Νίκος Ανδρουλάκης: Συζητά μόνον για Εξεταστική στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του

Νίκος Ανδρουλάκης: Συζητά μόνον για Εξεταστική στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του

Απέφυγε να πάει στα άκρα την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργάτες του θεωρούν ότι «θα ξετυλιχθεί μέχρι τέλους το κουβάρι των αποκαλύψεων»

5500020
Το παρασκήνιο των παραιτήσεων του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολεώντος στον απόηχο της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, προκαλεί ένα ντόμινο εξελίξεων το επόμενο διάστημα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με διαστάσεις πολιτικού θρίλερ. Τον δρόμο προς τη Bουλή με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής παίρνει η υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την ΕΥΠ,  εφόσον τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συναινούν στην συγκρότησή της, μετά από την σχετική απαίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Η Χαριλάου Τρικούπη, νιώθει απολύτως δικαιώμενη για τις εξελίξεις σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της και απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δέχθηκε εισηγήσεις από συνεργάτες του να υψώσει αρκετά τους τόνους ζητώντας παραιτήσεις ακόμη και εκλογές. Ο ίδιος όμως, επέλεξε να διατηρήσει μια πιο ψύχραιμη στάση, λειτουργώντας θεσμικά και ζητώντας  τη σύγκλιση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα διελευκάνει την υπόθεση. Στη δήλωση του, τόνιζε πως «δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών». 

Πάντως, τις τελευταίες ώρες το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανεβαίνει. Η Χαριλάου Τρικούπη, επιτίθεται στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο ακόμη και για «άθλια προπαγάνδα της ΝΔ σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών». Επιπλέον, ζητούν Κοντολέων και Δεμίρης (ο νέος διοικητής της ΕΥΠ), να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, σε συνέντευξη του διερωτάται πως «πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε; Αυτό το καίριο ερώτημα δεν θα απαντηθεί όπως θέλει η κυβέρνηση αλλά όπως ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα». Και προσθέτει, «αυτή τη φορά ο κ. Γεραπετρίτης ας έρθει πλάι στον Διοικητή της ΕΥΠ και ας πει όλη την αλήθεια που δεν είπα εννέα ημέρες πριν, ενώ χθες έψαχνε με sms τον κ.Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει για κάτι που ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης εδώ και μέρες».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης,  σημείωσε ότι είναι δεδομένες οι  πολιτικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,  σε ανάρτηση του λέει πως «για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη  λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του τονίζει «τώρα, που επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη, ότι ακόμη και η προσωπική ζωή των πολιτών, πόσο μάλλον δημοσιογράφων και πολιτικών, έχει γίνει έρμαιο στα χέρια του κάθε ανευθυνο-υπεύθυνου δημόσιου παράγοντα, επιχειρηματία ή παρακρατικού, δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία. Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρει ο Πρωθυπουργός προσωπικά και στο ακέραιο. Όσοι και αν παραιτηθούν. Η Δημοκρατία και η διαφάνεια, δεν είναι προς διαπραγμάτευση, ούτε μπαίνουν στη ζυγαριά». Μιλώντας στο protothema.gr, ο Κώστας Σκανδαλίδης,  σημείωσε  «είναι φανερό ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας στη χώρα, και η ευθύνη βαρύνει απευθείας τον πρωθυπουργό. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό του καθήκον, ας προκηρύξει εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ πάντως θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά των σκοτεινών μηχανισμών, που δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, όχι μόνο στη δικαιοσύνη αλλά και στο λαό. Να βγουν όλα στα φως».



Ειδήσεις σήμερα

ΕΥΠ: Το παρασκήνιο ενός πολιτικού θρίλερ - Ολοταχώς προς Εξεταστική και πόλωση

Σκιάθος: «Καίει» τον πυραγό η σύντροφός του - Μου εξομολογήθηκε ότι του αρέσουν τα μικρά κορίτσια!

Καρίμ Μπενζεμά: Η πρώην του Μπίμπερ είναι η νυν του άσου της Ρεάλ - Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης