Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε υπουργείο Οικογένειας και εξήγγειλε νέες μειώσεις φόρων

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε υπουργείο Οικογένειας και εξήγγειλε νέες μειώσεις φόρων

Εκλογές 2023: Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε διπλασιασμό των ακινήτων για το «Σπίτι μου» και επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ

skai_mitsotakis_aytias_arthro
Τέσσερις νέες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και νέων αποκάλυψε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την δημιουργία υπουργείου Οικογένειας, τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι αλλά αντίθετα θα μειωθούν υπάρχοντες φορολογικές επιβαρύνσεις, προανήγγειλε διπλασιασμό των ακινήτων για τα χαμηλότοκα δάνεια για νέους έως 39 ετών με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και περιέγραψε πώς θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΕΚΑΒ.

Το υπουργείο Οικογένειας και ο διπλασιασμός για το «Σπίτι μου»

Για το υπουργείο Οικογένειας που θα δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία αν οι πολίτες την αναδείξουν ξανά κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είιπε ότι θα προέλθει από το «σπάσιμο» του υπουργείου Εργασίας στα δύο.

Όπως εξήγησε το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική καθώς το νέο υπουργείο θα αποτελέσει πυλώνα «για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό».

«Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε, δε, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» βοηθάει με τον τρόπο του σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμενος ότι «θα διπλασιάσουμε τα κονδύλια και από τα 10.000 θα πάμε στα 20.000 σπίτια»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9m19l739ep)


Νέες μειώσεις φόρων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το πρόβλημα της ακρίβειας και αφού αναγνώρισε ότι «τα επιδόματα δεν είναι λύση», αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα» μολονότι «από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9m3u8rjjm1)


Ειδικά, δε, για τη φορολογική πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9m6w2lfsf5)


Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα λυθεί

Με αφορμή, δε, τα τελευταία περιστατικά που ανέδειξαν τις «ασθένειες» του ΕΚΑΒ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από αυτά τα περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα».

Αφού δεσμεύτηκε ότι ο «γόρδιος» δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί εξήγησε το νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως είπε «θα μισθώσουμε από το εξωτερικό ελικόπτερα για 6 βάσεις σε όλη τη χώρα που θα μπορούν να κάνουν διακομιδές με ταχύτητα και ασφάλεια σε 24ωρη βάση» υπενθυμίζοντας ότι «υπηρεσίες ελικοπτέρων μισθώνουμε και για την αεροπυρόσβεση». «Για τα νησιά έχουμε ήδη 2 υπερσύγχρονα ελικόπτερα και σκάφη δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα συνεργαστούμε και με άλλες κρατικές υπηρεσίες όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πυροσβεστική».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9mdbdv3rrt)


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «καμία ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπει στο ζύγι και γι αυτό παρενέβην στις άστοχες δηλώσεις ενός κατά τα άλλα πολύ σημαντικού επιστήμονα. Αν γιατρός ζητήσει να συνταγογραφηθούν αντικαρκινικά φάρμακα αυτά χορηγούνται. Εμείς ψηφίσαμε νομοσχέδιο για την παρηγορητική φροντίδα γιατί υπάρχει ζήτημα του πώς φροντίζουμε τους ασθενείς σε τελικό στάδιο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με το κόστος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9mb00wnnhd)

Ο  Τσίπρας γνώριζε για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα οτι δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9lsnt6m0uh)


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, «σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα "ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο" για δύο βουλευτές» όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής. «Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;» έθεσε το ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;». Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική καμπάνια για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, "μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια" αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι' αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν έχουν πει καμία κουβέντα; Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε περάσω στον κ. Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα και συμπλήρωσε: «Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για τη μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Δείτε το α ΄μερος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9mkeybfjc9)


Δείτε το β΄ μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9mqupeyo7t)


Το στοιχήμα των εκλογών

Όσον αφορα το στοίχημα των επόμενων εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «είναι να τονίσουμε ότι αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός. Ελπίζω ότι σε αυτές τις κάλπες θα κερδίσουμε και κάποιους που δεν μας εμπιστεύτηκαν τον Μάιο.  Οι εκλογές ξεκινούν από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Τον Μάιο οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της ειλικρίνειας και τιμώρησαν όσους βλέπουν κοινωνία και οικονομία μέσα από τον παραμορφωτικό φακό προηγούμενων δεκαετιών».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9l9zglzdfl)


«Το ότι η ΝΔ πήγε καλά σε λαϊκές κοινωνίες και νέους δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν όσους δίνουν λύσεις σε αυτά. Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης με υποχρεώνει να είμαι πιο αποφασιστικός και τολμηρός στις αλλαγές εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι «εγώ ζητώ ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηψία, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία κοντά στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, μόνο έτσι γίνονται μεγάλες αλλαγές».  Χαρακτήρισε φαντασίωση του Αλέξη Τσίπρα την απλή αναλογική σημειώνοντας ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η Ελλάδα θα είχε ήδη μια κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία.

«Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις διακυβέρνηση, ψηφίζεις για ό,τι άλλο είναι ασαφές. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λέει ότι ακόμα και 149 βουλευτές να έχετε δεν στηρίζω δείχνει ότι αγωνίζεται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και ότι έχει πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρητορική. Το ποιος θα καταλάβει το ρετιρέ της αριστερής πολυκατοικίας δεν αφορά τους πολλούς» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9ll1mbruw1)


«Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του "γλυκού νερού"»

Ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι «η ορθοδοξία ενώνει και δεν μπορεί να φυλακιστεί στα όρια ενός στενού κόμματος. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε άριστη σχέση με την Εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς συνταγματικούς ρόλους. Δεν προσδοκούμε πολιτική στήριξη από την Εκκλησία και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία».

«Κάποιοι μπορεί να ψήφισαν κόμματα πιο δεξιά από την ΝΔ γιατί τα θεώρησαν πιο πατριωτικά. Τους ρωτώ πότε νιώθουν πιο ασφαλείς; Τώρα που πετάνε τα Rafale, που θωρακίσαμε τα σύνορα, που η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στο Κογκρέσο; . Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του γλυκού νερού που περιφέρουμε τον πατριωτισμό για να μας ψηφίσουν».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9lqeu5sns1)


Με νόμο τα κόμματα θα καταθέτουν τα προγράμματά τους για κοστολόγηση

Προανήγειλλε, επίσης, ότι «θα ψηφίσουμε νόμο που θα καθιστά υποχρεωτική την υποβολή των προγραμμάτων των κομμάτων είστε στο Γενικό Λογιστήριου του Κράτους, είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος, είτε στο δημοσιονομικό συμβούλιο της Βουλής».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9mgexnnn4x)

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντοπούλου για τις αποχωρήσεις από την «Πλεύση Ελευθερίας»: H επίθεση στον σύντροφό μου είναι προσωπική

Αποστομωτική απάντηση σουβλατζίδικου στις Αχαρνές σε πελάτισσα που ζήτησε να μην της στείλουν «μελαμψό» διανομέα

Ο ξενοδόχος, η χειροβομβίδα, η μίζα: Ο «βίος και πολιτεία» του πρώην ιδιοκτήτη του Kandia’s Castle στο Ναύπλιο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης