Μαξίμου και περιβάλλον Καραμανλή ρίχνουν τους τόνους και δηλώνουν ότι… συμφωνούν για τις θεσμικές αλλαγές

Μαξίμου και περιβάλλον Καραμανλή ρίχνουν τους τόνους και δηλώνουν ότι… συμφωνούν για τις θεσμικές αλλαγές

Η προσπάθεια καταλλαγής ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα, γεγονός που κάνει πολλούς να υποψιάζονται ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών 

1karamanlis-natasa-kefalogianni
Με εκατέρωθεν… φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από το Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή επιχειρείται από το πρωί της Πέμπτης να διασκεδαστούν οι ισχυρές πολιτικές εντυπώσεις που προκάλεσε η απροσδόκητη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η προσπάθεια καταλλαγής ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα, γεγονός που κάνει πολλούς να υποψιάζονται ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έπειτα από την μεγάλη αμηχανία που επικράτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο γαλάζιο στελεχιακό δυναμικό από τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής στην ομιλία που εκφώνησε το βράδυ της Τετάρτης στα Ανώγεια και τους… ξέφρενους πανηγυρισμούς των φίλα προσκείμενων στην αξιωματική αντιπολίτευση που είδαν «άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Προηγήθηκαν, πάντως, διευκρινίσεις από κύκλους του κ. Καραμανλή, οι οποίοι καλούσαν τον οποιονδήποτε να διαβάσει προσεκτικά το επίμαχο χθεσινό απόσπασμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού και θα διαπιστώσει, όπως έλεγαν, ότι δεν περιείχε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, αλλά ότι είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε σκιές και φήμες να μη δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο.

Ακολούθησε λίγο αργότερα δημόσια τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, υπλουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για σοβαρή αστοχία και πολύ σοβαρή υπόθεση».
Στο ίδιο πνεύμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επέμεινε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής και στα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, καταβάλλοντας προσπάθεια να κλείσει το θέμα που είχε ανοίξει. 

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε υποστήριξε ότι δεν υπήρξε «κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή». Συμπλήρωσε ότι «αν διαβάσει κανείς την παρέμβαση του (κ. Καραμανλή) θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση».
Κλείσιμο
Κατά τον εκπρόσωπο, «η κυβέρνηση έχει πει έργω και λόγω από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία σκιά, να υπάρξει άπλετο φως» και «ο πρώην πρωθυπουργός χθες ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή».
Θα κάνουμε, συνέχισε, ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στο τι έγινε και η κυβέρνηση το έκανε από την πρώτη στιγμή λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις θεσμικές διαδικασίες».

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, «ο Κώστας Καραμανλής είπε αυτό που κάνει η κυβέρνηση και αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε πολίτη και για την παράταξή μας». Ερωτώμενος για το απόρρητο και στο θέμα που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι, «όλοι συμφωνούμε στο τι πρέπει να γίνει, να υπάρξει άπλετο φως, χωρίς καμία σκιά, μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες θα αναζητήσουμε το φως μέσα από τους νόμους και τις ειδικές διαδικασίες που αφορούν τις υπηρεσίες ασφαλείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση που έσπευσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα που ανέκυψε. «Βλέπω κι εγώ μια απελπισμένη προσπάθεια κάποιων να παραμορφώσουν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, είναι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι κύκλοι που του επεφύλασσαν τη γνωστή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα», είπε, καταλήγοντας: «Έχει διαχρονικές απόψεις και για την πατρίδα και για την παράταξη και για τον ρόλο της παράταξης στην πατρίδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία της 19χρονης Θάλειας

Παρακολουθήσεις-ΕΥΠ: Γιατί ο «άφωνος» Καραμανλής για Novartis και παραδικαστικό, έγινε «λαλίστατος»

«Ειρήνη μου...»: Η συγκινητική ανάρτηση για την 27χρονη που σκοτώθηκε τη νύχτα του bachelor της





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης