Εύα Καϊλή στην De Standaard: Πανικοβλήθηκα όταν είδα το δημοσίευμα για τη σύλληψη του Φραντσέσκο και τα χρήματα

Εύα Καϊλή στην De Standaard: Πανικοβλήθηκα όταν είδα το δημοσίευμα για τη σύλληψη του Φραντσέσκο και τα χρήματα

«Δεν ήξερα καν ότι τα χρήματα ήταν στο διαμέρισμά μου» δηλώνει η Εύα Καϊλή στη De Standaard

kaili_new_xr__2_
Την εφημερίδα της Ολλανδίας De Standaard επέλεξε για να δώσει την τέταρτη συνέντευή της μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή η οποία όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της και αποτέλεσαν την αφορμή για τη σύλληψή της σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate, λέει ότι «δεν έχω καμία σχέση».

«Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί» λέει η Εύα Καϊλή και εξιστορεί στη συνέχεια τι συνέβη το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου όταν αρχικά συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σε μένα είπαν, "Δεν είναι για σένα. Έχεις βουλευτική ασυλία". Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα» λέει η Εύα Καϊλή και συνεχίζει: «Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει».

kaili-destandaard


Εξηγώντας τις επόμενες κινήσεις της είπε ότι τότε έκανε το μόνο που μπορούσε: «Κάλεσα τους λίγους Βέλγους που ήξερα», τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή αναφέρει ότι κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο. Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από την Soir στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα».

Κλείσιμο
Στη συνέντευξή της η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε και στις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές Χάρεν λέγοντας ότι «αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το Κατάρ: «το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο –μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο– ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του κοινοβουλίου. Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση ».

Η Εύα Καϊλή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σημειώνει, τέλος, στη συνέντευξή της ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι τρέχει ξαφνικά με τις στατίνες; Γιατί το Νο1 φάρμακο για τη χοληστερίνη μπαίνει πάλι στο μικροσκόπιο;

Τρεις γυναίκες αποχώρησαν από την Πλεύση Ελευθερίας - «Πρώτα γλυκούλες, τώρα δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα»

Το θαύμα της Κολομβίας: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης