Πρώτα Τουρκία, μετά Ελλάδα η Χίλαρι

Πρώτα Τουρκία, μετά Ελλάδα η Χίλαρι

Επίσκεψη στην Αθήνα, στις 17 και 18 Ιουλίου 2011, θα πραγματοποιήσει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον....

Πρώτα Τουρκία, μετά Ελλάδα η Χίλαρι
Και ξαφνικά ανακοινώθηκε επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κυρίας Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα.

"Σε συνέχεια πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Σ. Λαμπρινίδη, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιουλίου 2011", αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Κατά πληροφορίες, η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ θα φτάσει στην Αθήνα προερχόμενη από την Τουρκία, όπου θα παραμείνει για τρεις ημέρες. Στις 15 Ιουλίου προγραμματίζεται συνεδρίαση των χωρών της ομάδας επαφής για τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη παρουσία τόσο της κυρίας Κλίντον όσο και του κ. Λαμπρινίδη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του νέου υπουργού Εξωτερικών με την Αμερικανίδα ομόλογό του, ο κ. Λαμπρινίδης πρότεινε στην κυρία Κλίντον να επισκεφθεί και την Ελλάδα, πρόσκληση που η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ αποδέχθηκε. Στη διήμερη επίσκεψη εργασίας της κυρίας Κλίντον στην Ελλάδα αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει το χρόνο για μια ολιγόωρη έστω μετάβαση σε κάποιο νησί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης