Καλογήρου: Βολές στην κυβέρνηση για το Κράτος Δικαίου

Καλογήρου: Βολές στην κυβέρνηση για το Κράτος Δικαίου

Εντείνει στο εξής την κριτική της στην κυβέρνηση για το Κράτος Δικαίου η αξιωματική αντιπολίτευση

kalogirou_m
Οξεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τις διαμαρτυρίες πολιτών το τελευταίο διάστημα ως προς το Κράτος Δικαίου ασκεί ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Μιχάλης Καλογήρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογήρου εγκαλεί, (με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή») την κυβέρνηση ότι «στέκεται αμήχανη, αν όχι εχθρική, απέναντι στους ανθρώπους και ιδίως στους νέους, στις νέες και στους καλλιτέχνες που διαμαρτύρονται αυτές τις ημέρες», με αφορμή την «υπόθεση Λιγνάδη», ενώ η Κουμουνδούρου σκοπεύει το επόμενο διάστημα να εντείνει την κριτική της στην κυβέρνηση ως προς το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, διοργανώνοντας και σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση, για ακόμα μία φορά, επιχείρησε να αντιμετωπίσει μια δικαστική απόφαση ως ζήτημα πολιτικής διαχείρισης ζημιάς μέσω των γνωστών τεχνασμάτων της προπαγάνδας του ποινικού λαϊκισμού. Πρόθυμοι να υποστηρίξουν κάθε είδους αντιεπιστημονικό αφήγημα, δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, αδιάφοροι προς τη διασφάλιση της ευθυκρισίας των πολιτών, αυτονόητη προϋπόθεση της δημοκρατίας» αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Καλογήρου, ενώ χαρακτηρίζει ως «καταγέλαστη» την «άποψη ότι η κριτική σε συγκεκριμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης σημαίνει και συνολική αμφισβήτησή της ως θεσμού».

Ο ίδιος παρατηρεί επιπλέον πως «στην αρχή ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Συκοφαντία. Προσωπική και πολιτική στοχοποίηση που γίνεται σε οποιαδήποτε αποφυλάκιση των τελευταίων χρόνων. Στη συνέχεια, η ποινή ανεστάλη, με τους ποινικούς κώδικες του 2019. Ψέμα. Η αναστολή στον πρωτόδικα καταδικασμένο δόθηκε με διάταξη του 2010, ενώ ο θεσμός της αναστολής έως την εκδίκαση του εφετείου ισχύει εδώ και δεκαετίες».«Μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, εφηύραν και διαδίδουν το τέχνασμα ότι ο βιασμός ανηλίκων με δική της νομοθετική πρωτοβουλία τιμωρείται πλέον με ισόβια κάθειρξη, ποινή που δεν θα μπορούσε να έχει ανασταλεί. Διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γίνει αυτό στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού, ακόμα και αν δεν είχε γίνει η μεταρρύθμιση του 2019, και οι προϊσχύουσες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα δεν προέβλεπαν ισόβια, αλλά πρόσκαιρη κάθειρξη», προσθέτει ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, «να μιλήσουμε για τις προσδοκίες των πολιτών σε σχέση με θεσμούς που δίνουν υπόσταση στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και εν γένει στο κράτος δικαίου, όπως είναι ο δικαστής, ως ανεξάρτητος κριτής, χωρίς ελιτισμό και χωρίς απόσταση από την κοινωνία, ή ο δικηγόρος, όχι ως προβοκάτορας που προσβάλλει θύματα ή ως αστέρας τηλεδικείων, αλλά ως ουσιαστικός συλλειτουργός της Δικαιοσύνης» παρατηρεί ο κ. Καλογήρου, καταλήγοντας πως «εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το μέλλον, δίνοντας αγώνες στο σήμερα, αγώνες πολιτικούς, δημοκρατικούς, με θέσεις και προτάσεις, που συγκροτούν το προοδευτικό μέτωπο, μέτωπο διεξόδου από τον θεσμικό κατήφορο που ζούμε».



Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά: «Οι ΗΠΑ θα παρέμβουν υπέρ της Ελλάδας αν υπάρξει εμπλοκή»

Μαρίτα Αγγελοπούλου: Σκότωσαν τον πατέρα της το 2011 - Είχαν «παραγγείλει» και τη δολοφονία της

Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα σε Δαδιά, Ηλεία, Λέσβο - Ανησυχία για ενίσχυση ανέμων και υψηλές θερμοκρασίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης