Εκλογές 2023 - Σκέρτσος σε Τσαπανίδου: Ενημερωθήκατε δύο φορές για τη Ροδόπη, πριν και μετά τις εκλογές

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος σε Τσαπανίδου: Ενημερωθήκατε δύο φορές για τη Ροδόπη, πριν και μετά τις εκλογές

Τι απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  - «Φουντώνει» η πολιτική κόντρα για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στις εκλογές

skertsos_tsapanidou_xr
Στα άκρα είναι η πολιτική κόντρα για την Ροδόπη δώδεκα ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, ανέβασαν τους τόνους το πρωί μιλώντας στο «MEGA» με επίκεντρο πότε ενημερώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου.

«Μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctbdnp8v9ag9)

«Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη»

Αναφορικά με το χρονικό σημείο που η ΝΔ αναδεικνύει το ζήτημα αυτό είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Το θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη».

Από την άλλη, η κα Τσαπανίδου σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα. έχουμε μία ΝΔ που επιδεικνύει μία επικίνδυνη στάση».

«Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου»

Επίσης η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Σκέρτσου λέγοντας: «Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

«Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ηςΜαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας»

Σε αυτό το σημείο ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ηςΜαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας»

Κλείσιμο
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώμενη γιατί οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει μία δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα απάντησε: «Είναι δυνατόν να ζητάμε εν έτη 2023 δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;» και τόνισε «η ΝΔ τηρεί εθνικά επικίνδυνη κι ανεύθυνη στάση».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την κυβέρνηση πριν τις εκλογές 

Σε διευκρινίσεις προέβησαν πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με τις καταγγελίες περί παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία, υπέρ δύο υποψηφίων βουλευτών του κόμματός τους. «Επειδή διακινούνται πολλά ψέματα διευκρινίζουμε τα εξής. Πρώτον δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος και ισχυρίζεται στα ΜΜΕ. Δεύτερον ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση ή προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΝΔ και το γραφείο του Προέδρου για τη Θράκη», μεταδίδουν οι ίδιες πηγές. Και προσθέτουν: «τρίτον, μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη». 

«Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας όπως κάνει η Νεα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους» επισημαίνουν οι πηγές που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση και παρατηρούν πως «δεν το κάναμε την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση και δεν θα παίξουμε αυτό το παιγνίδι σήμερα, με πληροφορίες για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή».

«Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή», καταλήγουν.

«Κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή»

Η κυρία Τσαπανίδου μιλώντας στο Μega και απευθυνόμενη στον κ. Σκέρτσο τόνισε: «Δεν ξεπεράσετε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή».

Ο Άκης Σκέρτσος απάντησε γιατί το εν λόγω ζήτημα δεν είχε ”ανέβει” πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, εφόσον υπήρχαν οι πληροφορίες.

«Το θέμα τέθηκε στον πλέον αρμόδιο, δεν είμαστε ο κηδεμόνας του ΣΥΡΙΖΑ να του πούμε τι θα κάνει».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε αναφέρει: «Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής».

Στην συνέχεια η κυρία Τσαπανίδου διευκρίνισε ότι εθνική εξαίρεση είναι να μην είναι ένα κόμμα εντός εθνικής γραμμής και τότε ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μία συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα.

«Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για άρση απομόνωσης της μειονότητας»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην μουσουλμανικής μειονότητας ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Η κα. Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο. Είπε δηλαδή ότι εμείς ως ΝΔ υποστηρίζουμε μία πολιτική άρσης της απομόνωσης της μειονότητας και ένταξή της στην θεσμική και οικονομική πραγματικότητα».


Ειδήσεις σήμερα:

Προβληματίζει το «άγριο πρόσωπο» του στρεπτόκκοκου - Τα συμπτώματα που πρέπει να σημάνουν συναγερμό

Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου

Σκύλος στη θάλασσα - Τι επιτρέπεται βάσει νόμου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης