Πιπιλή: Αποκάλυψε την κατάθεσή της κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Πιπιλή: Αποκάλυψε την κατάθεσή της κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος υπενθύμισε όσα κατέθεσε στις δικαστικές αρχές για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

5793481
Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη μέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα αποκάλυψε όσα είχε πει στην ανακρίτρια όταν είχε κληθεί να καταθέσει για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η κυρία Πιπιλή μάλιστα σπεύδει να χαρακτηρίσει «παράσημο» τόσο την κατάθεσή της όσο και τη στάση της Κοινοβούλιο, την εποχή, όπως λέει, που αλώνιζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.  Σημειώνεται ότι η πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των Χρυσαυγιτών βουλευτών, ωστόσο όχι μόνο δεν σιώπησε αλλά προέβη σε καταγγελίες για τη δράση τους. Μάλιστα είχε περάσει και το κατώφλι της ανακρίτριας καταθέτοντας αλλά και προσκομίζοντας αποδεικτικό υλικό.

Ακόμη η κυρία Πιπιλή στέκεται στην προκλητική και τραμπούκικη συμπεριφορά που είχαν οι Χρυσαυγίτες μέσα στο Κοινοβούλιο και υπενθυμίζει «την αδιαφορία, ανοχή έως και χαριεντισμούς από κάποιους βουλευτές όλων των κομμάτων» απεναντί τους».

Παράλληλα επισημαίνει την τρομοκρατία που ήθελαν να επιβάλουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές και υπενθυμίζει ότι η ίδια ζήτησε να απαγορευθεί η οπλοφορία στη Βουλή όταν είδε ύποπτες κινήσεις.

Επιπρόσθετα η πρώην βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τις επιθεσεις και τις ανοιχτές απειλές που δέχθηκε από τους Χρυσαυγίτες και τονίζει πως η στάση της ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει «για την προάσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ως μέλος της».

Τέλος το υστερόγραφο του σημειώματός της, σπεύδει να  κάνει ένα σχόλιο και για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστική τη δήλωση περί ξεδοντιάσματος δικαστών και δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
«Όταν άκουσα τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη να τάζει, λες σε όχλο, το ξεδόντιασμα "δικαστών και δημοσιογράφων" δεν σας κρύβω πως ανατρίχιασα, γιατί αυτά τα ίδια ήταν συχνό περιεχόμενο ομιλιών των Χρυσαυγιτών μέσα στη Βουλή εκείνη της πρώτης γενιάς των Κασιδιαρέων, Μίχων, Παναγιώταρων και λοιπών, που τώρα από τη φυλακή βλέπουν κάποιους άλλους να ξαναζεσταίνουν τα έδρανα που άφησαν εκείνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δείτε την ανάρτηση:

Την προσοχή σας παρακαλώ.Ντοκουμέντο. Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ,σαν σήμερα ,και ανέσυρα από τη...

Posted by Fotini Pipili on Monday, September 18, 2023


Η αποκάλυψη της Φωτεινής Πιπιλή αναλυτικά

«Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σαν σήμερα, και ανέσυρα από τη μνήμη μου το πιο σημαντικό, για μένα, "παράσημο" της βουλευτικής μου πορείας. Από την πρώτη κιόλας μέρα της βεβήλωσης της
Βουλής των Ελλήνων από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στα έδρανα της, πρώτη και δημόσια προειδοποιούσα, σε όλους τους τόνους για τον ναζιστικό τους προσανατολισμό. Συχνά αισθανόμουν κάπως μόνη, κυρίως, όταν έβλεπα στην καθημερινότητα των διαδρόμων, μια αδιαφορία, μια ανοχή έως και χαριεντισμούς μαζί τους από κάποιους βουλευτές, όλων των κομμάτων! (Την συνέχεια της διαπίστωσαν όλοι στην "συνύπαρξη" με τους Συριζο-Ανελ θεσμούς την περίοδο 2015-2019).

»Οι επιθέσεις των Χρυσαυγιτών και ειδικότερα του Κασιδιάρη στο πρόσωπο μου έγιναν καθημερινότητα, στην αρχή με ύπουλο τρόπο, κι εν συνεχεία με επιθετικό, επικίνδυνο για την σωματική μου ακεραιότητα
και βαθιά συκοφαντικό και προσβλητικό. Δέχθηκα όχι μόνο πόλεμο λάσπης -συνεχίζεται έως και σήμερα από τους "πιστούς" τους- ,όχι μόνο τρομοκράτηση και συκοφαντίες από τον Τύπο τους και τα διαδικτυακά τους μέσα, αλλά και δύο επιθέσεις ναζιστοτραμπούκων στο σπίτι μου, συχνές προκλητικές επιδείξεις των όπλων τους στους χώρους της Βουλής χυδαίες ύβρεις, απειλές με χειρονομίες -μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας και άλλα πολλά.

»Δεν σας κρύβω πως την περίοδο εκείνη -2012-2015 αισθάνθηκα συχνά μόνη και απροστάτευτη, γιατί δεν έτυχα της προσοχής γενικότερα του πολιτικού συστήματος και δη του κοινοβουλευτικού, χωρίς αυτό να σημαίνει
πως δεν κοινοποιούσα όπου έπρεπε και με επίσημο τρόπο τα όσα βίωνα. Παρ όλα αυτά συνέχιζα να "προκαλώ" ως το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για την προάσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ως μέλος της.

»Πριν δέκα χρόνια ακριβώς έγινε το αναμενόμενο κακό. Και χύθηκαν αμέσως οι τόνοι "οργής" για τους ναζί δολοφόνους, οπωσδήποτε καθυστερημένα.

»Και λίγο καιρό μετά την δολοφονία Παύλου Φύσσα το τόλμησα. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως στις δύο σπουδαίες ανακρίτριες, που με το αρχικό τους, επίπονο έργο ετοίμασαν τον δρόμο για την φυλακή -όπως αποδείχθηκε ιστορικά- τις κυρίες Ιωάννα Κλάπα -νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου- και την Μαρία Δημητρόπουλου, για να καταθέσω ως κατήγορος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Κάθησα ώρες στο γραφείο τους, διηγηθηκα όλα όσα είχα η ιδια διαπιστώσει από την αρχή και φεύγοντας υποσχέθηκα πως θα επέστρεφα με πλήρη φάκελο από βίντεο της εν γένει δράσης τους, εντός και εκτός Βουλής, με ηχητικά αποσπάσματα από συνεδριάσεις της ολομέλειας και των Επιτροπών, από δημοσιεύματα του ελληνικού και του ξένου τύπου με αποκαλύψεις για τον τρόπο της πολιτικής τους που είχε, από την αρχή, τον χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης. Και επέστρεψα με τον ογκώδη φάκελο, πολύτιμο βοήθημα.

»Αυτό λοιπόν είναι το "παράσημο" μου που το θυμήθηκα στα δεκάχρονα της δολοφονίας Φύσσα. Παράσημο το ότι δεν τους φοβήθηκα, δεν κουράστηκα, παρά τα όσα είχα υποστεί και υφίσταμαι ακόμη από τα παρακλάδια
τους και βοήθησα, έστω με τις μικρές μου δυνάμεις, στην εξέλιξη.

»Και ναι. Ο πόλεμος της λάσπης και της τρομοκράτησης εις βάρος μου κρατει. Ακόμη και τώρα. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του '23, λόγω υποψηφιότητάς μου, επέστρεψε στο πρόσωπο μου όλο το
κατακάθι τους, με πολλούς τρόπους και είμαι σίγουρη πως θα συνεχιστεί, ειδικά τώρα που αποκαλύφθηκε πως το αυγό του φιδιού ξανακάθησε με θράσος στα έδρανα της Βουλής.

»Αλλά ποιός "στρατιώτης" με παράσημο φοβάται;

»Υ.Γ.

»Όταν άκουσα τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη να τάζει, λες σε όχλο, το ξεδόντιασμα "δικαστών και δημοσιογράφων" δεν σας κρύβω πως ανατρίχιασα, γιατί αυτά τα ίδια ήταν συχνό περιεχόμενο ομιλιών
των Χρυσαυγιτών μέσα στη Βουλή εκείνη της πρώτης γενιάς των Κασιδιαρέων, Μίχων, Παναγιώταρων και λοιπών, που τώρα από τη φυλακή βλέπουν κάποιους άλλους να ξαναζεσταίνουν τα έδρανα που άφησαν εκείνοι.

»Δημοσιοποιώ την κατάθεση μου στις ανακρίτριες:


1pip
2pip
3pip
4pip
5pip
6pip
7pip
8pip


Ειδήσεις σήμερα

Λιβύη: Η Γλυκερία και η Εύη, οι δύο Ελληνίδες νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο

Τραγωδία στη Λιβύη: Η στιγμή της άφιξης της ελληνικής αποστολής, λίγο πριν ξεκινήσει τη μοιραία διαδρομή

Πλημμύρα... ο Μπέος: Όταν ο δήμαρχος Βόλου ήλθε αντιμέτωπος με τα νερά - και τις παλιότερες δηλώσεις του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης