ΚΥΣΕΑ-Εξοπλισμοί: Τι αλλάζει στο Αιγαίο με τους πυραύλους SPIKE-NLOS

ΚΥΣΕΑ-Εξοπλισμοί: Τι αλλάζει στο Αιγαίο με τους πυραύλους SPIKE-NLOS

Το βεληνεκές των ισραηλινών πυραύλων φτάνει τα 32 χιλιόμετρα - Γιατί θεωρούνται σύστημα «game changer»

spike-nlos
Ένα πολύτιμο όπλο θα προστεθεί στο οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού μετά την έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αγοράς των ισραηλινών πυραύλων SPIKE-NLOS.

Το Mega ανέφερε ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί από το Ισραήλ 17 συστήματα για τα οχήματα του στρατού ξηράς, 9 συστήματα για ισάριθμα ελικόπτερα Apache και 8 συστήματα για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Από αυτά 4 θα τοποθετηθούν σε κανονιοφόρους κλάσης «Μαχητής» και 4 σε σκάφη ειδικών επιχειρήσεων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crixoxdaoekx)


Το σύστημα, εκτός από την πλατφόρμα εκτόξευσης, διαθέτει κέντρο διεύθυνσης πυρών, ραντάρ αλλά και drone. Οι SPIKE μπορούν να εκτοξευτούν από οχήματα, αλλά και από επιθετικά ελικότπερα.

Οι πύραυλοι έχουν βεληνεκές που φτάνει τα 32 χιλιόμετρα ενώ μπορούν να χτυπήσουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια τον στόχο τους σε ξηρά και θάλασσα γιατί ο χειριστής κατευθύνει τον πύραυλο κυριολεκτικά ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδια επιτυχία εναντίον στόχων στον αέρα (ελικόπτερα), στη θάλασσα (αποβατικά σκάφη) και το έδαφος (άρματα μάχης).

Η εύκολη χρήση, η μεγάλη εμβέλεια και η αποτελεσματικότητα κάνουν τους Spike σύστημα «game changer» για το περιβάλλον του Αιγαίου.



Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης