Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: ΕΔΕ για τη διαχείριση της τραγωδίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: ΕΔΕ για τη διαχείριση της τραγωδίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Η λιτή ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας μετά τα όσα έγιναν χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά

ypoyrgiko-16
Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκινάει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού με το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του Blue Horizon.

Δείτε την ανάρτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:


Νωρίτερα ο κ.Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real FM ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρχαν άνθρωποι του λιμενικού στο σημείο την ώρα του συμβάντος και γιατί δεν παρενέβησαν ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «υπήρχε άνθρωπος του λιμενικού και εφόσον εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η επιβίβαση αυτό που έκανε ήταν να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Δεν είχε στραμμένα τα μάτια του στο πλοίο. Άκουσε τη φασαρία, αμέσως πήγε προς το σημείο, προσπάθησε να δει και να καταλάβει τι έγινε και με τη συνδρομή του καβοδέτη ανέσυραν τον άνθρωπο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ»

«Υπήρχε λιμενικός αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου» 

Σχετικά βίντεο δείχνουν 36χρονο επιβάτη να προσπαθεί να μπει στο πλοίο αλλά απωθείται από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον τραγικό θάνατό του.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Blue Horizon: Αυτός είναι ο 36χρονος Αντώνης που δολοφονήθηκε όταν τον πέταξαν από τον καταπέλτη του πλοίου

Blue Horizon: «Σώστε τον, μαζέψτε τον» - Νέο βίντεο σοκ από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Κακοκαιρία Daniel: Με τρακτέρ απομακρύνουν εγκλωβισμένους πολίτες στην Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης