Οι «σωματοφύλακες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου: Ο σύντροφος και ο «ακόλουθος»

Οι «σωματοφύλακες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου: Ο σύντροφος και ο «ακόλουθος»

Ο κεραυνοβόλος έρωτας με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Διαμαντή Καραναστάση και η συνεργασία με τον Σπύρο Μπιμπίλα από τον καιρό του Συνασπισμού

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
zwi-m
Τις καυτές μέρες του δημοψηφίσματος, το καλοκαίρι του 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στα 38 της χρόνια, ήταν πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους, ένα ρεκόρ που έσπασε μετά από τέσσερα χρόνια, όταν ο Κώστας Τασούλας πήρε 283 ψήφους. Οι περισσότεροι από εκείνους που την είχαν ψηφίσει το είχαν ήδη μετανιώσει, ωστόσο στην κοινωνία είχε πλέον αρκετούς θαυμαστές. Εκείνη την περίοδο δεν είχε ανακαλύψει ακόμα τις καρδούλες, αλλά προτιμούσε να φωτογραφίζεται με υψωμένη τη γροθιά και να ρωτά απειλητικά «Τι είπατε;» στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επρόκειτο να μακροημερεύσει στην προεδρία της Βουλής, καθώς διαφώνησε με το «Οχι» που έγινε «Ναι» από τον Αλέξη Τσίπρα και έκτοτε τον καταγγέλλει εφ’ όλης της ύλης, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα, δεν είχε διαθέσιμο χρόνο, οπότε δεν είδε ποτέ ένα email που είχε λάβει από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Διαμαντή Καραναστάση, ο οποίος δήλωνε τη διάθεσή του να τη βοηθήσει στον «μεγάλο αγώνα» που έδινε.
zoi_in__2_

Κλείσιμο
Λίγους μήνες μετά το email που δεν διαβάστηκε ποτέ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρακολουθεί τον Καραναστάση να παίζει με το Θέατρο Τέχνης και στο τέλος της παράστασης εκείνος της συστήνεται στα καμαρίνια μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του. Μιλούν περί ανέμων και υδάτων, μέχρι που ο ηθοποιός αστειευόμενος της λέει ότι πρέπει να τσεκάρει το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Από εκείνη τη στιγμή η κουβέντα πήρε άλλη τροπή και έγινε πιο πολιτική. Οπως έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, οι δυο τους συζητούσαν μέχρι την ώρα που κατάλαβαν ότι το θέατρο είχε πια αδειάσει και είχαν μείνει τελευταίοι.

Κανονίζουν λοιπόν να συναντηθούν την επόμενη μέρα και ανταλλάσσουν τηλέφωνα. Ηταν η αρχή μιας ερωτικής σχέσης που κατέληξε πολιτικό talk of the town και έκοψε από τη Βουλή 2-3 υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας. Οκτώ χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη, τυχαία συνάντηση, ο Διαμαντής Καραναστάσης δεν είναι μόνο το alter ego της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ζωή, αλλά και βουλευτής, αφού τοποθετήθηκε από την αρχηγό της Πλεύσης Ελευθερίας σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών, προκαλώντας τις αντιδράσεις των «κομμένων», οι οποίες πάντως δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από τους ψηφοφόρους που έδωσαν 3,17% στο «κόμμα της Ζωής».
zoi_in__1_
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε τη γυμναστική στο πρόγραμμά της στον καιρό της πανδημίας χάρη στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σπήλιο Ζαχαρόπουλο (αριστερά)

Φαινόμενο

Ο Διαμαντής Καραναστάσης ήξερε ότι θα γινόταν ηθοποιός από τότε που ήταν μαθητής Δημοτικού στη Λάρισα και οι γονείς του τον πήγαν για πρώτη φορά στο θέατρο. Η μητέρα του άκουσε το κλάμα του για πρώτη φορά στις 2 Μαρτίου του 1974 και ο μικρός έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια σε μια οικογένεια που φρόντισε να μην του λείψει τίποτε.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 πέρασε στο ΕΜΠ. Η κάθοδος στην Αθήνα τού έδωσε την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο της υποκριτικής ξεκινώντας -παράλληλα με τις σπουδές του- να φοιτά στον «Ιασμο» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ξεχωρίζει τόσο, που του προτείνουν πρωταγωνιστικό ρόλο από το πρώτο έτος για μια σειρά της ΕΡΤ και, όπως λέει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «από τότε ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο και την τηλεόραση με μόνιμο σύμβουλό μου στις επιλογές μου το ένστικτό μου...».
117757749_298989648038015_1441426619117855555_n

Το τελευταίο θα αποδειχθεί καλό για τον νεαρό ηθοποιό που θα γίνει ευρέως γνωστός από τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», ενώ παράλληλα η χροιά της φωνής του αρέσει πολύ στους διαφημιστές - σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που μέχρι σήμερα η φωνή του ακούγεται σε πάνω από 7.500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες animation.
zoi_in__4_

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία, ενώ λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στα γυρίσματα της σειράς «So long, Marianne», μια διεθνή παραγωγή για τη ζωή του Λέοναρντ Κόεν στην Yδρα, ένα νησί που λάτρεψε ο μεγάλος Καναδός τραγουδοποιός. Παρά το βαρύ πρόγραμμά του, πάντως, ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειαζόταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να συντονίσει και να σκηνοθετήσει τα διαφημιστικά σποτ για την Πλεύση Ελευθερίας. Το βράδυ των εκλογών η τηλεοπτική κάμερα συνέλαβε τον Διαμαντή Καραναστάση να δίνει ένα τρυφερό φιλί στη σύντροφό του, με τη συνέχεια να αναμένεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Οταν ο Δ. Καραναστάσης γνώρισε την εκρηκτική Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκείνη ήταν παντρεμένη με τον πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού Απόστολο Μαντή. Είχαν παντρευτεί μετά από δεκαετή σχέση, τον Σεπτέμβριο του 2014, στην Αιδηψό, αλλά τελικά ο γάμος δεν ευδοκίμησε, όπως κι αυτός του Καραναστάση με τη σκηνοθέτιδα Μαριάννα Κάλμπαρη, με την οποία απέκτησαν και δύο παιδιά.
279201281_10159982853673631_2246359147758769912_n

Το ειδύλλιο ξεκίνησε αθόρυβα, αλλά γρήγορα έγινε κοινό μυστικό στα πολιτικά πηγαδάκια, ενώ από το 2020 ξεκινούν να εμφανίζονται μαζί σε φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media. Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για τη γνωριμία που άλλαξε τις ζωές και των δύο, επισημαίνοντας: «Είναι μια σχέση που έχει ανοιχτές διαδρομές και με διαρκώς ανοιχτούς δρόμους. Και είναι και μια σχέση που έχει τις προκλήσεις της - κι εμένα μ’ αρέσουν οι προκλήσεις. Μου αρέσει τα πράγματα να μην είναι ούτε συμβατικά ούτε δεδομένα, θέλω να είναι ενεργά και ζωντανά. Να διεκδικείς τον άλλο και να σε διεκδικεί ανά πάσα στιγμή».

Το ζευγάρι ζει πια μαζί - και έτσι ο θόρυβος που ξέσπασε όταν η επικεφαλής του κόμματος τοποθέτησε τον σύντροφό της στη δεύτερη θέση της λίστας στην Α’ Αθηνών, κάτω από την ίδια, και στη συνέχεια επέλεξε να πάρει την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης βάζοντάς τον στη Βουλή ήταν αναμενόμενος.
284375459_975887979788200_9030273971945856831_n

Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε αν θα κάθονται δίπλα-δίπλα στη νέα Βουλή, επισημοποιώντας περισσότερο τη σχέση τους, παρότι βέβαια κανείς από τους δύο δεν σκέπτεται το ενδεχόμενο του δεύτερου γάμου. Οταν ρωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε χαμογελώντας με ένα ουδέτερο «θα το δούμε αυτό», ενώ ο καλός της έχει πει ότι είναι μια εμπειρία που δεν τον ενδιαφέρει να ζήσει πάλι.

Ο πιστός φίλος

«Δώστε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου νέα ζωή στη Βουλή» αναφώνησε ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά του στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου συνέπλευσε για άλλη μία φορά μαζί με τη μαχητική δικηγόρο με την οποία γνωρίζεται από τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζε τα ποσοστά του, έχοντας χτίσει μια στενή φιλική σχέση.

Φέτος, λοιπόν, έφτασε η στιγμή του, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλοντας να του εξασφαλίσει μια θέση δίπλα της στα έδρανα της Βουλής, τον «μετακόμισε» από την Α’ Αθηνών στην πρώτη θέση της λίστας του Νοτίου Τομέα Αθηνών, με αποτέλεσμα η είσοδός του στο Κοινοβούλιο να είναι δεδομένη.
zoi_in__3_
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Ο ηθοποιός και η πολιτικός γνωρίζονται από τα χρόνια όπου βρίσκονταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ζωή, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, πρώην προέδρου του πρόδρομου του ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμού, ήταν ένα ανερχόμενο στέλεχος και ο Σπύρος Μπιμπίλας συμμετείχε στο πολιτιστικό τμήμα του κόμματος. Μόλις η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2016 την ίδρυση του νέου της κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, ο Μπιμπίλας δεν άργησε να την προσεγγίσει και να δηλώσει «παρών» στο πλευρό της: η δήλωσή της ότι «δημιουργούμε ένα κόμμα που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι» αποτέλεσε για τον ηθοποιό το κίνητρο για να συμπορευτεί μαζί της.

Ηταν η εποχή που κοντά στο κόμμα βρίσκονταν ήδη ο γνωστός ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας και η πολιτική αδελφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.
355653889_1324288174849971_5054393867878627309_n

«Στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, «βρήκα αυτά που μου ταιριάζουν. Είναι μια πολύ δυνατή φωνή του δικαίου, μπορεί να μιλά και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και εκφράζει αυτό που πολύς κόσμος θα ήθελε να υπάρχει μέσα στη Βουλή».

Από εκείνη τη στιγμή τα δύο πρόσωπα συνεργάζονται πιο στενά. Μάλιστα, η Ζωή στήριξε ενεργά τον Μπιμπίλα στην εκλογή του ως προέδρου του ΣΕΗ. Αλλωστε, εκείνος έχει ήδη δηλώσει πως με την είσοδό του στη Βουλή θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου του - και κυρίως με το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο «απαξίωσε τους καλλιτέχνες κάνοντας τα πτυχία τους ισάξια με απολυτήριο Λυκείου», όπως λέει, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη δοθεί λύση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο γυμναστής

Ο βετεράνος αθλητής του στίβου Σπήλιος Ζαχαρόπουλος προοριζόταν για τα έδρανα της Βουλής, όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να κρατήσει τη δική του έδρα. Για χάρη του 73χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής, πρωταθλητή Ελλάδας στις μεσαίες αποστάσεις και προσωπικού της γυμναστή από το 2021, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, μόλις συνειδητοποίησε μετά τις εκλογές του Μαΐου ότι το κόμμα της είχε πολλές πιθανότητες να βρεθεί στη Βουλή, έκανε τη μεγάλη «ντρίμπλα».
zaxaropoulos-768x512

Από την τελευταία, τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του Μαΐου, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος βρέθηκε στη δεύτερη θέση του Βορείου Τομέα Αθηνών πίσω ακριβώς από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς ωστόσο να μπει και στη Βουλή, αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι η επικεφαλής της Πλεύσης θα κρατούσε την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Για τη συμμετοχή του στη 15η θέση του Επικρατείας ο κ. Ζαχαρόπουλος είχε πει: «Κοιτάξτε, εγώ είμαι από τον αθλητικό χώρο. Δεν έχω σχέση ιδιαίτερα με την πολιτική, αλλά γνωρίζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αγωνιστικότητα που έχει, θεώρησα ότι μπορεί να γίνει ένας ουσιαστικός φορέας δημιουργικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή».

Η μεγάλη χαμένη

Από την αντικατάσταση που έγινε την τελευταία στιγμή στα ψηφοδέλτια του Ιουνίου, η μεγάλη χαμένη των εκλογών ήταν η κυρία Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία αφού κατάφερε στην πρώτη εκλογική μάχη να εξασφαλίσει 4.032 σταυρούς, κατέκτησε την πρωτιά στον Βόρειο Τομέα, όμως στη συνέχεια, έπειτα από απόφαση της προέδρου, τοποθετήθηκε στην 9η θέση και βρέθηκε εκτός Βουλής.

Για την επιλογή της να βάλει τον προσωπικό της γυμναστή από τελευταίο υποψήφιο στο Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχθηκε έντονη κριτική από στελέχη που αποχώρησαν τελικά, με την ίδια πάντως στις δημόσιες τοποθετήσειςτης να λέει πως τον θεωρεί πολύτιμο συνεργάτη και σύμβουλο με βαθιά γνώση στα θέματα του αθλητισμού.

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετρούν αρκετά χρόνια γνωριμίας, ωστόσο ήρθαν πιο κοντά την περίοδο της πανδημίας, τότε που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας βρήκε τον χρόνο -εξαιτίας και της καραντίνας- να εντάξει τη γυμναστική και το τζόκινγκ στο καθημερινό της πρόγραμμα. Από τότε και έπειτα από πολλές συζητήσεις ο 73χρονος ξεκίνησε να τη στηρίζει και πολιτικά δηλώνοντας παντού: «Πιστεύω πως η αθλήτριά μου Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στην αντιπροσώπευσή μας στη Βουλή».
F1

Το ραντεβού δινόταν πάντα στο Αττικό Αλσος μέρα παρά μέρα, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου προπονούνταν τρέχοντας ανάμεσα στα δέντρα και τα χωμάτινα μονοπάτια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα η αντοχή της σε συνδυασμό με τη διατροφή της να τη μεταμορφώσουν σταδιακά σε μια πιο ανανεωμένη εκδοχή του εαυτού της. Ηταν η περίοδος όπου άλλαξε και στυλιστικά - άρχισε να εγκαταλείπει τα αυστηρά ταγιέρ και τα κοστούμια για πιο ανάλαφρες εμφανίσεις.

Η πολιτικός και ο πρωταθλητής γνωρίζονταν από παλιά μέσω του κοινού τους φίλου και γνωστού ρεμπέτη Μπάμπη Τσέρτου, ο οποίος επίσης αποτελεί μέλος της προπονητικής ομάδας του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου. Ολοι μαζί έχουν περάσει όμορφες καλοκαιρινές στιγμές στις παραλίες της Ηλείας, το μέρος από το οποίο ο καθηγητής έλκει την καταγωγή του. Εκεί ξεκίνησαν να μοιράζονται και τις πρώτες ανησυχίες τους για την πολιτική πορεία του κόμματος, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια για συνεργασίες.

Μία από αυτές δεν άργησε μάλιστα να έρθει, καθώς αφορούσε το CD με τραγούδια για το 1821 σε στίχους του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου, τραγουδισμένα όλα από τον Μπάμπη Τσέρτο, που κυκλοφόρησε το 2022 με το σήμα του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας στο εξώφυλλο, καθώς ήταν ο Mέγας Xορηγός.

Ειδήσεις σήμερα:

Europol: Συναγερμός για την Ευρώπη, έγινε παγκόσμιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και ξεπέρασε τις ΗΠΑ

Ίος: Θρήνος για τους δύο Ιρλανδούς που πέθαναν - Το μοιραίο πάρτι αποφοίτησης, «είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού»

Δανία: Δεν ήταν ατύχημα η μοιραία πτώση γιου και μητέρας από πλοίο στη Βαλτική, λένε οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης