Καλογήρου σε Αλιβιζάτο για Κασιδιάρη: Θεσμική σοβαρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μικροψυχία

Καλογήρου σε Αλιβιζάτο για Κασιδιάρη: Θεσμική σοβαρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μικροψυχία

Σημείωνει – μεταξύ άλλων – ότι προκαλεί εντύπωση η τοποθέτηση του Νίκου Αλιβιζάτου

kalogirou_m
Απάντηση στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να καταθέσει κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη, έδωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Αλιβιζάτος, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγάλα κόμματα, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προχώρησε, εξαιτίας της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει. Μάλιστα, ο κ. Αλιβιζάτος χαρακτήρισε «μικρόψυχο» το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα περί μη κατάθεσης υπομνήματος επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε την τροπολογία.

Ο κ. Καλογήρου στην απάντηση του σημείωνει – μεταξύ άλλων – ότι προκαλεί εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Αλιβιζάτου «γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων».

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονος ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν...

Posted by Μιχάλης Καλογήρου - Michalis Kalogirou on Wednesday, May 3, 2023

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καλογήρου

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονος ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματουχους.

Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Κλείσιμο
Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία.

Την απόφαση του Αρείου Πάγου να «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και, παράλληλα, να δώσει το «πράσινο φως» για την συμμετοχή του κόμματος «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, σχολίασε ο συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που ήταν και εκείνος που συνέταξε το υπόμνημα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο ανώτατο δικαστήριο.

Η πρωτοβουλία του όμως, όπως είπε, δεν προχώρησε, γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ – κάτι το οποίο άφησε να εννοηθεί και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ερωτηθείς για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο κ. Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».

Ειδήσεις σήμερα:

Καβγάς Πλεύρη-Ηλιόπουλου για τα γιαούρτια στα παιδιά του υπ. Υγείας: «Έχεις εκλεγεί διορισμένε;» - «Ωραίο το θεατράκι σου»

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Όταν ο Ντρούζος και η Μουκάνη «αιματόβαψαν» τα δικαστήρια

Δάφνη Γκίνες: Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου μιλάει για την «χρυσή» φυλακή, το διαζύγιο και την ζωή μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης