Οκτώ δημοσκοπήσεις «ακτινογραφούν» τη διαφορά: Μπροστά η ΝΔ με 6,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οκτώ δημοσκοπήσεις «ακτινογραφούν» τη διαφορά: Μπροστά η ΝΔ με 6,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε όλες τις μετρήσεις είναι μπροστά η ΝΔ - Πάνω από το 15% υπολογίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων ή αυτών που θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό

dimoskopisi
Τη δημοσκοπική εικόνα που έχει καταγραφεί στην αρχή του 2023 σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου παρουσίασε απόψε η ΕΡΤ. Η εικόνα αυτή προκύπτει από τις πρώτες δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών που δημοσιεύτηκαν τους δύο πρώτους μήνες του έτους ανέφερε  ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και επικεφαλής της έρευνας Παναγιώτης Κουστένης μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις 8 εταιρειών για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 6,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (30,9% έναντι 24,4%).

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με 10,4%, μπροστά από το ΚΚΕ (5,3%), την Ελληνική Λύση (3,7%) και το ΜέΡΑ25 (2,8%). To «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 2,6%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 4,5%, ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων ή αυτών που θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό, θα απέχουν ή δηλώνουν ΔΓ/ΔΑ (15,4%).

Στη διαχρονική πορεία της πρόθεσης ψήφου από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 η ΝΔ προηγείται πάντα του ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά όμως που μετά το αποκορύφωμά της τον Φεβρουάριο του 2022 (+9,4%) βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Κατά την ίδια περίοδο, ελαφρώς πτωτική πορεία εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δείχνουν να κινούνται στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας
erevna-ert-0
erevna-ert-1
erevna-ert-2
erevna-ert-3
erevna-ert-4
erevna-ert-5
erevna-ert-6
erevna-ert-7
erevna-ert-8

Κλείσιμο
Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Financial Times: Μέχρι πότε θα αντέχει η Ρωσία να πολεμά στην Ουκρανία;

Super Κική: «Είναι η πιο ηλίθια σύλληψη που έχει γίνει ποτέ»

Έβρος: Αυτοκτονία «δείχνει» η ιατροδικαστική για την 28χρονη - «Να συνεχιστούν οι έρευνες» ζητούν οι φίλοι της


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης