Μήνυμα Σολτς στην Τουρκία: Αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή

Μήνυμα Σολτς στην Τουρκία: Αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει σε συνέντευξή του 

maksimoy-3
Μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Όλαφ Σολτς. Ο Γερμανός Καγκελάριος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και σε ερώτηση για την ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο και τις ανοιχτές απειλές κατά της Ελλάδας, απάντησε ότι «δεν είναι αποδεκτό ένας εταίρος του ΝΑΤΟ να αμφισβητεί την κυριαρχία του άλλου. Αυτό ισχύει και για περισσότερο ή λιγότερο συγκαλυμμένες στρατιωτικές απειλές».

Ο Όλαφ Σολτς τόνισε ακόμη ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου» και συνέχισε:

«Ο κοινός μας στόχος, το όραμά μας θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση ολόκληρου του οικονομικού δυναμικού της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Για το καλό όλων των χωρών. Στον βαθμό που κριθεί χρήσιμο από τους εμπλεκομένους, η Γερμανία μπορεί επ’ αυτού να συμβάλει».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί έβγαλαν σηκωτό από το συνέδριο τον Χου Τζιντάο - Τι ετοιμαζόταν να κάνει

Η 38χρονη έριξε το οξύ στον 36χρονο ενώ αυτός κοιμόταν, αποκάλυψε ο Κούγιας

Θάλεια Παπακώστα: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και από Έλληνες σκηνοθέτες και από ξένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης