταση του βουλευτή, Γιώργου Καραμέρου να υπάρξει συμφωνία των δύο φιναλίστ, για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος λόγω της μεγάλης διαφοράς.

Η Ακρίτα απαντά στα περί «κωλοτούμπας»


Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σε νέα της ανάρτηση απάντησε στις αιτιάσεις που δέχθηκε περί «κωλοτούμπας», μετά την ανακοίνωσή της ότι μετατοπίζει τη στήριξή της από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη με αποτέλεσμα να δεχθεί κριτική. 

Όπως εξηγεί στην ανάρτηση της, ο λόγος για τον οποίο στηρίζει τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο ότι τον θεωρεί πιο ικανό και δυναμικό για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τομέας που απασχολεί ιδιαιτέρως την κυρία Ακρίτα.

Στην ίδια ανάρτηση αφήνει αιχμές λεγοντας ότι από τον Ιούλιο, όταν και είχε δηλώσει την στήριξη της στην Έφη Αχτσιογλου, πέρασαν «δυο μήνες που είδα κι άκουσα πολλά». Πάντως, η κυρία Ακρίτα, αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται η υποψήφια για την κούρσα ηγεσίας λέγοντας: «Καταδικάζω τις προβοκατόρικες πρακτικές εναντίον της Εφης. Όποιος διαθέτει sms να το βγάλει, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Επίθεση «εκ των έσω» δέχτηκα χτες. «Κωλοτούμπα έκανε η Ακρίτα» είπανε. Νννναι. Να το δούμε λίγο αυτό. Γιατί το γεγονός ότι κάνεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το θεωρείς καλό για τον τόπο σου, ούτε που το υποψιάζονται μερικοι. Πάντα πρέπει να υπάρχει ιδιοτέλεια και υστεροβουλία για να αναθεωρήσεις μια άποψη. Κωλοτούμπα, λοιπόν. 🚩 Κωλοτούμπα κάνει όποιος προσβλέπει σε πολιτικές καριέρες. Στην ηλικία μου, για έναν και μόνο λόγο μπήκα στη Βουλή: για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να αγωνιστώ γι’ αυτά όσο μπορώ κι όσο αντέχω και μετά να πάω σπιτάκι μου. 🚩 Κωλοτούμπα κάνεις για να κερδίσεις πόστα. Πόστα δεν δέχτηκα στη δημοσιογραφία όταν μου προτείνανε διευθυντικές θέσεις κι αρχισυνταξίες. 🚩 Κωλοτούμπα κάνεις για τα χρήματα. Έχω χρήματα. Κι από τη δουλειά μου και απ’ το σπίτι μου. Πιο πολύ χάνω παρά κερδίζω. 🚩 Κωλοτούμπα κάνεις για αναγνωρισιμότητα. Ασχολίαστο. Τί μεσολάβησε, λοιπόν, κι άλλαξα γνώμη; Δυο μήνες. Αυτοί μεσολάβησαν. Δύο μήνες που είδα κι άκουσα πολλά. Δυο μήνες από τις 17 Ιουλίου - όταν δημόσια έδωσα την στήριξη μου στην Έφη - μέχρι σήμερα, που πλέον είδα από πρώτο χέρι και τα εν οίκω και τα εν δήμω. Δεν ήμουν ποτέ στο κόμμα: μέλος γράφτηκα την Κυριακή για να ψηφίσω. Αποφάσισα να στηρίξω τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί πιστεύω πως στον τομέα που με ενδιαφέρει - και που γι’ αυτόν επέλεξα την ενασχόληση μου με την πολιτική - θα είναι πιο δυναμικός και πιο αποτελεσματικός. Θα αγωνιστούμε, λοιπόν, μαζί για την ορατότητα, την συμπερίληψη, την ισότητα και την ισονομία, το δικαίωμα στο γάμο και στην οικογένεια για όλους ανεξαιρέτως. Και τέλος για τα δικαιώματα των ζώων που δυστυχώς ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κυρίαρχο λόγο. Υ. Γ. Καταδικάζω τις προβοκατόρικες πρακτικές εναντίον της Εφης. Όποιος διαθέτει sms να το βγάλει, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης.

Επίθεση «εκ των έσω» δέχτηκα χτες. «Κωλοτούμπα έκανε η Ακρίτα» είπανε. Νννναι. Να το δούμε λίγο αυτό. Γιατί το γεγονός...

Posted by Elena Akrita on Wednesday, September 20, 2023



Ειδήσεις σήμερα

Στις 18:00 το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν: Χαμηλές προσδοκίες, παρά τη μεταστροφή Ερντογάν

Τον Δεκέμβριο η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100 - 200€ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά

Αναστάτωση με εικαστικό έργο με 11 σφαγμένα αρνιά στην Παιανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης