Ντιμπέιτ: Οι 6 δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας σήμερα στην ΕΡΤ

Ντιμπέιτ: Οι 6 δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας σήμερα στην ΕΡΤ

Συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς, ποιοι δημοσιογράφοι θα μετέχουν - Οι λεπτομέρειες που θα ρυθμιστούν

debate-dimosiografoi
Στο νέο σύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ θα συναντηθούν σήμερα οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Ο κ. Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ , ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά το ντιμπέιτ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ, την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cscvvpw0vagx)


Κλείσιμο
Οι δημοσιογράφοι αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρεις. Ενδεχομένως, να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Δείτε φωτογραφίες από το στούντιο της ΕΡΤ που θα γίνει το debate:

stoudio-debate1
stoudio-debate2


Η θεματολογία του ντιμπέιτ

Η θεματολογία της τρίωρης τηλεμαχίας θα χωρίζεται σε 5 ενότητες.

Πιο αναλυτικά:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Ερμής ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής με τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

Με αφορμή το ντιμπέιτ έγινε και η πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα εικονικού παρουσιαστή με τεχνητή νοημοσύνη, όπως έχει συμβεί ήδη σε άλλες χώρες.

Ο λόγος για τον «Ερμή», ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει ορισμένα στοιχεία για την ΕΡΤ και το ERTNEWS στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο ενόψει του ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου.

«Καλησπερα σας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ που θα φιλοξενηθεί το ντιμπέιτ» ήταν τα πρώτα λόγια του «Ερμή», ο οποίπος υποστήριξε ότι «εγώ το μόνο που ζήτησα ήταν να κάνω έναν πιλότο εκπομπής».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csdad2fcgaih)


Στη συνέχεια ο «Ερμής» παρουσιάσε ορισμένα στοιχεία για το ERTNEWS σημειώνοντας ότι το κάνει «χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα των στελεχών της ΕΡΤ».

Όπως επισήμανε τόσο το ντιμπέιτ όσο και η βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου θα παρουσιαστούν και στη νοηματική από την ΕΡΤ3

«Σας ζητώ να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη, τα παράπονά σας στον προγραμματιστή μου, καλό απόγευμα» έκλεισε την πρεμιέρα του ο πρώτος εικονικής παρουσιαστής ειδήσεων στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Ιταλία: Της έπεσε στην μπανιέρα το κινητό που φόρτιζε ενώ μιλούσε με φίλη της

Λίστα με στόχους είχε φτιάξει ο 14χρονος που σκότωσε 9 άτομα σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι

Ποια είναι η Κέρι Ράσελ, η «Διπλωμάτισσα» που σαρώνει στο Netflix
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης