Δένδιας: Ψάχνουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να πάρουμε τους ανθρώπους μας από το Σουδάν

Δένδιας: Ψάχνουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να πάρουμε τους ανθρώπους μας από το Σουδάν

Δεν είμαι αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην περιοχή είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ – Συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και το Παρίσι

Dendias22

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις… Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν σημαντικές δυνάμεις, φοβάμαι ότι οι συγκρούσεις θα διαρκέσουν πολύ» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην εμφυλιοπολεμική σύγκρουση στο Σουδάν.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, o Νίκος Δένδιας δεν έκρυψε την αγωνία του για την τύχη των δεκάδων Ελλήνων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αφρικανική χώρα λέγοντας μάλιστα ότι «αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από μια ανακωχή για να πάρουμε τους ανθρώπους μας από εκεί».

Για το λόγο αυτό ο ΥΠΕΞ γνωστοποίησε ότι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σούκρι αλλά και το Παρίσι.

Ερωτηθείς για τη ρητορική της Τουρκίας ενόψει των τουρκικών εκλογών, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι μέσα σε μια έντονη προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα είναι προφανές ότι θα ακουστούν πράγματα, θα λεχθούν πράγματα, θα τοποθετηθούν μαξιμαλιστικές απόψεις στο τραπέζι και προέταξε την ανάγκη η Ελλάδα να κρατήσει την ψυχραιμία της και περιμένει η κυβέρνηση που θα εκφράσει την τουρκική κοινωνία μετά τις εκλογές, να τοποθετηθεί πάνω σε ένα καλό κλίμα που επιτρέπει ένα σοβαρό διάλογο για τη διαφορά μας.

Απαντώντας στην ερώτηση αν φοβάται μια περίοδο αστάθειας στα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «το μεγάλο κέρδος της βελτίωσης του κλίματος είναι ακριβώς ότι δεν φοβόμαστε αυτή την περίοδο».

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική ενόψει των εκλογών, προέκρινε πως «θέλουμε να είμαστε αυτοδύναμοι από την πρώτη κάλπη» και αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών ανέδειξε:«Εμείς έχουμε μία πρόταση. Η πρότασή μας περιλαμβάνει εκλογικό νόμο, κόμμα, πρωθυπουργό. Ο εκλογικός νόμος είναι η ενισχυμένη αναλογική. Κόμμα είναι η ΝΔ. Πρωθυπουργός είναι ο νυν πρωθυπουργός. Αυτή την πρόταση την καταθέτουμε ως πακέτο στην ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η άποψη μας για το συμφέρον του τόπου. Η ελληνική κοινωνία είναι το αφεντικό μας, αυτή θα αποφασίσει τι θέλει, τι δεν θέλει, πού μας τοποθετεί».

Απαντώντας στην ερώτηση αν επιθυμεί να παραμείνει στο ΥΠΕΞ στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος εκ του συντάγματος έχει την ευθύνη για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Τέλος, σε ερώτηση για την τροπολογία που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, είπε πως το διακύβευμα είναι να μην υπάρχει πολιτική έκφραση νεοναζιστικού μορφώματος στην ελληνική πολιτική ζωή. «Αυτό πρέπει να υπηρετεί κάθε στάθμιση. Κατά συνέπεια, η δική μου αντίληψη ήταν ότι έπρεπε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να ψηφίσει την τροπολογία» υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η σκοτεινή πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη - Όταν μιλούσε για ασταθή προσωπική ζωή και καταστροφικούς έρωτες

Επίθεση των Άγγλων της Dolphin Capital Investors στον Μίλτο Καμπουρίδη για την επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Πέθανε ξαφνικά η Δέσποινα Γερουλάνου που ταύτισε τη ζωή της με το Μουσείο Μπενάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης