Το είδαμε και αυτό: Το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση... έκαψε την Πάρνηθα

Το είδαμε και αυτό: Το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση... έκαψε την Πάρνηθα

Αντιπολιτευτικός οίστρος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις φωτιές σε Εύβοια και Πάρνηθα!

5649566
Πλήθος ερωτημάτων και απορίες προκαλεί ο αντιπολιτευτικός οίστρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις πυρκαγιές.

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και του Στρατού να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς αλλά και την πυρκαγιά στα Βατερά της Λέσβου, η γραμματεία Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασκεί  σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για τα εν εξελίξη μέτωπα αλλά και για τις περυσινές φωτιές στη Βόρεια Έύβοια και την Πάρνηθα!

Στην ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς, ο Γραμματέας Περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργος Αποστολόπουλος, επισημαίνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που «κατέκαψε την Πάρνηθα»! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες.

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε καύσωνας «διαρκείας» - Κυριακή και Δευτέρα οι πιο «καυτές» ημέρες, πού θα δούμε 40άρια

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Οι συγγενείς των θυμάτων δεν ξεχνούν και ζητούν Δικαιοσύνη

Σκηνικό έντασης στα Εξάρχεια - Δεκάδες προσαγωγές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης