Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης από Λέσβο: Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης από Λέσβο: Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται

Εκλογές: Το κολαστήριο της Μόριας δεν υπάρχει πια και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που τήρησα τη δέσμευση που είχα δώσει ότι θα λύσω το ζήτημα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου

mitsotakis-lesvos
Με επίσκεψη στον χώρο του παλιού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών της Μόριας ξεκίνησε η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο στα πλαίσια της περιοδείας του για τις εκλογές 2023.

Στην ομιλία του μετά την ξενάγησή του στον χώρο από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για το γεγονός οτί επισκέπτεται «μια καλύτερη Λέσβο από αυτή που είχαμε παραλάβει το 2019».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csk79c63ynh5)


«Εφαρμόσαμε μια αυστηρή αλλά δικαιη μεταναστευτική πολιτική. Προστατεύσαμε τα σύνορα και στην ξηρά και τη θάλασσα και μειώσαμε κατά 90% τις αφίξεις των παράνομων μεταναστών. Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούν και πρέπει να φυλάσσονται από την πολιτεία» τόνισε, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης από το κατεστραμμένο πρώην ΚΥΤ Μοριας στη Λέσβο

Posted by Στο Νησί on Friday, May 12, 2023
Κλείσιμο


Όπως σημείωσε «από τις περισσότερες από 600.000 αφίξει επί ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στις 10.000 επί των δικών μας ημερών ενώ 2.000 είναι οι αιτούντες άσυλο υπάρχουν σήμερα στο νησί»

mitsotakis-mitarakis


«Θυμάμαι τις επισκέψεις στον χώρο που έφτασε να "φιλοξενεί" πάνω από 20.000 μετανάστες. Το κολαστήριο της Μόριας, όπως ανέφεραν τα διεθνή ΜΜΕ, δεν υπάρχει πια και γι' αυτό είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που τήρησα τη δέσμευση που είχα δώσει ότι θα λύσω το ζήτημα αυτό και θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια που μπορεί να υπήρχαν» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν άλλη όψη απαλλαγμένα από το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και μπορούν να προχωρήσουν την αναπτυξιακή τους πολίτικη. Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον όλου του βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά της Λέσβου για να κοιτάμε τολμηρά, μπροστά για μια Ελλάδα πιο ισχυρή» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από πλευράς του ο κ. Μηταράκης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό όπως είπε, «σε μια καλύτερη Λέσβο». Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

mitsotakis-perifereiarxis
Στην υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης


Παράλληλα μίλησε για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες με περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και από έκτακτες επιχορηγήσεις και δημοτικά τέλη. «Ενισχύσαμε πανελλαδικά 45 δήμους και τους οργανισμούς τους, με ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ για έργα/δράσεις. 65 εκ. μέσω του Ταμείου και 47 εκ για αποζημιώσεις & Δημοτικά Τέλη. Στο Βόρειο Αιγαίο δόθηκαν 60 εκατ. μέσα σε τρία έτη, δηλαδή συγκριτικά, το 1/5 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το 1/7 του 2021-2027», είπε ο κ. Μηταράκης.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Κύτελης επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως η περιοχή θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και μάθησης.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στη Λέσβο οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πλην της Αφροδίτης Βατή η οποία μετέβη απευθείας στο χώρο του ΚΥΤ.

mitsotakis-lesvos2
mitsotakis-lesvos1
mitsotakis-lesvos3
mitsotakis-lesvos5
mitsotakis-lesvos4


Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητο: Αμερικανίδα φοιτήτρια γελάει και χορεύει αφού σκότωσε δύο ανθρώπους οδηγώντας μεθυσμένη

Καβγάδισαν μπροστά στις κάμερες Λόπεζ και Άφλεκ; - Ειδικός που διαβάζει τα χείλη αποκαλύπτει τι έλεγαν μεταξύ τους

Έτσι σχολίασε το Twitter τον αποκλεισμό της Ελλάδας στη Eurovision - «To παιδί δεν φταίει σε τίποτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης