Μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Μετανάστευσης και Υγείας για την ψυχική υγεία των ασυνόδευτων παιδιών

Μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Μετανάστευσης και Υγείας για την ψυχική υγεία των ασυνόδευτων παιδιών

Με την υπογραφή του μνημονίου υλοποιείται ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα - Στόχος η ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίας

voultepsi__2_
Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων παιδιών συνυπέγραψαν σήμερα οι υφυπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, και Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, με την υπογραφή του μνημονίου υλοποιείται ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει η ειδική γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. Το Mental Health Hub βασίζεται στις αρχές της ολιστικής προσέγγισης και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Τυρόλου και τα Παιδικά Χωριά SOS Αυστρίας.

voultepsi__3_


Κλείσιμο
Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και η προαγωγή της ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων. Ήδη, 518 επαγγελματίες έχουν εκπαιδευτεί σε θεματικές, όπως η αναπτυξιακή ψυχολογία, ζητήματα πένθους και απώλειας, ενώ σε μόλις τρεις μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί 79 συναντήσεις κλινικών εποπτειών στο προσωπικό των κέντρων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Εξάλλου, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 του υπουργείου Υγείας θα υποστηρίζονται όλο το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα περιστατικά που προκύπτουν σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα. Εξασφαλίζεται έτσι η υποστήριξη των επαγγελματιών και η παροχή άμεσων λύσεων μέσω των πρωτοκόλλων διαχείρισης κρίσεων.

voultepsi__1_


Από την πλευρά των Παιδικών Χωριών SOS το μνημόνιο συνυπέγραψε η αντιπρόεδρος, Αλεξάνδρα Κοντέλη, ενώ παρόντες στην υπογραφή ήταν ο ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ, η πρόξενος της Αυστρίας, Sonja Harreither, και ο γενικός διευθυντής των Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Λιζ Τρας: Αυτή είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας - Τι σημαίνει η εκλογή της

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ

Κληρονομιά Τράγκα: Μόνο τα χωράφια του παππού της μένουν ελεύθερα στη Μαρία Καρρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης