Μητσοτάκης: Διχαστικός και επικίνδυνος ο Τσίπρας - Αποκλείστε μια κυβέρνηση «κουρελού»

Μητσοτάκης: Διχαστικός και επικίνδυνος ο Τσίπρας - Αποκλείστε μια κυβέρνηση «κουρελού»

«Όσο πιο δυνατό το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τόσο θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για τις δεύτερες εκλογές» ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Αιγάλεω

mitsotakis_4365
«Η Δυτική Αθήνα θα γίνει και αυτή γαλάζια, όπως γαλάζια θα γίνει και ολόκληρη η Ελλάδα» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του σημειώνοντας με έμφαση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε όλες τις δεσμεύσεις της σε ότι αφορά τη μείωση των φόρων, την αύξηση των συντάξεων και του βασικού μισθού.

O πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι τη σταθερότητα και την προοπτική του τόπου εγγυάται μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου και επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδαΗ επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών. Μπορούμε να τους αυξήσουμε 25% τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τον οποίο χαρακτήρισε διχαστικό και επικίνδυνο. Μίλησε για ναρκοθετημένο πολιτικό περιβάλλον που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική και προειδοποίησε ότι το σενάριο για μια κυβέρνηση ηττημένων δεν είναι απίθανο

Παρακολουθήστε την ομιλία του

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αιγάλεω

«Η πρώτη μας μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Αττικής δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού, παρά μόνο εδώ, στο Αιγάλεω, στην εκλογική μου περιφέρεια. Εδώ είχα κάνει την πρώτη πολιτική εμφάνιση πριν από 20 χρόνια, τον Απρίλιο του 2003.

Από το δυτικό τομέα ξεκινώ τον αγώνα μας. Αυτόν που θα φέρει την αυτοδύναμη ΝΔ και την αυτοδύναμη Ελλάδα. Για να κλείσουμε την πόρτα στο χθες και να την ανοίξουμε διάπλατα στο μέλλον» σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Η δυτική Αθήνα θα γίνει και αυτή γαλάζια, όπως στα γαλάζια θα ντυθεί όλη η πατρίδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αιγάλεω.

Κλείσιμο



Απέτυχαν και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση

«Θέλω αυτά που πετύχαμε να αντιπαρατεθούν στη μιζέρια και την καταστροφολογία των αντιπάλων μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αποτυγχάνει τώρα και ως πολιτική παρουσία», συνέχισε και αποδοκίμασε μια σειρά από θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλους τους τομείς.

«Το χειρότερο. Έσπρωξε τον τόπο στο περιθώριο της Ευρώπης. Φάνηκε ανίκανος και για αντιπολίτευση. Είπε όχι σε όλα και ναι σε τίποτα. Όχι στις φοροελαφρύνσεις, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στο φράχτη του Έβρου, στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε είναι Θεσσαλονίκη στον κύβο. 45 δις ευρώ κοστίζει. Οι πολίτες δεν τον πιστεύουν τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε.

Διχαστικός και επικίνδυνος 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα αιχμηρά στον Αλέξη Τσίπρα. Πήγε στο Βερολίνο για να εξηγήσει τις θέσεις του. Ποιος; Αυτός που έλεγε γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας είναι για γέλια ή για κλάματα, ξέρω όμως ότι είναι διχαστικός αλλά κα επικίδνυνος γιατί φρόντισε να αφήσει πίσω του τη νάρκη της απλής αναλογικής. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ακυρωθεί, η ψήφος την 21η Μαΐου».

Επιπλέον, σχολίασε το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» του ΣΥΡΙΖΑ. «Δικαιοσύνη παντού αλλά όχι δίπλα του», είπε σημειώνοντας ότι κρατάει τον καταδικασμένο Νίκο Παππά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι το δίλημμα στις εκλογές είναι «ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη γιατί, όπως είπε, δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές.

Δεν είναι απίθανο το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων - Η μαντινάδα

«Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Δεν εμπιστεύομαι όποιον αρνείται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Δεν έχουν αρχές. Είναι ικανοί να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν. Αν οι αριθμοί τους ευνοήσουν θα θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη με αντάλλαγμα την παγίωση της απλής αναλογικής. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Το σενάριο αυτό μοιαζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Βαρουφάκη με ένα «Ν», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε και την εξής μαντινάδα που του είπαν στην Κρήτη: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα σου από το Γιάννη Βαρουφάκη».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να αποκλείσουν κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία. «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Όσο πιο δυνατό το μήνυμα της τόσο θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για τις δεύτερες εκλογες. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ, ψήφος για τη γιορτή της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Το αφήγημα της ήττας

«Από τώρα προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους. Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι. Εγώ ξεκινώ τον αγώνα με εφόδια τη συμφωνία αλήθειας, την οποία ανανεώνουμε και το έργο που έχουμε πετύχει», τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του πρωθυπουργού στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης»

WhatsApp_Image_2023-04-24_at_19_33_43
WhatsApp_Image_2023-04-24_at_19_33_52
Δείτε φωτογραφίες από το κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης»

5868154
5868185
5868165
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης
5868181
Ο ΑΝΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
5868169
Ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Παρίσι - Νεκρή 45χρονη που πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του Μετρό

«Οδικός χάρτης» 68 ημερών για τις κάλπες και τις διερευνητικές

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 28χρονο στο Αγρίνιο - Πρότεινε την ενοχή του για ασέλγεια σε 4χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης