Εκλογές 2023, Αποτελέσματα: «Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα

Εκλογές 2023, Αποτελέσματα: «Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα

«Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

tasoylas-sakellaropoulou
«Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, της παρέδωσε λίγο πριν τις 10 το πρωί τα αποτελέσματα των εκλογών ώστε με τη σειρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δώσει στις 11 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νικητή της κάλπης της 25ης Ιουνίου, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctme0zs49w01)


«Ολοκληρώθηκαν εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα. Νωρίτερα συνεχάρην την κυρία Σπανού για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Έχουμε ενσωμάτωση σχεδόν 100% οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές, αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε ο κ. Τασούλας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την παρουσία οχτώ κομμάτων στη νέα Βουλή λέγοντας ότι «η οχτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

«Όλα θα πάνε κατ' ευχήν» έκλεισε τον διάλογο ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπενθυμίζοντας ότι  «είχαμε και το 2015 οχτακομματική Βουλή, δεν είναι κάτι πρωτοφανές αλλά συμβαίνει».

Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι οι άνθρωποι του Μητσοτάκη: Το νέο Μαξίμου, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί

Οι καραμπόλες της νέας Βουλής: Στον ΣΥΡΙΖΑ οι μεγαλύτερες απώλειες, τα ονόματα που μένουν εκτός

«Σπαρτιάτες»: Πώς ο «Δούρειος Ίππος» του Κασιδιάρη βρέθηκε στη Βουλή

----------------


Εκλογές 2023
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης