Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τη Νέα Ιωνία σήμερα η επιστροφή στις περιοδείες

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τη Νέα Ιωνία σήμερα η επιστροφή στις περιοδείες

Η επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα» για τις εκλογές του Ιουνίου - Συνέντευξη στην ΕΡΤ το βράδυ

mitsotakis_new_xr
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποδείχθηκε τριήμερο στην πράξη και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω κορωνοϊού ανέβαλε τις υποχρεώσεις του, την περιοδεία στη Χαλκιδική και την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, και φόρτισε τις μπαταρίες του για το υπόλοιπο της περιόδου μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, με όπλο το αρνητικό τεστ του επιστρέφει από σήμερα στον πρωινό καφέ της οδού Πειραιώς και θα κάνει την πρώτη του περιοδεία μετά από αυτή στην Κόρινθο, επισκεπτόμενος τη Νέα Ιωνία, όπου δίνει ραντεβού με κομματικά στελέχη και φίλους της ΝΔ σε καφέ της περιοχής.

Η επιστροφή του κ. Μητσοτάκη μετά την τριήμερη ανάπαυλα στο πρόγραμμά του, πάντως, δεν σημαίνει και αλλαγή στρατηγικής για τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του κόμματος θα επιμείνει στο θετικό μήνυμα που εκπέμπει, απευθυνόμενος οριζόντια στους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι της άποψης ότι ο θετικός λόγος και η προγραμματική τεκμηρίωση είναι τα στοιχεία που αποτελούν το μυστικό της νίκης της ΝΔ, καθώς οι πολίτες μοιάζουν να αποστρέφονται πλέον τις ατέρμονες αντιπαραθέσεις και να εστιάζουν στο μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένα τα πεπραγμένα της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου την τελευταία τετραετία, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στην ανάδειξη του προγραμματικού λόγου του κόμματος, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και κατά τόπους.

Τα «κλειδιά» της Βορείου Ελλάδος

Αυτό είναι το «κλειδί» και για την έτι περαιτέρω βελτίωση των ποσοστών της ΝΔ και σε άλλους νομούς, όπως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κρατά την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα, ενώ για το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ σε Πέλλα και Πιερία.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει, άλλωστε, μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ μετεκλογικά. Για παράδειγμα, στην Καβάλα, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ άθροισαν πάνω από 10%, στην Πιερία τα δύο κόμματα έφτασαν στο 15%, αλλά και στην Πέλλα το άθροισμά τους υπερέβη το 13%. Στο γαλάζιο επιτελείο δεν έχουν υπερβολικές προσδοκίες, αντιλαμβάνονται, όμως, ότι υπάρχουν δεξιόστροφοι ψηφοφόροι που μπορεί να λειτούργησαν στην πρώτη κάλπη με κριτήριο διαμαρτυρίας και σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν με κριτήριο την κυβερνησιμότητα. Παρόμοιες περιοδείες είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης και το 2019, «σκουπίζοντας» τα υπόλοιπα των ΑΝΕΛ στην περιφέρεια και καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στη Χρυσή Αυγή που, εν τέλει, έμεινε εκτός Βουλής.

Ταυτόχρονα πυρά

Στον δρόμο προς την κάλπη, πάντως, η ΝΔ στοχεύει πλέον ταυτόχρονα κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να ταυτίσει την ατζέντα της Χαριλάου Τρικούπη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν επιτέλους την κοινή τους ψυχή στην πορεία για να αποκτήσουν και κοινή «σάρκα». Ενώ καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τρομακτικές θεωρίες έκτακτων φόρων που φρενάρουν την ανάπτυξη, διώχνοντας τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας, επιμένουν σε ένα μεγάλο ψέμα. Τάζουν μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση για να καλύψουν το κενό 3,5 δις ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνιμες δαπάνες δημόσιας υγείας, παιδείας και ασφάλειας», υπογράμμισε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έκανε επιπρόσθετα λόγο για « κόμματα καταγγελίας που απεχθάνονται την ευθύνη και κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο τους πολίτες».

Κλείσιμο
Η γαλάζια επίθεση ειδικά στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία, με δεδομένους και τους υψηλούς τόνους που επιλέγει η Χαριλάου Τρικούπη. Πέραν αυτού, όμως, ήδη καταγράφονται μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο στο γαλάζιο επιτελείο.

Στην ΕΡΤ

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του σήμερα για τους σχεδιασμούς του με το βλέμμα και στην επόμενη μέρα των εκλογών σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Παράλληλα, αναμένεται να επιμείνει ιδιαίτερα και στην υπόθεση της Ροδόπης, με φόντο τον βουλευτή που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλεται ως «εκλεκτός» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου να βρεθεί στη Ροδόπη, με στόχο την ανατροπή και να βαφτεί και αυτή η εκλογική περιφέρεια «γαλάζια».

Ειδήσεις σήμερα

Survivor All Star: «Back to back» στον τάκο ο Βασάλος και η… απολογία του Μπάρτζη - Δείτε βίντεο

Ξεκινάει η αντεπίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας

Ανακαλύφθηκαν ανθρώπινοι τάφοι 100.000 χρόνια αρχαιότεροι από εκείνους του «Homo sapiens» στη Νότια Αφρική

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης