Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα πρόθυμη να διαθέσει πλοία για τη μεταφορά σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα πρόθυμη να διαθέσει πλοία για τη μεταφορά σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί την Τρίτη - Πρέπει να βρούμε εναλλακτικές οδούς για την εξαγωγή των σιτηρών, είπε ο Μακρόν

stoltenberg-ellinika-ploia-arthro
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προσφέρει πλοία για να συμβάλει στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που τελούν υπό ρωσικό αποκλεισμό, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Μαδρίτη.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί την Τρίτη.

Στη συνέχεια το πρωτόκολλο εισδοχής θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των 30 χωρών μελών της Συμμαχίας, ώστε να επιτραπεί στις δύο χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και να διέπονται από την ρήτρα της συλλογικής άμυνας.

Μακρόν: Πρέπει να βρούμε εναλλακτικές οδούς για την εξαγωγή των σιτηρών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει περισσότερες εναλλακτικές οδούς για να εξαγάγει από την Ουκρανία προμήθειες δημητριακών, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.



Κλείσιμο
Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ο πρώτος και ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγείς σίτου στον κόσμο και οι εξαγωγές τους ισοδυναμούν με το 20% και στο 10% των παγκόσμιων πωλήσεων αντιστοίχως, όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το κλείσιμο λιμανιών στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα έχουν σχεδόν σταματήσει τις εξαγωγές.

Ο πρόεδος Μακρόν δήλωσε εξάλλου πως η Γαλλία θα παραδώσει σύντομα άλλα έξι πυροβόλα CESAR για να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Power pass: Απλοποιείται η αίτηση, η πλατφόρμα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ - Μητσοτάκης για Τουρκία: Το διάλογος γιοκ το έχουμε ξανακούσει, πρέπει να συναντιόμαστε

Σταμάτης Γονίδης: Ελάχιστη κατανάλωση €800 σε συναυλία του στο Μικροχώρι Δράμας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης