Ο Κασιδιάρης διέταξε την… οπισθοχώρηση των 11 Σπαρτιατών

Ο Κασιδιάρης διέταξε την… οπισθοχώρηση των 11 Σπαρτιατών

Διπλή «κωλοτούμπα» από Στίγκα και... Σπαρτιάτες βουλευτές που τα βρήκαν και επέστρεψαν στη Βουλή

spartiates_vouli_xr
Σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και σολομώντεια μοιρασιά της πολιτικής φαιδρότητας προχώρησαν ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας και οι βουλευτές του βάζοντας προσωρινά τίτλους τέλους στο πρωτόγνωρο ξεκαθάρισμα λογαριασμών που επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα με αντικείμενο διεκδίκησης την τεράστια χρηματοδότηση του κόμματος.
 
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις σκληρές παρασκηνιακές μεθοδεύσεις η κατάληξη της υπόθεσης δεν μπορεί να ερμηνευτεί με πολιτικούς όρους καθώς οι αιτίες της σφοδρής αντιπαράθεσης που είχε το προηγούμενο διάστημα ο Βασίλης Στίγκας με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν αφορούσαν την ιδεολογική πυξίδα του κόμματος αλλά την μοιρασιά του κρατικού χρήματος.

Το σημείο τριβής που οδήγησε στην προσωρινή διάσπαση των Σπαρτιατών ήταν η διαχείριση του ταμείου ενώ η πραγματική αιτία που ανάγκασε τους 12 βουλευτές να αναθεωρήσουν την στάση τους και να επανεμφανιστούν ως «συναγωνιστές» ήταν ο φόβος της απώλειας όλων των βουλευτικών τους προνομίων.

Η απειλή του Βασίλη Στίγκα να προσκομίσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φυσική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη φαίνεται πως τρομοκράτησε και ανάγκασε σε αναδίπλωση τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του μορφώματος.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι 11 βουλευτές της ΚΟ των Σπαρτιατών - οι οποίοι κατά πληροφορίες εξακολουθούν να διατηρούν στενές επαφές με τον Η. Κασιδιάρη - υποχρεώθηκαν να δηλώσουν πως «προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα...»
 
Κερδισμένοι και χαμένοι
 
Ο Βασίλης Στίγκας αναγκάστηκε στην πιο θεαματική κωλοτούμπα καθώς απέσυρε όσα ο ίδιος είπε στην Ολομέλεια της Βουλής περι βουλευτών – Greek mafia.  Από την άλλη πλευρά ωστόσο κατάφερε να αποσπάσει κοινή γραπτή δήλωση από τους 11 βουλευτές ότι τελούν υπό την ηγεσία του.
Κλείσιμο
 
Πρόκειται για τους βουλευτές που την περασμένη Πέμπτη επέλεξαν να απέχουν από την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές προκειμένου να δείξουν ότι δεν αναγνωρίζουν τον Β. Στίγκα ως αρχηγό τους.

Κίνηση που ερμηνεύτηκε ως επίδειξη δύναμης από το σύστημα Κασιδιάρη που επιθυμεί να αμφισβητήσει τον Β. Στίγκα, να τον οδηγήσει σε κομματικό συνέδριο με τελικό στόχο να πάρει υπό την ιδιοκτησία του το κόμμα και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Εκ του αποτελέσματος η συγκεκριμένη ενέργεια απέτυχε καθώς τα «πρωτοπαλίκαρα» του Κασιδιάρη αναγκάστηκαν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Στίγκα.
 
Το χρονικό
  
Καταλύτης για τις πρωτοφανείς παρασκηνιακές διεργασίες που οδήγησαν  στην ανακωχή της άγριας σύγκρουσης ήταν η κλήση του προέδρου του κόμματος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποδείξει όσα ο ίδιος ομολόγησε, ότι δηλαδή μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας λειτουργούν ως εκτελεστικά όργανα «εξωκοινοβουλευτικού κέντρου» το οποίο δρα με όρους Greek mafia και Δον Κορλεόνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Στίγκας  θα αποκάλυπτε το πρωί της Τρίτης στην Δικαιοσύνη τους στενούς δεσμούς της ΚΟ με τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη και θα ενεργοποιούσε βαρύτατες κυρώσεις οι οποίες μπορεί να έφταναν εως την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και την έκπτωση όλων από το βουλευτικό αξίωμα.

Ωστόσο λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι καλεί πίσω στην ΚΟ τους 3 διαγραφέντες βουλευτές  και πως «οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Ακολούθησε κοινή ανακοίνωση όλων των βουλευτών που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομες πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν».

Είναι δε εξίσου πρωτοφανές ότι την δήλωση την υπογράφει και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλωρος αν και όπως έσπευσε να διευκρινίσει σε δημοσιογράφους δεν προτίθεται να ανακαλέσει την ανεξαρτητοποίησή του καθώς δεν εμπιστεύεται τον Β. Στίγκα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός καταδικασμένος για βιασμό αθωώθηκε, σχεδόν μισό αιώνα μετά


Mηνύματα από 112: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα


Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Daniel», «πνίγηκε» χθες το βράδυ η Εύβοια - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης