Εκλογές 2023 - Υπόθεση Γεωργούλη: Παρούσα στην εκλογική μάχη και αποφασισμένη η Ελένη Χρονοπούλου

Εκλογές 2023 - Υπόθεση Γεωργούλη: Παρούσα στην εκλογική μάχη και αποφασισμένη η Ελένη Χρονοπούλου

Έκανε χθες την πρώτη της εμφάνιση σε προεκλογική συγκέντρωση μετά τις αποκαλύψεις - «Είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους» λένε από το περιβάλλον της για την υπόθεση Γεωργούλη - «Γνώριζα το όνομα, έχω άκρες» είπε ο Κούλογλου

xrono_aagain_maketa
Διακριτικά ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε χθες η Ελένη Χρονοπούλου, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της κατά του Αλέξη Γεωργούλη κι ενώ έχει εκκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον Ευρωβουλευτή.

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, η κ. Χρονοπούλου εθεάθη χθες σε ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει εκλογών 2023, ενώ έδειχνε χαμογελαστή και ευδιάθετη, δεδομένου ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και της στήριξης του κόμματός της. Η ίδια φέρεται πλέον, σύμφωνα με πολύ κοντινό φιλικό της πρόσωπο, αποφασισμένη να διεκδικήσει την τιμωρία του κ. Γεωργούλη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα ακολουθήσουν την ίδια οδό τα τρία επιπλέον άτομα που φέρονται να έχουν υποστεί παρόμοια κακοποιητική συμπεριφορά από τον Γεωργούλη, αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε καταγγελία, μήνυση κ.λπ. ή θα προτιμήσουν τη σιγή.

xronopoulou_se_omilia


«Μιλάμε καθημερινά. Μιλάμε. Είναι αποφασισμένη, είναι ψύχραιμη, το γεγονός ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από το κόμμα και από τον πρόεδρο είναι πολύ ενθαρρυντικό και για την ίδια, η οικογένειά της την στηρίζει, που είναι επίσης, πάρα πολύ σημαντικό, είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, είναι μορφωμένοι άνθρωποι, έχει υποστήριξη», δήλωσε ο Πάνος Βλάχος για τη φίλη του, Ελένη Χρονοπούλου. Και πρόσθεσε: «Ήξερε λίγο πολύ ότι αυτή η ιστορία θα έχει αντίκτυπο και δημοσιότητα, είναι και πολιτικό στέλεχος, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι από τη στιγμή που αυτό το πράγμα δημοσιοποιήθηκε ξέρει ότι δεν είναι εύκολο αλλά είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους. Κι αυτό που είπε ότι ο δικός της αγώνας είναι κι αγώνας και για περισσότερες γυναίκες, το πιστεύει. Δεν είναι ότι το κάνει για λόγους δικής της προβολής ή για κάποια άλλη ματαιοδοξία».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Γεωργούλης χρησιμοποιούσε μεγάλο αριθμό συνεργατών στο γραφείο του, προκλητικά δυσανάλογο του φόρτου εργασίας της θέσης του, ενώ οι περισσότεροι εξ’ αυτών ήταν νέοι, οι οποίοι έκαναν πρακτική άσκηση στις Βρυξέλλες. Η τακτική αυτή του κυρίου Γεωργούλη, όπως έχει γίνει γνωστό από ψιθύρους, είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην υπόλοιπη ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι μόνον.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα ημερών να οριστεί εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα στις 8 Μαΐου. Παράλληλα, όμως, από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βέλγοι συνήγοροι του κ. Γεωργούλη, προκύπτει πως δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του κ. Γεωργούλη, ο οποίος για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου. Επιπλέον, παραμένει άγνωστο- ακόμα- το πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση, δηλαδή αν θα είναι στα τέλη Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα εξαρτώνται από το αν θα υπάρξουν πιέσεις και πότε θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να προχωρήσει η υπόθεση. Όταν πλέον η υπόθεση φτάσει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, θα κληθεί και ο Ευρωβουλευτής, για να πει τη δική του άποψη.

Στο ενδιάμεσο, νέα στοιχεία για την υπόθεση έρχονται στο φως, καθώς για βαριά χτυπήματα που προκάλεσαν την απομόνωση της Ελένης Χρονοπούλου, έκανε λόγο η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ. Ειδικότερα, η κυρία Βόζενμπεργκ αφού ανέφερε αρχικά ότι γνωρίζει την καταγγέλλουσα, σε χθεσινές της δηλώσεις στον realfm 97,8, αποκάλυψε ότι η καταγγέλλουσα «είχε υποστεί τέτοιο σοκ και ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, που δεν μπορούσε για περισσότερους από έξι μήνες να δει κανέναν ή να μιλήσει με κανέναν, γιατί φοβόταν ότι αυτό θα μαθευτεί από τους γονείς της, τους οποίους ήθελε να διαφυλάξει», προσθέτοντας πως η καταγγέλλουσα δεν συζητούσε για το περιστατικό.

«Δεν μιλούσε. Δεν το συζητούσε. Δεν είχε μόνο σοκ μέσα της, είχε και ντροπή. Μία γυναίκα, η οποία υφίσταται κάτι τέτοιο, ντρέπεται. Κάθε γυναίκα που έχει φιλότιμο και συνείδηση, νιώθει ντροπή, προσβολή στο σώμα της και την ψυχή της, νιώθει αισθήματα τα οποία είναι απολύτως αρνητικά» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σημειωτέον ότι η Ελένη Χρονοπούλου βρισκόταν σε επαφή με τον δικηγόρο της από το 2020, απευθύνθηκε στις βελγικές αρχές όπου κατήγγειλε το περιστατικό και σε συνεννόηση μαζί τους, προχώρησαν στη διαδικασία που προβλέπει το δίκαιο του Βελγίου.

Κούλογλου: «Γνώριζα το όνομα, έχω άκρες»

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αποκάλυψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέλιου Κούλογλου ότι γνώριζε το όνομα της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Γεωργούλη, αλλά όπως πρόσθεσε, δεν το έδωσε πουθενά. «Το όνομα της καταγγέλλουσας εγώ το γνώριζα από τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου» είπε στον ΣΚΑΪ χθες το μεσημέρι και μετά από ερώτηση για το πώς το έμαθε είπε «έχω άκρες». «Κάνατε ρεπορτάζ;» ρωτήθηκε ξανά ο Στέλιος Κούλογλου και απάντησε «βεβαίως». «Δεν έγινε καμία διαρροή από εμένα, το γνώριζα από το μεσημέρι της Δευτέρας, η ιστοσελίδα που έχω ιδρύσει δεν έγραψε κάτι» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Κούλογλου ο οποίος στην ερώτηση «όπως το ξέρατε εσείς δεν το ήξεραν και άλλοι;» είπε μόνο «δεν ξέρω».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τη Δευτέρα το μεσημέρι που μάθαμε ότι το απόγευμα θα μπει το θέμα της ασυλίας πέσαμε από τα σύννεφα».

Όσον αφορά τον Αλέξη Γεωργούλη είπε, επίσης, ότι «κυκλοφορούσαν παλαιότερα φήμες, δεν είχα ασχοληθεί καθόλου» συμπληρώνοντας ότι «ο Παπαδημούλης σωστά τον κάλεσε το 2022». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «για τον Γεωργούλη που ήταν επί 20 χρόνια ηθοποιός δεν υπήρχε τίποτα. Τον ρωτάς και σου απαντά δεν τρέχει τίποτα. Ρωτάς και τις υπηρεσίες και δεν σου λένε κάτι. Δεν έχουμε ντετέκτιβ. Καλείς τον τύπο για τον οποίο υπάρχουν οι φήμες και τον ρωτάς "έχουμε τίποτα;". Το ψάχνεις σημαίνει τον ρωτάς, πας στις υπηρεσίες ρωτάς. Αν έχεις όχι και από τους δύο τι άλλο να κάνεις;»

Ερωτηθείς ακόμη για την καταγγελία της κ. Χρονοπούλου, ο κ. Κούλογλου είπε ότι «αν ισχύουν μου προκαλούν απέχθεια και πολύ μεγάλη εντύπωση». Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Γεωργούλη ούτε είχαμε στενή επαφή, η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογική, δεν είχαμε ακούσει το παραμικρό επεισόδιο αλλά τα δύο τελευταία χρόνια ήμασταν στις πατρίδες μας καθώς ίσχυε lockdown», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελένη Χρονοπούλου: Η πρώτη της εμφάνιση μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της για τον Αλέξη Γεωργούλη

Λέσβος: Τον ζήλευε, λέει η αδερφή του 55χρονου τον οποίο περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά η σύζυγός του

Τσάρλι Μέρφι: «Γέμισα μελανιές στα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών» αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Netflix
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης