Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Πού θα κατέβει υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τα αποκαλυπτήρια του Επικρατείας

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Πού θα κατέβει υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τα αποκαλυπτήρια του Επικρατείας

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα κριτήρια που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφορούν στην προσπάθεια ανανέωσης και ενότητας του κόμματος και στην επιχείρηση εκπροσώπησης μέσω της λίστας του Επικρατείας ευρύτερων αλλά και στοχευμένων κοινών

5868689
Θέμα ωρών είναι η τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η ανακοίνωση του οποίου θα επιβεβαιώσει εν πολλοίς την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αξιοποίηση νέων προσώπων στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα κριτήρια που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης αφορούν στην προσπάθεια ανανέωσης και ενότητας του κόμματος εν’ όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων και στην επιχείρηση εκπροσώπησης μέσω της λίστας του Επικρατείας ευρύτερων αλλά και στοχευμένων κοινών.

Μέχρι αύριο -οπότε και αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας- ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να έχει επικοινωνία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κυρίως με τα πρόσωπα που θα επιλέξει τελικά για τις δύο πρώτες εκλόγιμες θέσεις. Το «κλειδί» για τη συμπλήρωση του παζλ κρατά η Ελένη Χρονοπούλου, στην οποία είχε γίνει πρόταση από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να «κατέβει» χωρίς «σταυρό», πριν τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη έχει «ζυγίσει» όλα τα πιθανά σενάρια- εν αναμονή και της απάντησης από την ίδια την κυρία Χρονοπούλου σχετικά με την κάθοδό της ή όχι στις προσεχείς εκλογές. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν θετική εξέλιξη τον πιθανό ορισμό της σε εκλόγιμη θέση, ωστόσο τονίζουν ότι η απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί από τον κ. Ανδρουλάκη και την κυρία Χρονοπούλου μέσα στις επόμενες ώρες.

Το έτερο ισχυρό δίλημμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφορά αναμφίβολα στην επιλογή του προσώπου για τη θέση του επικεφαλής. Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, είναι δύο στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη που δίνουν εδώ και μήνες τη μάχη της πρώτης γραμμής και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν ως υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στη λίστα-βιτρίνα (για κάθε κόμμα), έχουν εισηγηθεί στον πρόεδρο του κόμματος να οριστεί ο πρώην υπουργός και ο έχων την «μπαγκέτα» για τη σύνταξη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις θα βρεθούν ενδεχομένως στελέχη από διάφορους και διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς, γεωγραφικούς χώρους, από το λεκανοπέδιο και την περιφέρεια, από κάθε γενιά. Εντός λίστας ο πρώην τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Που θα κατέβει ο Ανδρουλάκης

Έτοιμος να κλείσει οριστικά και την «εκκρεμότητα» για την κάθοδό του σε τρεις εκλογικές περιφέρειες (όπως δικαιούται ως πολιτικός αρχηγός) είναι ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος πάντως δεν έχει ακόμη ανάψει το σχετικό «πράσινο φως» στην αρμόδια για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων Επιτροπή. Ο ίδιος βέβαια έχει ήδη δηλώσει ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη γενέτειρά του, στο Ηράκλειο Κρήτης. Που αλλού θα κατέβει; Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιλέξει, εκτός «απροόπτου» της τελευταίας στιγμής, το Νότιο Τομέα Αθηνών (όπου εκλεγόταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά) και την Α’ Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ δίνει σκληρή μάχη για την αύξηση των δυνάμεών του.

Για το ΠΑΣΟΚ είναι αναμφίβολα καθοριστικής σημασίας:

-Πρώτον η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ποσοστών του στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι επιδόσεις στο οποίο κρίνουν εν πολλοίς το πανελλαδικό αποτύπωμα. Τα δημοσκοπικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους δείχνουν ότι στο λεκανοπέδιο το ΠΑΣΟΚ κινείται -παρά την βελτίωση της εικόνας του- σε μονοψήφια ποσοστά. Στόχος τους είναι ως εκ τούτου, μέσα στις τρεις εβδομάδες που απομένουν να ανεβάσουν ταχύτητα στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στο λεκανοπέδιο.

-Δεύτερον, η ανάκτηση εδάφους στην Κρήτη, όπου μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ σερφάρει σε ισχυρά διψήφια ποσοστά, επαναπατρίζοντας ψηφοφόρους κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
-Τρίτον, η σαφής άνοδος των ποσοστών του και στη «δύσκολη» Α’ Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαία η έμφαση που δίνει (με συνεχείς περιοδείες και ομιλίες) ο κ. Ανδρουλάκης. Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι υπάρχουν, ακόμη και στο …παραπέντε, σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη δυναμικής και στην συμπρωτεύουσα, κάτι που συμβαίνει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (όπως στο Κιλκίς, στις Σέρρες, τη Δράμα κα).



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Λάζαρος Λασκαρίδης: Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Παραμένει διασωληνωμένος

Νέο Ηράκλειο: Η Δίωξη Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση - «Δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα», λέει η ιδιοκτήτρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης