Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου

«Να ρίξουμε στον κουβά τις προβλέψεις τους» για τις εκλογές με φόντο την Τουρκία ανέφερε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

5887781
Αντίστροφα μετρά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις εθνικές εκλογές, καθώς «έξι μέρες έμειναν για τη μεγάλη μέρα. Έξι ημέρες για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη επιθυμία της πλειοψηφίας του λαού μας για την αλλαγή» περιέγραψε από τα Γιάννενα, εκτιμώντας ότι η «Ελλάδα γυρίζει σελίδα». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαρίθμησε επτά «πληγές» της παρούσας κυβέρνησης, ενώ σχολίασε από βήματος τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία, ζητώντας με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις, «να ρίξουμε στον κουβά τις προβλέψεις.

Τσίπρας: «η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου»


Παράσταση νίκης οι συγκεντρώσεις

Με εδραία την πεποίθηση ότι από την ερχόμενη Κυριακή «ξημερώνουν οι μέρες του λαού», ο κ. Τσίπρας περιέγραψε πως «κάθε συγκέντρωσή μας είναι και μια απόδειξη νίκης. Η καλύτερη παράσταση νίκης», λέγοντας πως «την Κυριακή πάμε για τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας. Τη μεγάλη νίκη του λαού».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μας λέει ότι «οι Έλληνες θέλουν να πάνε μπροστά και όχι να γυρίσουν πίσω. Και ξέρετε κάτι; Συμφωνώ μαζί του. Έχει δίκιο» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε πως «τράβηξε με τα δυο χέρια το χειρόφρενο και έκανε αναστροφή. Μας γύρισε πίσω σε εποχές σκοτεινές», παρότι παρέλαβε μια χώρα έξω από τα μνημόνια και ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος, όπως είπε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια «χώρα που έχει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας». «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα που πλήγωσε και πληγώνει κάθε Έλληνα» ανέφερε και απαρίθμησε επτά πληγές που προκάλεσε η παρούσα κυβέρνηση. «Ήρθε όμως η ώρα, με τη ψήφο μας να κλείσουμε οριστικά αυτές τις πληγές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου. Και η Ελλάδα που μας αξίζει, ξημερώνει από Δευτέρα».

Εικονική πραγματικότητα

Εγκαλώντας, ταυτόχρονα, τον Πρωθυπουργό πως «εικονική πραγματικότητα που φιλοτέχνησε ο κ. Μητσοτάκης με τους επικοινωνιακούς χορηγούς του και τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα, εμφανίζεται ακόμα πιο εξοργιστική λίγο πριν την κάλπη». «Τον ακούω καθημερινά να μιλά για τα επιτεύγματα του σε μια χώρα φανταστική. Σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων. Αλλά εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Όχι την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων αλλά Τον Κυριάκο στη χώρα των τραυμάτων», παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «των τραυμάτων που προκάλεσε ο ίδιος», πρόσθεσε.

«Επτά τραύματα Μητσοτάκη»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στα «επτά τραύματα» της κυβέρνησης συγκαταλέγονται:

Τραύμα πρώτο:

Μέσα σε 4 χρόνια αφήνει

50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος.

40 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος.

Τη μισή Ελλάδα, 4.250.000 Έλληνες με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στην Εφορία, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και 700.000 νοικοκυριά να ξέρουν ότι θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό, αν δεν μπει την Κυριακή στοπ στο σχέδιο Μητσοτάκη, που έχει ήδη μεταβιβάσει τα ενυπόθηκα ακίνητά τους στα funds.

Τραύμα δεύτερο:

Ένα διαλυμένο ΕΣΥ, χωρίς επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το αρνητικό ρεκόρ των 37.000 συνανθρώπων μας που χάσαμε στην πανδημία, κατατάσσει τη χώρα μας σε χειρότερη θέση ακόμα κι από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, αναλογικά με τον πληθυσμό μας.

Τραύμα τρίτο:

Μια Παιδεία με δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους έξω από τα πανεπιστήμια με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για να γίνουν η πελατεία κάθε αεριτζή κολλεγιάρχη.

Μια Παιδεία επίσης με σχολεία χωρίς μόνιμους εκπαιδευτικούς, με το 30% να είναι αναπληρωτές και πανεπιστήμια χωρίς πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά με πανεπιστημιακούς αστυνόμους.

Τραύμα τέταρτο: Η εργασιακή εκμετάλλευση.

Η ψηφισμένη με νόμο κανονικότητα των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του οκτάωρου για τους εργαζόμενους.

Η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε ο εργαζόμενος να μην έχει κανένα στήριγμα από τη πολιτεία να διεκδικήσει την εφαρμογή της νομιμότητας.

Τραύμα πέμπτο : Η λεηλασία του εισοδήματος.

Η κατάρρευση του μέσου μισθού και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Αδιάψευστος μάρτυρες τα στοιχεία που δίνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί.

Τραύμα έκτο:

Ένα κράτος-λάφυρο, με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέση σε όλες τις ΔΕΚΟ και να δίνουν μπόνους στον εαυτό τους, με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, με διπλασιασμό των μετακλητών και με πλήρη απαξίωση και αδιαφορία, ακόμα και για την ασφάλεια του πολίτη.

«Αδιαμφισβήτητη τραγική απόδειξη τα Τέμπη. Μια ανείπωτη τραγωδία. Αποτέλεσμα της πολιτικής ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηροδρόμους να διαλύονται» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό Υποδομών, «ο υπουργός των Τεμπών, είναι ξανά υποψήφιος με επιλογή του κ. Μητσοτάκη, για να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ». «Όχι Κύριε Μητσοτάκη, Δεν ήταν φθορά. Ήταν έγκλημα», όπως είπε.

Τραύμα έβδομο και ίσως βαθύτερο: Η κακοποίηση της δημοκρατίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης απέφευγε σαν τον διάολο το λιβάνι να έρθει σ’ ένα debate. Και μάλλον κάτι ήξερε που το απέφευγε. Γιατί μόλις χρειάστηκε να απαντήσει σε μια σοβαρή ερώτηση, ομολόγησε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε «που βρίσκονται σήμερα, ποιος κρατάει τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων ;Τα κρατάει ο κος Μητσοτάκης στα συρτάρια του ;Θέλει να έχει σε ομηρεία το μισό πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα για την επόμενη εικοσαετία ;Ποιος θα δώσει απαντήσεις σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα ;».

Πολιτική τιμωρία του ενόχου

Σε αυτήν την κατεύθυνση, «η μόνη γιατρειά γι’ αυτά τα τραύματα είναι η πολιτική τιμωρία του ενόχου. Είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Είναι η ήττα του την Κυριακή που έρχεται και η αλλαγή» αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και απευθυνόμενος στους «συντηρητικούς ψηφοφόρους», «θα ξεπλύνετε λοιπόν τον κύριο Μητσοτάκη; Θα γίνετε εν γνώσει σας συνένοχοί του;» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως οι ίδιοι ψηφοφόροι «ας το σκεφτούν καλά και με κριτήριο το καλό της δημοκρατίας και της χώρας οι συντηρητικοί ψηφοφόροι»

Επικαλούμενος τον πρώην Πρωθυπουργό της ΝΔ, ο « Ο Καραμανλής κάποτε αποκάλεσε τη διαπλοκή νταβατζήδες, δεν τους έβαλε στο σαλόνι του, όπως ο Μητσοτάκης. Αυτή δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι Παλιά αναξιοκρατία και Αγία Οικογένεια» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως « ο κος Μητσοτάκης μετράει τα δισεκατομμύρια που θα κοστίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχει χαθεί στο μέτρημα. Του φαίνονται λέει πολλά. Μέτρησε τις απευθείας αναθέσεις, πάνω από 10 δις. Έβγαινε ο λογαριασμός» υποστήριξε, λέγοντας ακόμη για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πως «το έχει κάνει λάστιχο ανάμεσα στα 25 και τα 105 δις, αλλά το συμπέρασμα πάντα το ίδιο. Δε βγαίνει». Ωστόσο, «ξέρουμε κι εμείς όμως να μετράμε, κύριε Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε πως «το πρόγραμμα αυτό το παρουσίασα πριν από δυο βδομάδες στον Καγκελάριο Σολτς. Αλλά για τον κο Μητσοτάκη, θα μας οδηγήσει σε μνημόνια».

Για το προσκλητήριό του προς τους προοδευτικούς πολίτες, «στην μάχη αυτή εμείς κατεβαίνουμε με ανοιχτά χαρτιά και καθαρό βλέμμα. Με σημαία και δέσμευση το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Ένα Συμβόλαιο 11 άρθρων που το διαπερνά ένας απαράβατος όρος: Η δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «αυτός είναι ο οδικός χάρτης και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα κληθεί ο λαός να εγκρίνει την Κυριακή».

Ο… κουβάς των δημοσκοπήσεων

Με νωπά τα όσα συνέβησαν χθες στην Τουρκία, «το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα το κρίνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά η ψήφος του λαού. Δείτε τι προέβλεπαν πριν από μήνες στις ΗΠΑ, πριν από βδομάδες στη Κύπρο, χθες στη Τουρκία πέσαν έξω» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Τι ήταν αυτό που έριξε στον κουβά τις προβλέψεις και τις μετρήσεις. Ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες και κυρίως η συμμετοχή των νέων ανθρώπων» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, καλώντας «όλους και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους να πάμε μαζικά στη κάλπη».

Ειδήσεις σήμερα

Γιάννης Βογιατζής: Σίγησε για πάντα η φωνή του ύμνου του Παναθηναϊκού - Η ιστορία του «Σύλλογος μεγάλος»

«Νίκησε η Δημοκρατία»: Η πρώτη δήλωση του Φρέντι Μπελέρη μετά την εκλογή του στη Χειμάρρα

Εκλογές στην Τουρκία: Πώς έκανε την ανατροπή ο Ερντογάν - Οι εκτιμήσεις για τον β΄γύρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης