Στίγκας: Ο Κασιδιάρης αποτέλεσε κηροζίνη... που όμως μπορεί και να σε κάψει

Στίγκας: Ο Κασιδιάρης αποτέλεσε κηροζίνη... που όμως μπορεί και να σε κάψει

 «Αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο αύριο θα διαγράψω κι άλλους μέχρι να μείνω μόνος μου» τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών - Είστε «Greek Mafia» με Δον Κορλεόνε τον Κασιδιάρη, λέει ο Στίγκας - «Είσαι δικτατορίσκος» απαντούν οι 11

stigkas
Σε διαγραφή τριών βουλευτών που λειτουργούν εκβιαστικά όπως, αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, προχώρησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

Με επιστολή του ο κ. Στίγκας προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι διαγράφονται οι βουλευτές: Ιωάννης Δημητροκάλλης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς και Ιωάννης Κόντης.

«Υπάρχουν απειλές προς βουλευτές του κόμματός μου να συνταχθούν σύμφωνα με τα σχέδια των άλλων, επομένως δεν θεωρώ ότι είναι 11 αυτοί που διαφωνούν μαζί μου» τόνισε μιλώντας στον ANT1 ο κ. Στίγκας ενώ τόνισε πως «αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο αύριο θα διαγράψω κι άλλους μέχρι να μείνω μόνος μου».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv6vf1m1ihah)


Όπως είπε «όλοι αυτοί οι βουλευτές πού έμαθαν από δημοκρατικές διαδικασίες; Στη Χρυσή Αυγή ή κάπου άλλού;» ενώ όπως κατήγγειλε «οι ίδιοι δίνουν κάθε μήνα χρήματα που πηγαίνουν σε ένα ταμείο, ποσά που φτάνουν έως και τις 3.000 ευρώ το μήνα» ενώ όπως ανέφερε «δεν είμαι αρεστός γιατί εγώ το αρνήθηκα». Σχετικά με τις παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ηλία Κασιδιάρη και τη συμβολή του στην ανάδειξη του κόμματος ο ίδιος είπε πως «ήταν κηροζίνη, αλλά καμιά φορά η κηροζίνη μπορεί να σε κάψει».

Είστε «Greek Mafia» με Δον Κορλεόνε τον Κασιδιάρη, λέει ο Στίγκας - «Είσαι δικτατορίσκος» απαντούν οι 11

Το πρωί της Πέμπτης κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή, τα έδρανα των κομμάτων γέμισαν με βουλευτές εγκαινιάζοντας την νέα κοινοβουλευτική σεζόν. Τα χαμόγελα και τα πηγαδάκια, προκαλούν πάντα το ενδιαφέρον. Ωστόσο, η εικόνα ενός αρχηγού κόμματος να είναι μόνος του στα έδρανα, άνευ βουλευτών, τράβηξε την προσοχή όλων. Ο Βασίλης Στίγκας κοιτούσε γύρω του με ολοφάνερη αμηχανία και νευρικότητα. Οι 11 είχαν προειδοποιήσει από χθες ότι θα δώσουν την δική τους απάντηση στον πρόεδρο των Σπαρτιατών με «εκκωφαντικό» τρόπο. Όπως δήλωσε ένας βουλευτής στο protothema.gr, η απουσία τους ήταν μια συνειδητή και συμβολική επιλογή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βασίλης Στίγκας από το βήμα της βουλής εξαπολύει βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του χαρακτηριζοντας τους «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Υπονοώντας μάλιστα ότι το εξωκοινοβουλευτικό κέντρο ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε». «Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές. «Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης», κατέληξε από το βήμα της βουλής. Στη συνέχεια προχώρησε και στη διαγραφή τριών βουλευτών, θέτοντας εκτός ΚΟ τους κ.κ. Δημητροκάλλη, Κόντη και Κατσιβαρδά.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Βασίλης Στίγκας, εξήγησε ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος ήταν αφόρητη. «Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος, δεν έλεγα ψέματα όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυρανθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγουμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν».

Σημείωσε δε ότι η επιμονή των βουλευτών για διεξαγωγή συνεδρίου ήταν ένα αίτημα εκ του πονηρού, διότι όπως είπε, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Θέλησε να υπογραμμίσει ότι δεν έχει καμία σχέση προσωπική με τον Ηλία Κασιδιάρη και η στήριξη του για τον δήμο Αθηναίων ήταν για να κλείσει τους «λογαριασμούς». «Με στήριξε και τον στήριξα», σημείωσε.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική όμαδα, λίγη ώρα αργότερα, άδειασε τον Βασίλη Στίγκα. «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν σε δήλωσή τους που υπογράφουν έντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών:

«Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή», υποστηρίζουν ακόμα οι βουλευτές. «Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Αναλυτικά οι υπογράφοντες:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

Ακόμα πιο σκληρά ήταν τα όσα είπαν οι τρεις βουλευτές που διέγραψε ο Στίγκας. Έκαναν λόγο για μια πρωτοφανή και ωμή θεσμική βία και ένα πραξικόπημα εις βάρος τους. Διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντίας, σημείωσαν χαρακτηριστικά. Ο κ. Στίγκας έδρασε ως δικτακτορίσκος και είχε ρόλο «Εφιάλτη», κατέληξε ένας εκ των βουλευτών, λέγοντας ότι ο λαός θα τον κρίνει. «Εμείς ζητήσαμε διαφάνεια και ανοιχτό συνέδριο, τίποτα άλλο». Θα ζητήσουμε ανοιχτό συνέδριο, επιμένει άλλος βουλευτής λέγοντας ότι το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν Στίγκα και σε κανεναν βουλευτή αλλά στους 250.000 ψηφοφόρους, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα υπόλοιπα θα τα πουν στο δικαστήριο.

Οι βουλευτές που διαγράφηκαν το πρωί με επιστολή του Στίγκα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τονίζουν ότι μπορεί να μην ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο παραμένουν «Σπαρτιάτες». Και αυτό όπως υποστηρίζουν επειδή το κόμμα δεν έχει όργανα και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους διαγράψει.

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωνσταντίνου Τασούλα

Η ομιλία του κ. Στίγκα προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του, ανέφερε «μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, γνωρίζαμε ότι πρακτικά στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα. Και νομίζω, κ. Πρόεδρε, ότι αυτά τα πολύ σοβαρά τα οποία ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο των Σπαρτιατών δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα. Και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

Στα όσα είπε ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, λέγοντας ότι ουσιαστικά εξέπεμψε «το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις». «Κύριε Στίγκα ουσιαστικά εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις. Θα δω πώς το είπατε στα πρακτικά αλλά πρέπει να υπάρξει και γραπτώς από την πλευρά σας το σχετικό αίτημα ώστε να εκδοθεί και πρακτικά η ληξιαρχική πράξη», είπε ο κ. Τασούλας.

Οι εξελίξεις προσεχώς

Αναμφίβολα η κατάσταση είναι εκρηκτική. Δεν αποκλείεται το επόμενο 24ωρο να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, ακόμη και νέες διαγραφές ή και παραιτήσεις. Ο Βασίλης Στίγκας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ξανά δημόσια και μιλήσει ανοιχτά και αναλυτικά για τα όσα συνέβησαν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές εξηγούν ότι και εκείνοι δεν προτίθενται να κάνουν βήμα πίσω. Ειδικότερα, μετά τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Στίγκας, ενδεχομένως να υπάρξει αντίδραση ακόμα και μέσω της δικαιοσύνης.

Αυτό που φαίνεται αυτή την στιγμή, είναι ότι οι Σπαρτιάτες διαλύονται και είναι πολύ πιθανό ο Βασίλης Στίγκας να μείνει μόνος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα και να έχει απέναντι του τους βουλευτές οι οποίοι πλέον θα είναι ανεξάρτητοι και θα μπορούν να δρουν ελεύθερα. Το μόνο που διαφαίνεται πλέον καθαρά είναι ότι οι 11 βουλευτές λειτουργούν ως μαριονετίστες του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα... μυστήρια της Μόσχας - Ο Πούτιν «εξαφάνισε» 45 ολιγάρχες από την αρχή του πολέμου

ΗΠΑ: Η 38χρονη που συνελήφθη για βιασμό 15χρονων διδύμων είχε κάνει ανάρτηση στο TikTok για τα... «red flag» της

Βίντεο: Η στιγμή που το αυτοκίνητο στο Νέο Φάληρο χτυπά την 30χρονη κοπέλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης