Εύα Καϊλή: «Τα €750.000 δεν ήταν τα πρώτα που άφηνε ο Παντσέρι στο σπίτι» - Τι είπε στις πρώτες καταθέσεις της

Εύα Καϊλή: «Τα €750.000 δεν ήταν τα πρώτα που άφηνε ο Παντσέρι στο σπίτι» - Τι είπε στις πρώτες καταθέσεις της

Ιταλική ιστοσελίδα αποκαλύπτει τι είπε σε αστυνομικούς και εισαγγελέα μετά τη σύλληψή της - Ο λεπτός χαρτοφύλακας που έγινε παχύς και οι δυσκολίες με το σπίτι

kaili_anakoinwseis_new_xr
Σε αποκαλύψεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και στην βαλίτσα του πατέρα της, οδηγώντας στη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου καθώς κρίθηκε ότι δεν καλύπτεται πλέον από την ασυλία της,  προχωρά η ιταλική ιστοσελίδα Il Fatto Quotidiano μεταφέροντας όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και στον επικεφαλής της επιχείρησης, εισαγγελέα διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να λέει ότι τα 750.000 ευρώ δεν ήταν τα πρώτα χρήματα που άφηνε ο Αντόνιο Παντσέρι στο σπίτι της: «Το είχε κάνει και πριν τον κορωνοϊό όταν είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο (σ.σ. Τζιόρτζι) περισσότερο από το διαμέρισμά του».

Στην έρωτηση, δε, για το αν έχει κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτή του Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του Κατάρ-gate, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να απαντάει «εκτιμώ ότι είναι λόγω της ασυλίας μου». «(σ.σ. Ο Τζιόρτζι) Ήταν ο συνεργάτης που "φύλαγε κάτι για λογαριασμό του και πιθανότατα για το σημερινό αφεντικό του, Αντόνιο Κοτζολίνο» φέρεται να είπε, επίσης, η κυρία Καϊλή.

«Δεν μπορούσε να πει όχι»

Κατά το δημοσίευμα στις σύντομης διάρκειας δηλώσεις της μπροστά στους αστυνομικούς (στις 10 Δεκεμβρίου) και τον εισαγγελέα Κλεζ (στις 11 Δεκεμβρίου) η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε σε πολλά ονόματα «ορισμένα και βαριά». Ανάμεσά τους, αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα, τα ονόματα εκείνων με τους οποίους προσπάθησε να επικοινωνήσει μετά την έφοδο των Βέλγων αστυνομικών στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες - ο ένας ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι και οι άλλοι δύο οι ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα.

Κλείσιμο
Η Εύα Καϊλή εμφανίζεται, επίσης, να υποστηρίζει την απολογία Τζιόρτζι ο οποίος είχε πει ότι «τυφλώθηκα από το χρέος στον Παντσέρι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να είπε «ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως να έπρεπε να πω κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη».

kaili-ilfato


Η ιταλική ιστοσελίδα παρουσιάζει την Εύα Καϊλή να λέει στις βελγικές αρχές ότι η βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ ήταν στο σπίτι της για τρεις ή τέσσερις μήνες. «Η βαλίτσα ήταν για τον Παντσέρι» φέρεται να υποστήριξε για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της έξω από ξενοδοχείο των Βρυξελλών. Όσο, δε, για τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή φέρται να υποστήριξε ότι «ο Τζιόρτζι τα είχε δανειστεί για το σπίτι».

Κατά το δημοσίευμα η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε δυσκολίες στο να ανταποκριθεί στην αγορά του νέου τους σπιτιού: «η υποθήκη είναι στο όνομά μου, εγώ την πληρώνω. Μπορείτε να το δείτε από την πιστωτική μου κάρτα. Τα μετρητά είναι η συμβολή του συντρόφου μου. Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε ένα άλλο. Γνωρίζω ότι ο Φραντσέσκο δανείζεται κατά καιρούς από τους γονείς του. Πιθανότατα και από τον Αντόνιο. Το γνωρίζω γιατί υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε να αγοράσει αλλά δεν είχε τα μέσα. Ήξερα ότι φύλαγε πράγματα από το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, αλλά και από το τωρινό αφεντικό του, τον Κοτζολίνο αλλά δεν προβληματίστηκα ποτέ από πού προέρχονται τα χρήματα».

Ο λεπτός χαρτοφύλακας που έγινε χοντρός

Στις καταθέσεις της η Εύα Καϊλή εμφανίζεται ακόμα να αναφέρεται σε έναν «λεπτό» χαρτοφύλακα που είχε αφήσει ο Παντσέρι στον Τζιόρτζι και να λέει ότι «τον κοίταξα χθες και είχε γίνει παχύς». «Ο Αντόνιο Παντσέρι ερχόταν για καφέ και όταν δεν ήμουν στο σπίτι. Ήταν πολύ κοντά με τον Φραντσέσκο Τζιορτζι».

Η ίδια, δε, εμφανίζεται να κάνει και αναφορά σε άλλο ένα «επεισόδιο» με χρήματα: «Έκανα ανάληψη 20.000 ευρώ από έναν από τους λογαριασμούς μου στην Ελλάδα και τα μετέφερα μέσα στο μπουφάν μου. Αλλά αυτό το έκανα μόνο μια φορά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω επάνω μου περισσότερα από 10.000 ευρώ».

Με αφορμή, δε, το γεγονός ότι, κατά το δημοσίευμα η Εύα Καϊλή περιέγραψε ότι στις 9 Δεκεμβρίου αρχικά τηλεφώνησε στον Αντόνιο Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκε και έτσι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Ταραμπέλα και την Αρένα, οι οποίοι «μου είπαν ότι δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι»,  ο εισαγγελέας Κλέζ φέρεται να ζήτησε ονόματα από λομπίστες που βοηθούσαν τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή. Η Εύα Καϊλή τότε, πάντα κατά το δημοσίευμα, απάντησε «Τζιουζέπε Μερόνι, ο πρώην βοηθός του. Νταβίντε αλλά δεν ξέρω το επίθετό του αλλά τον βλέπω να εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ήταν μια σχέση "σου δίνω, μου δίνεις"»

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων η Εύα Καϊλή υποστηρίζεται ότι προσπάθησε να πείσει ότι η δουλειά της και τα ταξίδια στο Κατάρ είχαν έναν εντελώς διαφορετικό στόχο από αυτά του Παντσέρι: «Εγώ ασχολήθηκα με το θέμα της απελευθέρωσης της βίζα στην ΕΕ για ορισμένα κράτη της Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Κατάρ και ΟΜάν ήταν προτεραιότητα όχι μόνο γιατί ήταν πάροχοι αερίοιυ αλλά και γιατί πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις περισσότερο από άλλες. Η Κομισιόν ασκούσε πιέσεις για το ζήτημα αυτό και εγώ συμφωνούσα. Η απόφαση θα κρινόταν στα τέλη Νοεμβρίου. Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την πολύ έντονη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω γι' αυτό υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στην αποστολή του Παντσέρι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δική μου που ήταν για τις βίζα και την ενέργεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο ψυχιατρείο ο 29χρονος που σκότωσε τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη - Αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του

Η τραγική μοίρα της Charlbi Dean: Πέθανε από σήψη - Πώς σχετίζεται ένα τροχαίο προ 10 ετών

O διασυρμός του Salt Bae στο Κατάρ για τα like στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης