Metron Analysis: Στις 9,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Metron Analysis: Στις 9,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega - Απώλειες 1,3 μονάδων για τη ΝΔ, οριακά κέρδη για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - Πρώτο θέμα η οικονομία και η ακρίβεια

kalpi-ekloges
Στις 7,4  μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - και ανεβαίνει στις 9,2 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου-  σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Το 35% έχει θετική εικόνα για την κυβέρνηση και το 38% θετική εικόνα για τον πρωθυπουργό, παρότι το 60% δηλώνει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. 

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 34,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ  15,7% , το ΚΚΕ 7,5% , η Ελληνική Λύση 4,2% και το κόμμα Βαρουφάκη 4,9%. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει  απώλειες στο κεντρώο και στο κεντροδεξιό ακροατήριο, μετά από την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά η δημοτικότητά του παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει λιγότερες αρνητικές γνώμες σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν στην επικαιρότητα κυριαρχούσε το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία.  Κι αυτό παρά το γεγονός ότι σημαντικά κομμάτια της κοινής γνώμης - πάνω από 60% στις νεότερες ηλικίες και από 41% ως 63% στις μεγαλύτερες ηλικίες δηλώνουν ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν μία επιλογή την οποία εγνώριζε. 

Παράλληλα, οι ψηφοφόροι που αυτοχαρακτηρίζονται ως κεντρώοι, κεντροδεξιοί ή δεξιοί, δηλώνουν σε μεγάλο ποσοστό πάνω από 60% ότι επιθυμούν την εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση, με εκείνους που δηλώνουν κεντροαριστεροί ή αριστεροί να επιθυμούν σε αντίστοιχα ποσοστά πρόωρες κάλπες. 

Για άλλη μία φορά, το εκλογικό σώμα επικεντρώνεται στην οικονομία , την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, χωρίς να εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. 

Κλείσιμο
Δείτε την δημοσκόπηση:  





Η πρόθεση ψήφου

dimoskopisi-9


Η εκτίμηση ψήφου

dimoskopisi-10

dimoskopisi-2
dimoskopisi-3
dimoskopisi-4
dimoskopisi-5
dimoskopisi-6
dimoskopisi-7
dimoskopisi-8




Ειδήσεις σήμερα:

Μαξίμου και περιβάλλον Καραμανλή ρίχνουν τους τόνους και δηλώνουν ότι… συμφωνούν για τις θεσμικές αλλαγές


Άνοδος στα ενοίκια, μείωση στη διαθεσιμότητα για τη φοιτητική κατοικία - Δείτε πίνακες


Επανήλθε μετά από 2 χρόνια η γιορτή «La Tomatina» στην Ισπανία - Πάνω από 130 τόνοι ντομάτας «έβαψαν» κόκκινο το Φεστιβάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης