Σοφία Ζαχαράκη: Διακομματική στήριξη για τη σεξιστική επίθεση από τον Θάνο Τζήμερο

Σοφία Ζαχαράκη: Διακομματική στήριξη για τη σεξιστική επίθεση από τον Θάνο Τζήμερο

«Είμαστε στο πλευρό της» γράφουν για τη Σοφία Ζαχαράκη πολιτικοί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

sofia-zaxaraki
Τείχος προστασίας μπροστά στη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε με το «καλημέρα» η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη όρθωσε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και δεκάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφορμή για τα δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς την νέα υπουργό αποτέλεσε το σεξιστικό σχόλιο του Θάνου Τζήμερου, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

tzimeros-epithesi


Ακολούθησε κύμα παρεμβάσεων στα κοινωνικά δίκτυα από στελέχη πολιτικών κομμάτων και βουλευτές, αποδοκιμάζοντας ανοιχτά τη σεξιστική ανάρτηση του κ. Τζήμερου κατά της κ. Ζαχαράκη. Πλην συναδέλφων της βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, στο πλευρό της νέας υπουργού τάχθηκαν ανοιχτά, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε ανάρτησή τους οι «Υπέροχες Γυναίκες» (ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών) ανέφεραν πως «ούτε τα παιδιά, ούτε η μητρότητα, ούτε οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικής ζωής μιας γυναίκας, καθορίζει τις ικανότητές της να ηγείται».

zaxaraki-stirixi2
zaxaraki-stirixi3
zaxaraki-stirixi4
zaxaraki-stirixi7
zaxaraki-stirixi1
zaxaraki-stirixi6
zaxaraki-stirixi8
zaxaraki-stirixi5


Με το κύμα συμπαράστασης υπέρ της υπουργού να φουντώνει, ο κ. Τζήμερος επανήλθε με νέα ανάρτησή του, υποστηρίζοντας πως «το να είναι μια γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας», επιτιθέμενος στους… δημοσιογράφους.


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Αποχώρησε ο Ηλίας, μεγάλο... μαγείρεμα από τον Μπάρτζη - Δείτε βίντεο

Νεκρός ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς - Ταυτοποιήθηκε η σορός του

Τοπικά φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα - Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης