Δένδιας σε Ζελένσκι: Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε αναθεωρητική προσπάθεια αλλαγής των συνόρων

Δένδιας σε Ζελένσκι: Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε αναθεωρητική προσπάθεια αλλαγής των συνόρων

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στο Κίεβο – Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, καθώς ήχησαν οι σειρήνες κατά τη συνάντησή του με τον Κουλέμπα

dendias_zelensky
Την πλήρη καταδίκη της Ελλάδας σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων από αναθεωρητικές δυνάμεις εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον Ουκρανό πρόεδρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο, παρουσία και του Ουκρανού ομολόγου του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Δένδιας, παραμένει αποφασιστική στην ακλόνητη αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων από τις ρεβιζιονιστικές δυνάμεις, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.



Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, η κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Κουλέμπα έγινε από καταφύγιο, όπου μεταφέρθηκε με ασφάλεια ο Έλληνας υπουργός, καθώς σίγησαν σειρήνες.

Κλείσιμο
«Δεν αναγνωρίζουμε την παράνομη προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών» είχε δηλώσει, καταδικάζοντας τις ρωσικές επιθέσεις, τις κινήσεις αναθεωρητισμού και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Επίσης, έκανε λόγο για «ρωσικά εγκλήματα πολέμου», ενώ αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε: «Οι Έλληνες έχουμε επίσης έναν μεγάλο γείτονα στα Ανατολικά μας. Έναν γείτονα που έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον μας».




Ειδήσεις σήμερα:

Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τον εφιάλτη του 4χρονου στο Αγρίνιο - «Έβλεπε αγκαλιές και έτρεμε»

Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τον βιασμό της 12χρονης

Κατηγορητήριο καταπέλτης για τη μητέρα της 12χρονης - Blindchat, SMS και ο μυστηριώδης «ΑΜ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης