Εκλογές 2023: Στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ η Ανανεωτική Αριστερά

Εκλογές 2023: Στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ η Ανανεωτική Αριστερά

Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 συνεχίζεται, θέλουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να οικοδομήσουμε έναν ευρύτερο φορέα όλων των δυνάμεων του Δημοκρατικού σοσιαλισμού, τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

IMG-20230504-WA0018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής «ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Η ώρα της Κεντροαριστεράς» που διοργάνωσαν η Ανανεωτική Αριστερά και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία την Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. 

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Ανδρέας Σπυρόπουλος γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, ο Θόδωρος Μαργαρίτης γραμματέας Ανανεωτικής Αριστεράς, ο Μιχάλης Χάλαρης γραμματέας Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, ο Γιάννης Πανούσης πρώην υπουργός και ο Κώστας Χρυσόγονος πρώην ευρωβουλευτής.

Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Φώφη Γιωτάκη.

«Βρίσκομαι εδώ σαν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με μεγάλη χαρά. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2015 με την Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζεται. Θέλουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ -το οποίο είναι η βασική δύναμη της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας - να οικοδομήσουμε έναν ευρύτερο φορέα όλων των δυνάμεων του Δημοκρατικού σοσιαλισμού. Από το προοδευτικό Κέντρο, την σύγχρονη ανανεωτική αριστερά, την πολιτική οικολογία μέχρι τα νέα κοινωνικά κινήματα.

Κλείσιμο
» Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει την δύναμη του. Δίνει μια μεγάλη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών. Και είναι σημαντικό που είμαστε μαζί, κόμματα και κινήσεις με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Σήμερα εδώ μαζί με την Ανανεωτική Αριστερά και τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, τους Αριστερούς  πολίτες που απογοητευτήκαν από τα συστηματικά λάθη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουμε ένα μήνυμα. Η προοδευτική παράταξη, η Δημοκρατική παράταξη είναι ΕΔΩ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας» ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος του κόμματος.

«Είναι απαράδεκτο να κουνάνε το δάκτυλο σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τις συνεργασίες» τόνισε ο Θόδωρος Μαργαρίτης. «ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ακόμα και το ΠΟΤΑΜΙ στο πρόσφατο παρελθόν θυσίασαν κάθε κομματική σκοπιμότητα για να μείνει η χώρα στο ευρώ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν καλή πρόθεση προς καμία κατεύθυνση συμμαχιών. Δεν θέτουν στο τραπέζι προγραμματικά ζητήματα διαλόγου».

Υπογράμμισε επίσης ότι η ΝΔ με το αφήγημα της σταθερότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ με την λεγόμενη προοδευτική διακυβέρνηση ασκούν κανονικό εκβιασμό. «Η ΝΔ επικαλούμενη το χάος και ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν μικρομεγαλισμό- αναντίστοιχο με την ιστορία της Αριστεράς -καταφεύγει άμεσα ή έμμεσα στην θεωρία της χαμένης ψήφου. Ο εκβιασμός έχει στο επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Η παράταξη δεν θα υποκύψει, δεν πρέπει να υποκύψει, στους εκβιασμούς για τα παιχνίδια εξουσίας και για καρέκλες».

IMG-20230504-WA0018
Ισχυρός συμβολισμός στην εκδήλωση της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, όπου παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο γραμματέας της Ανανεωτικής Αριστεράς Θεόδωρος Μαργαρίτης (αριστερά) και τα παιδιά των τριών ηγετικών στελεχών της Αριστεράς, Μίλτος Κύρκος (δεξιά), γιος του Λεωνίδα Κύρκου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης (δεύτερος από αριστερά), γιος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη και Γιώργος Γιάνναρος (δεύτερος από δεξιά), γιος του Γρηγόρη Γιάνναρου.


«Η σημερινή ΝΔ είναι ένα ψευδεπίγραφο κόμμα που υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό του κράτους και της κοινωνίας αλλά στην πράξη κυβέρνησε σαν ένα παραδοσιακό συντηρητικό κόμμα με πελατειακές πρακτικές» τόνισε ο Μιχάλης Χάλαρης.

«Αναδεικνύεται πλέον ότι, το ΠΑ.ΣΟ.Κ- Κίνημα Αλλαγής αποτελεί, και από προγραμματικής σκοπιάς αλλά και από πλευράς τρόπου άσκησης πολιτικής, δηλαδή ως πολιτική ηθική, αισθητική και επικοινωνία, κάτι διαφορετικό στην ελληνική πολιτική ζωή. Καλούμε σε ενεργή στήριξη με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Γιατί θέλουμε να ξεφύγει η Ελλάδα από την πεπατημένη και να γίνει μια αναπτυγμένη πολιτικά, θεσμικά και λειτουργικά Ευρωπαϊκή Χώρα. Γιατί ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο συνταξιούχος, ο νέος και η νέα, ο άνεργος έχουν το δικαίωμα να ζουν σε μια χώρα που νοιάζεται για αυτούς».

» Το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, ο εκδημοκρατισμός των θεσμών, οι διαρκείς μεταρρυθμίσεις -με συναίνεση- στην Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση κλπ, η προστασία των πολιτών χωρίς βία και καταστολή και η ενθάρρυνση της λειτουργίας της κοινωνίας των πολιτών συγκροτούν το αξιακό πλαίσιο της Σοσιαλδημοκρατίας» ανέφερε ο Γιάννης Πανούσης. Η Σοσιαλδημοκρατία πιστεύει στην κοινή μοίρα των ανθρώπων, στην αίσθηση του συν- ανήκειν. Για να αντιμετωπισθούν η νεοβαρβαρότητα του φασισμού, ρατσισμού και οι κίνδυνοι της ηθικής χρεοκοπίας των νέων τεχνολογιών. Αυτό το αξιακό πλαίσιο καλούνται οι έλληνες πολίτες να εμπιστευθούν και να δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να παίξει το νέο ιστορικό του ρόλο. Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει δρομολογήσει, σύμφωνα με τις όλες τις έως σήμερα ενδείξεις, μια νέα πορεία ανόδου για το κίνημα» ανέφερε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Συνέχισε λέγοντας ότι η σοσιαλδημοκρατική πρόταση εξουσίας έχει τις προϋποθέσεις, αφενός της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους πολίτες, αφετέρου του ρεαλισμού, ώστε - αν όχι άμεσα- να μπορέσει να εκφράσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Αργά ή γρήγορα η μεγάλη μάζα των προοδευτικών ψηφοφόρων θα αντιληφθεί ότι σε αντίθεση με το μείγμα της λαϊκίστικης, αριστερίστικης ρητορείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο προγραμματικός λόγος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχει απήχηση και στον κρίσιμο για την έκβαση κάθε εκλογικής αναμέτρησης «μεσαίο» πολιτικό χώρο. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι μακροπρόθεσμα το μόνο κόμμα που μπορεί να φέρει το τέλος της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να ανατρέψει τον ελιτισμό της».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο Μίλτος Κύρκος πρώην Ευρωβουλευτής, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης Διευθυντής Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και ο Δημήτρης Μπράτης μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ.



Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Τρόμος για 34χρονη - 60χρονος την απήγαγε και τη φυλάκισε για να την βιάσει

Αίγινα: Πώς έγινε το ατύχημα με πούλμαν με τραυματίες τρεις μαθήτριες

Εκλογές 2023 - Ζουράρις: «Κωλόπαιδα» τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης