Σχολεία: Σε έναν κόσμο που αλλάζει η ποιοτική εκπαίδευση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, λέει ο Δένδιας

Σχολεία: Σε έναν κόσμο που αλλάζει η ποιοτική εκπαίδευση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, λέει ο Δένδιας

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

dendias
«Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, για την πρόοδο της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς».
 Εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Καλή πρόοδο και δύναμη στη νέα γενιά της πατρίδας μας, το μέλλον της χώρας μας».


Δημιουργική και κυρίως ασφαλή χρονιά, απολαμβάνοντας τα αγαθά της γνώσης, εύχεται στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το νέο «ταξίδι» γνώσης που ξεκινά σήμερα.

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζει την προτεραιότητα της περιφέρειας να διασφαλίσει ότι η σχολική περίοδος θα κυλήσει σε ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Είτε διενεργώντας αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα σχολεία και στα οχήματα μεταφοράς τους είτε με την παροχή σύγχρονων υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, η Περιφέρεια εκτελεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων σχολείων και ενίσχυσης του εξοπλισμού των υπαρχόντων, σε όλη την Αττική, μέσα από 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών, που χρηματοδοτούνται με 77 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επίσης στο νέο ΠΕΠ Αττική 2021-2027, προβλέπονται πάνω από 120 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την επέκταση μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και την ενεργειακή αναβάθμιση νέων και υφιστάμενων σχολικών κτιρίων.

Για την περιφέρεια, τονίζει ο κ. Πατούλης, «αποτελεί βαθιά πεποίθηση πως η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι τα ισχυρά θεμέλια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το δίλημμα «εγώ ή ο Τσίπρας», επίθεση στον Ανδρουλάκη και άνοιγμα στο Κέντρο

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και τεστ

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα βορειοανατολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης