Εκλογές 2023: Ο Βελόπουλος φοβάται «αποστασίες» - Διαψεύδουν τρεις βουλευτές του

Εκλογές 2023: Ο Βελόπουλος φοβάται «αποστασίες» - Διαψεύδουν τρεις βουλευτές του

Άνω κάτω στην Ελληνική Λύση έπειτα από ανώνυμο δημοσίευμα για «μαύρες σακούλες» - Τρεις βουλευτές του Βελόπουλου φέρονται να έχουν γίνει αποδέκτες πρότασης να εκλεγούν με την Ελληνική Λύση και μετά να προσχωρήσουν στη ΝΔ

elliniki_lysi
Εσωκομματική περιδίνηση προκαλεί στην Ελληνική Λύση η απόφαση του προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου να καλέσει σε απολογία βουλευτές του κόμματός του υιοθετώντας δημοσιεύματα που μιλούν για επικείμενες αποστασίες.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως οι βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου έλαβαν χρήματα σε «μαύρες σακούλες» προκειμένου να αποχωρήσουν από την Ελληνική Λύση και να προσχωρήσουν στην ΝΔ. Πρόκειται για σενάρια που δεν διαψεύστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο όταν ερωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Απεναντίας, ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να παραπέμψει τους βουλευτές στα όργανα για εξηγήσεις.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε ο κ. Μυλωνάκης εκφράζοντας παράλληλα την ενόχλησή του για το «άδειασμα» Βελόπουλοy αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ελληνική Λύση.

Μυλωνάκης: Τόσα χρόνια φίλοι με τον Βελόπουλο, δεν με στήριξε

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky το βράδυ της Παρασκευής είπε «είμαι υποψήφιος με ερωτηματικό πλέον. Από τη στιγμή που κλήθηκα πριν από λίγο σε απολογία από το κόμμα μου για ένα στημένο, μεθοδευμένο, δημοσίευμα προχθεσινό της Kontra». Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο ανέφερε: «Έγραφε το ρυπαρό, μεθοδευμένο και στημένο αυτό δημοσίευμα ότι η ΝΔ θα πάρει αποστάτες από την Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ και ενέπλεκε το όνομά μου ως πρωτοκλασάτος του κόμματος και ότι θα πάρω μαζί μου δύο ακόμα βουλευτές, την κυρία Αλεξοπούλου και τον κ. Αβδελά για να τους έχω στην ΝΔ αντί ανταλλαγμάτων. Κάποιοι λένε ότι μας έδωσαν μαύρες σακούλες. Και γι' αυτό το δημοσίευμα με κάλεσαν να απολογηθώ» .

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει σε εμένα η ΝΔ κάτι τέτοιο, γιατί δεν ενδίδω. Έχω μια ιστορία. Πιλότος τόσα χρόνια. Δεν έχω ανάγκη να ξαναμπώ στη Βουλή» είπε ο βουλευτής, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα, απάντησε εκφράζοντας παράλληλα και το παράπονό του για τον κ. Βελόπουλο: «Το σκέφτομαι. Θα στείλω υπόμνημα στα όργανα του κόμματος. Παίζεται αν θα είμαι υποψήφιος και από εμένα και από το κόμμα. Παίζεται, διότι όταν δεν σε πιστεύει; Αμέσως δεν πρέπει να διαψεύσει το κόμμα; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος που γνωριζόμαστε τόσα χρόνια, τόσα χρόνια είμαστε φίλοι με τον Βελόπουλο δεν μπορεί αμέσως να μην με στηρίξει επειδή έγραψε ένας τυχαίος στην φυλλάδα Kontra».

Αβδελάς: Ανίερος πόλεμος για τον εκτροχιασμό της καλπάζουσας δημοσκοπικής ανόδου

Από την πλευρά του ο κ. Αβδελάς με ανάρτησή του στο twitter διαψεύδει τα σενάρια γράφοντας «Οι παρακάτω αστειότητες που παρουσιάζονται ως «έγκυρη δημοσιογραφία» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και φυσικά η αφοσίωση μου απέναντι τόσο στον πρόεδρος μας @velopky όσο και στους Έλληνες πολίτες που με εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους, παραμένει ακλόνητη! #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ» ενώ σε δεύτερο tweet γράφει:

«Ο ανίερος πόλεμος κατά της #Ελληνική_Λύση και πλέον κατά και εμού προσωπικά, συνεχίζεται αμείωτος! Προφανής στόχος, ο εκτροχιασμός της καλπάζουσας δημοσκοπικής ανόδου του #Βελόπουλος ! @velopky»

Κλείσιμο




Αλεξοπούλου: Ουδέποτε συμμετείχα, επ' ουδενί λόγο, σε παρασκηνιακές μηχανορραφίες

Σε διάψευση προχώρησε και η κυρία Αλεξοπούλου. Με ανάρτησή της στο facebook γράφει:

«Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ανυπόστατο και ψευδές ανώνυμο δημοσίευμα της εφημερίδας "KONTRA", που αφήνει δηλητηριώδη υπονοούμενα κατά της προσωπικότητάς μου. Ουδέποτε συμμετείχα, επ' ουδενί λόγο, σε παρασκηνιακές μηχανορραφίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πορεία και την ενότητα του κόμματός μας. Αντιθέτως, με τη συνολική μου παρουσία, εντός και εκτός Βουλής, απέδειξα, με την αρθρογραφία, τις Ερωτήσεις και τις ομιλίες μου στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές, ότι ήμουν και θα παραμείνω πιστή στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον πρόεδρό μας Κυριάκο Βελόπουλο.

Ακόμη και το παλιό γνωστό περιστατικό που επικαλείται το συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν είχε καμία πολιτική χροιά και δεν έθιξε κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό ζήτημα. Άλλωστε, με την ενωτική μου τελικά κίνηση, να παραμείνω στην κοινοβουλευτική ομάδα και να συνεχίζω τον αγώνα μου για την Ελληνική Λύση, νομίζω έχουν από καιρό, έμπρακτα, διαλυθεί οι όποιες υπόνοιες μπορεί να υπήρξαν.

Αλήθεια, πού είναι οι αποδείξεις για όλα όσα ψευδή επικαλείται ο συκοφάντης αρθρογράφος; Γιατί δεν βγαίνει δημόσια, με το πρόσωπο και το όνομά του, όπως κάνουμε όλοι, να υποστηρίξει με στοιχεία τα όσα αναφέρει; Είναι πραγματικά ντροπή για τη δημοσιογραφία να ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές...

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον ωραίο αγώνα μου, για τους ψηφοφόρους της Β1' περιφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών, που με τίμησαν με την ψήφο τους, πάντα στο πλάι του προέδρου μας, Κυριάκου Βελόπουλου και υπό τη σημαία της Ελληνικής Λύσης!»

Ειδήσεις σήμερα:

Ελένη Χρονοπούλου: Η πρώτη της εμφάνιση μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της για τον Αλέξη Γεωργούλη

Λέσβος: Τον ζήλευε, λέει η αδερφή του 55χρονου τον οποίο περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά η σύζυγός του

Τσάρλι Μέρφι: «Γέμισα μελανιές στα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών» αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Netflix
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης