Εκλογές 2023: Η στρατηγική Μητσοτάκη για επανασυσπείρωση ψηφοφόρων και αυτοδυναμία

Εκλογές 2023: Η στρατηγική Μητσοτάκη για επανασυσπείρωση ψηφοφόρων και αυτοδυναμία

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού και η online καμπάνια με το βλέμμα στις κάλπες - Με σύνθημα «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά» το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ 

mitsotakis_ekloges_new_xr
Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει νωρίς την ημερομηνία των εκλογών και να λύσει έτσι τους εκλογικούς γρίφους, δίνει μια καθαρή περίοδο περίπου πενήντα ημερών ως τις πρώτες κάλπες, αλλά και την ευκαιρία στη ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να θέσει τα εκλογικά διλήμματα και να εργαστεί για τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Της αυτοδυναμίας, όμως, προηγείται η πρώτη Κυριακή των εκλογών της απλής αναλογικής. Η στρατηγική για την πρώτη κάλπη, κυρίως, απασχόλησε χθες τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την ανακοίνωση δια στόματος του κ. Μητσοτάκη, όπου έγινε μια ανοιχτή κουβέντα με τους υπουργούς για τα διλήμματα και τα ζητήματα που πρέπει να προταχθούν. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις, λέγοντας στους υπουργούς ότι μπορεί το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών να τους εκπλήξει, υποστηρίζοντας ότι από τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων διαφαίνεται μια τάση «επανασύνδεσης» της ΝΔ με ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν προς τη ζώνη των αναποφάσιστων στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών.

Το καλό κλίμα που επισημοποίησε η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη πέρασε και στους υπουργούς, αρκετοί εκ των οποίων εμφανίζονται πολύ πιο αισιόδοξοι σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν. Από τη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό, παράλληλα, διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση θα προτάξει θεματικές ενότητες, στις οποίες εκτιμά ότι πήγε καλά, όπως η οικονομία (π.χ. μείωση των φόρων), η μείωση της ανεργίας, ο τουρισμός, το ψηφιακό κράτος, η εξωτερική πολιτική, η άμυνα και το μεταναστευτικό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crhwdr9zdstt)


Διλήμματα και περιοδείες

Με τον κ. Μητσοτάκη να έχει αποδραματοποιήσει τις πολιτικές εξελίξεις δια της γνωστοποίησης του εκλογικού χρονοδιαγράμματος, συνεπώς, ο πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή του στην επανασυσπείρωση των δυνάμεων της ΝΔ. Για τις λεπτομέρειες της καμπάνιας της ΝΔ θα γίνουν συσκέψεις το επόμενο διάστημα, αν και αυτή θα ξεκινήσει να «τρέχει» μετά το Πάσχα, με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών κατόπιν της διάλυσης της Βουλής που τοποθετείται για τις 24 Απριλίου. Παράλληλα, ίσως και ως το τέλος της εβδομάδας, θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανά την επικράτεια, προκειμένου οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν να κινούνται.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θέτει και θα θέτει μετ’ επιτάσεως τα εκλογικά διλήμματα. «Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Προϋπόθεση για να αποκτήσουμε ένα αποτελεσματικότερο κράτος, με καλύτερους μισθούς για όλους, αξιοπρεπή, καλύτερη υγεία σε καλύτερα νοσοκομεία, προσιτή στέγη κυρίως για τους νέους μας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα επιλέξουν τελικά εάν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού», υπογράμμισε χθες ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι οι πρώτες εκλογές θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει και οι δεύτερες πώς. Στάθηκε έτσι στη σημασία των πρώτων εκλογών, κάτι που θα κάνει μετ’ επιτάσεως και το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συστηματοποιεί και τις περιοδείες που, βεβαίως, θα πυκνώσουν μετά το Πάσχα. Σήμερα το απόγευμα θα είναι σε καφέ στη Γλυφάδα, «καρδιά» του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών, της πολυπληθέστερης εκλογικής περιφέρειας, ενώ την επόμενη Τετάρτη προγραμματίζεται να είναι στα Γιάννενα.

Ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές



Σταθερά, τολμηρά, μπροστά


Ήδη, δε, το γαλάζιο team ξεκίνησε και τη μάχη των social media, με τον πρωθυπουργό να ανεβάζει βίντεο στο TikTok μετά το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η ΝΔ παρουσίασε και ένα πρώτο σποτ σε Facebook, instagram και twitter το βράδυ. Τρεις είναι οι λέξεις-κλειδιά που αποτυπώνονται και στη μακέτα που ανέβηκε στις σελίδες του κ. Μητσοτάκη στα social media: Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Το «σταθερά» δηλοί το μήνυμα για συνέχεια και στη δεύτερη τετραετία, το «τολμηρά» που έχει μάλιστα υπογραμμιστεί, είναι μια λέξη που ο κ. Μητσοτάκης θα χρησιμοποιεί για να σηματοδοτήσει την ανάγκη σύγκρουσης με τα κακώς κείμενα, και το «μπροστά» δίνει το μήνυμα για φυγή προς τα εμπρός, αλλά αποτελεί και αντιπαραβολή με ένα πιθανό πισωγύρισμα. Αυτή η «ενδιάμεση καμπάνια» θα «παίζει» στις γαλάζιες σελίδες μέχρι και μετά το Πάσχα, όταν θα δρομολογηθεί η κανονική καμπάνια.

Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά.

Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά. Για μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο ισχυρή.

Posted by ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ on Tuesday, March 28, 2023


Τελευταίο ΚΥΣΕΑ

Στο μεταξύ, πάντως, το κυβερνητικό πρόγραμμα συνεχίζεται με τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που θα είναι και η τελευταία γι’ αυτή την κυβέρνηση, καθώς, μετά τις πρώτες εκλογές και εφόσον πάμε για επαναληπτικές, θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στην ατζέντα είναι θέματα που αφορούν τα ΕΑΣ, η πρόοδος εξοπλιστικών, όπως το θέμα των κορβέτων, αλλά και η τελική έγκριση για το πυραυλικό σύστημα SPIKE-NLOS. Ακόμα, θα συζητηθεί το θέμα των σεισμών στην Τουρκία, αλλά και οι μεταναστευτικές ροές. Μάλιστα, την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Σουφλί για την έναρξη της επέκτασης του φράχτη κατά 35 χιλιόμετρα. Μένει να φανεί, αν θα γίνει συζήτηση για την επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ να εξαρθρώσουν δίκτυο τρομοκρατών που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πολύνεκρη επίθεση σε ελληνικό έδαφος, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι παρών στη συνεδρίαση και το θέμα δεν είχε τεθεί ως τώρα σε ΚΥΣΕΑ, τακτικό ή ad hoc.



Ειδήσεις σήμερα:

Νετανιάχου: Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν με επιτυχία μία σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας

Εκλογές 2023 - Οι τέσσερις λόγοι που ο Μητσοτάκης διάλεξε 21η Μαΐου και 2α Ιουλίου για τις κάλπες

Survivor All Star: Το καρέ του «Μπλε» τάκου και οι αντιδράσεις της αποβολής των Γκότση-Πιλίδη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης