«Ζόρια» από νωρίς για το κόμμα Λατινοπούλου - Υποψήφιοι βουλευτές κινούνται νομικά εναντίον της

«Ζόρια» από νωρίς για το κόμμα Λατινοπούλου - Υποψήφιοι βουλευτές κινούνται νομικά εναντίον της

Η κόντρα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και η επόμενη ημέρα στη δεξιά πολυκατοικία

latinopoulou
Ένα ματς με συνέχειες φαίνεται πως θα είναι αυτό που ξεκίνησε χθες το βράδυ μεταξύ της Αφροδίτης Λατινοπούλου και της πλευράς του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με αφορμή την ανακοίνωση της κ. Λατινοπούλου για την ίδρυση κόμματος με τον τίτλο «ΠΑΤΡΙΔΑ», ελάχιστα διαφορετικό από το κόμμα «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος διέγραψε προ ημερών την ως τότε αντιπρόεδρό του και συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ως αντιπρόεδρος πλέον της Πατριωτικής Ένωσης.

Το όνομα του σχηματισμού ήταν το πρώτο επεισόδιο, με την πλευρά Μπογδάνου να ετοιμάζεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, μήνυση και αγωγή, ισχυριζόμενη ότι το όνομα είναι κατοχυρωμένο από τον ανεξάρτητο βουλευτή Α Αθήνας στον Άρειο Πάγο και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και την κ. Λατινοπούλου να απαντά ότι ο τίτλος του δικού της κόμματος δεν είναι ακρωνύμιο και περιέχει και το όνομα της. Το επόμενο στάδιο της σύγκρουσης, τώρα, είναι τα στελέχη του νεοσύστατου κόμματος.


Όχι και τόσο… στελέχη

Κλείσιμο
Σε μια προσεκτικά επιμελημένη ιστοσελίδα, την patrida.net, το κόμμα της κ. Λατινοπούλου ανακοινώνει μια σειρά στελεχών που το συναπαρτίζουν. Πλην όμως, μετά την ανακοίνωση αρκετά είναι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ποτέ δεν συναίνεσαν σε αυτή τη δημοσίευση, ενώ ορισμένοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να κινηθούν και νομικά εναντίον της.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τουλάχιστον πέντε στελέχη που ανακοινώθηκαν είναι «στα κάγκελα» και προαναγγέλλουν μηνύσεις και αγωγές για παράνομη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κωνσταντίνου Κριμιτζά, που είναι μέλος του κόμματος Μπογδάνου και υποψήφιος στο κοινό ψηφοδέλτιο της Πατριωτικής Ένωσης.

«Με έκπληξη, όπως και άλλοι δήθεν συνυποψήφιοί μου, διαπίστωσα χθες ότι στο σάιτ του νεοπαγούς υποτιθέμενου κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπουλου αναφέρομαι ως υποψήφιος μαζί της. Αυτο είναι κάτι εντελώς ψευδές και απολύτως απαράδεκτο, έγινε χωρίς την συγκατάθεσή μου και με αναγκάζει να κινηθώ νομικά εναντίον της. Είναι αθλιότητα, να παρουσιάζομαι εν αγνοία μου ως υποψήφιος βουλευτής ενός κόμματος με το οποίο καμία σχέση δεν έχω, και μάλιστα σφετερίζεται το όνομα του κόμματος όπου πραγματικά ανήκω, φέρνοντάς με δύσκολη θέση απέναντι στην ηγεσία του κόμματος και τους υπόλοιπους συναγωνιστές μου» δηλώνει στο protothema.gr το μέλος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β´ Αθήνας με την Πατριωτική Ένωση. Σημειωτέον, και άλλα ονόματα στελεχών που είδαν με έκπληξη το όνομά τους ανηρτημένο είναι σε γνώση του protothema.gr.

Το ΚΥΜΑ

Τα δύο κόμματα «ερίζουν» ευρύτερα για τους υποψηφίους, με την πλευρά του κ. Μπογδάνου να εκτιμά ότι περίπου 75 εκ των 100 υποψηφίων που είχε στα αρχικά του πλάνα συνεχίζουν ως υποψήφιοι της Πατριωτικής Ένωσης ανά την Ελλάδα. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως είχε γράψει και το ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή, αρκετά από τα στελέχη του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ-Αφροδίτη Λατινοπούλου» φαίνεται ότι προέρχονται από ένα κόμμα που ονομάζεται ΚΥΜΑ Ελληνισμού. Επικεφαλής του είναι ο Τάσος Συμιγδαλάς, ο οποίος είναι παλιό στέλεχος του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου, μαθητής και σταθερός συνομιλητής του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Ο κ. Συμιγδαλάς είναι από το 2012, με βάση το βιογραφικό του, επικεφαλής των εκδόσεων ΗΛΕΚΤΡΟΝ. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι οι εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝ έχει εκδώσει πλούσιο συγγραφικό έργο του κ. Πλεύρη, όπως τα βιβλία «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» και «Ας μιλήσουμε για Εβραίους», αλλά και το πεντάτομο έργο του υπουργού Τύπου της Χούντας Σπύρου Ζουρνατζή «21 Απριλίου 1967- Μύθοι και Αλήθεια».

Η ανοιχτή επαφή του κ. Συμιγδαλά με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος πρόσφατα διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τον ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεννά ερωτήματα. Ήδη από την περασμένη Κυριακή, το «ΘΕΜΑ» είχε απευθυνθεί στην κ. Λατινοπούλου για το αν διατηρεί κάποια πολιτική σχέση με τον δικηγόρο με τις γνωστές θέσεις, με την ίδια να το διαψεύδει. Βεβαίως, στα στελέχη που δημοσιοποίησε η κ. Λατινοπούλου, δεν εμφανίζεται ως αυτή την ώρα ο κ. Συμιγδαλάς, αλλά αντιθέτως περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας του ΚΥΜΑτος Πασχάλης Κεσκίνης, και στελέχη όπως η Νικολέτα Παναγιωτοπούλου, Σοφία Τζουμερκιώτου και Δημήτρης Τούντας.

Από την άλλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαμηνύει ότι ο ίδιος κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, όντας μέλος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ της Βουλής.

Μάχη με συνέχειες

Πλέον, η μάχη των άλλοτε συνοδοιπόρων, μιας και μαζί είχαν αποχωρήσει από την Εθνική Δημιουργία που είχε συγκροτηθεί μαζί με τον Θάνος Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, θα έχει συνέχειες, αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και ένα μέρος της θα μεταφερθεί σίγουρα στις δικαστικές αίθουσες και, βεβαίως, στον Άρειο Πάγο. Αυτός θα κληθεί να λύσει, ως άλλο Σκοπιανό, το… ονοματολογικό.


Tι απαντά Αφροδίτη Λατινοπούλου στο protothema.gr

Σε επικοινωνία της με το protothema.gr η Αφροδίτη Λατινοπούλου, αναφέρει:

«Κατ’ αρχάς ανακοινώθηκαν χτες 51 άτομα ως στελέχη. Ούτε ένας ως υποψήφιος βουλευτης όπως γράφει το Πρώτο Θέμα.

Και με τους 51 είχα μιλήσει προσωπικά και είχαν δεσμευτεί πως θα ‘ναι μαζί μου.

Τώρα αν δυο τρεις άλλαξαν γνώμη ή τους ασκήθηκε πίεση να αλλάξουν γνώμη δεν με αφορά.

Νομικά δεν μπορεί κανείς να κινηθεί εναντίον μας γιατί α) αναφέρονται μόνον ως στελέχη, όχι ως υπ. βουλευτές β) προσωπικά στοιχεία τους (πατρώνυμο αριθμός δελτίου ταυτότητας ή οτιδήποτε παρεμφερές δεν αναφέρονται πουθενά).

Δυο από αυτούς που μου δήλωσαν πως άλλαξαν γνώμη κατέβηκαν από το site αμέσως».Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Η Νικολέτα αποχώρησε, οι Τάκης και Ηλίας αποκλείστηκαν - Δείτε βίντεο

Ο Λαζόπουλος κριτικάρει την επιστροφή Πολάκη - Δείτε βίντεο

Σκληρή σύγκρουση Λατινοπούλου με Μπογδάνο εις το όνομα της... Πατρίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης