Εξώδικο Μυλωνάκη σε Βελόπουλο - Τον καταγγέλλει ότι εισέπραξε «μαύρα» 207.000 ευρώ

Εξώδικο Μυλωνάκη σε Βελόπουλο - Τον καταγγέλλει ότι εισέπραξε «μαύρα» 207.000 ευρώ

Του ζητά να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τα περί αποστασίας και παράλληλα να τον ενημερώσει για την διαχείριση των χρημάτων που έλαβε την περασμένη τετραετία από τους βουλευτές

mylonakis_ellysi
Σε εξώδικη δήλωση κατά του κ. Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως το «μαύρο» χρήμα που εισέπραξε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» από τους βουλευτές του την περίοδο 2019 – 2023 ανέρχεται σε 207.000 ευρώ.

Το εξώδικο έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων του ο κ. Μυλωνάκη αλλά και της πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν υποχρεωμένα να καταθέτουν μηνιαίως στον ταμεία του κόμματος 1.500 ευρώ. Για τα 1.000 ευρώ γινόταν επισήμως και απευθείας η παρακράτηση από τον μισθό ενώ τα υπόλοιπα 500 ευρώ τα έδιναν ατύπως, «μαύρα» σε κλειστό φάκελο.

Ο κ. Μυλωνάκης ζητά από τον κ. Βελόπουλο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τα περί αποστασίας και παράλληλα να τον ενημερώσει για την διαχείριση των χρημάτων που έλαβε την περασμένη τετραετία από τους βουλευτές.

Το εξώδικο που παρουσιάζει το protothema.gr έχει ως εξής:

Με την παρούσα σας καλώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 Μαίου και ωρα 12:00 μεσημβρινή να μου απαντήσετε εγγράφως στα κάτωθι:

1. Ποια είναι τα συγκεκριμένα γεγονότα -ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ – τα οποία γνωρίζετε και δικαιολογούν τους σε βάρος μου χαρακτηρισμούς «αποστάτης» «πολίτικος απατεώνας» ποιες ήταν οι «επαφές» μου και οι «συμφωνίες» με άλλο πολιτικό κόμμα -οποιοδήποτε- για προσχώρηση μου ταχα σε αυτό μετα τις εκλογές Μαϊου 2023.

Κλείσιμο
2. Σας καλώ να μου επιβεβαιώσετε και αποδώσετε λογαριασμό για την χρήση που κανατε στο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τον Αύγουστο 2019 έως και Απρίλιο 2023 με την καταβολή σε μετρητά και σε τραπεζικό λογαριασμό του εκτελούντος χρέη ταμία κ.Γραμμένου, εκ της γνώσεως που έχω ,από κάθε βουλευτή 500€ -πέραν του ποσού των 1000€ που εισεπράττετο απευθείας από την πηγη της βουλευτικής αποζημιώσεως και το οποίο υπολογίζω ανερχόμενο σε 207.000€

Σας δηλώνω, ότι με κάθε νόμιμο τρόπο θα επιδιώξω την αποκάλυψη της αλήθειας και θα ζητησω την τιμωρία και για την σε βάρος μου παρανομη συμπεριφορά και για κάθε εκνομη πράξη αποδεδειχθεί. Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε εκείνον στον οποίο απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως».

Την ίδια ώρα η Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στα ταμεία του κόμματος Βελόπουλου εισέρρεαν αδήλωτα χρήματα.

ekswdiko-velopoulou_1
ekswdiko-velopoulou_2




Ειδήσεις σήμερα:

«Αρχηγέ μπορείς;» - Πώς ο Μητσοτάκης έδωσε το OK στον Φλώρο για την πτήση του C-130 στο Σουδάν

Πατήσια: «Τον χτυπούσαν μπροστά στους δασκάλους μέχρι που λιποθύμησε» - Τι λέει η μητέρα του 11χρονου

Euroleague: Ζητά συγγνώμη τώρα ο «παλαιστής» Γιαμπουσέλε για την λαβή στον Έξουμ στον αγώνα Ρεάλ - Παρτιζάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης