Μηταράκης: H κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Μηταράκης: H κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Η εργαλειοποίηση του 2020 κατέδειξε την ανάγκη ενεργούς και αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

20220617-ΝΜ_Διαμνημονευση-κ_-Κλιαρη-2-1024x683
Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης, απένειμε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στον Ναύαρχο ε.α., κ. Θεόδωρο Κλιάρη, Επίτιμο Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τον δραστικό περιορισμό των παράνομων ροών προς τη χώρα μας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.

«Είχα την τιμή να είμαι τακτικός συνομιλητής του, ειδικά τις δύσκολες μέρες του 2020» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συμπληρώνοντας ότι «εκτίμησα, όπως όλοι μας, την αίσθηση ευθύνης που τον διακρίνει. Την προσήλωση στο καθήκον. Την αγάπη του για το προσωπικό του ΛΣ. Το σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στο πρόσωπο του, τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά, επιχειρούν με αυτοθυσία και κρατούν τα σύνορα μας αδιάτρητα. Που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να διασώσουν τις ζωές μεταναστών και να προστατέψουν τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας».

«Τα γεγονότα του 2020» επισήμανε ο κ. Μηταράκης, «κατέδειξαν μια διαφορετική πτυχή της μεταναστευτικής κρίσης. Την εργαλειοποίηση, για γεωπολιτικά οφέλη του ανθρώπινου πόνου. Με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με στόχο πολιτικά ανταλλάγματα, όπως αυτά που δέχθηκαν το 2016».

«Η εργαλειοποίηση του 2020 κατέδειξε την ανάγκη ενεργούς και αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέδειξε την ομοθυμία της πολιτικής ηγεσίας της Ένωσης στην αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Φαινόμενα που επαναλήφθηκαν μετά στα σύνορα της Ισπανίας και στα σύνορα της Λευκορωσίας», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης κατέληξε λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Κλείσιμο
Ομιλία Νότη Μηταράκη-Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής A’ τάξης στον Ναύαρχο ε.α. κ. Κλιάρη

Ο Επίτιμος Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ναύαρχος ε.α., κ. Θεόδωρος Κλιάρης, με τη σειρά του, είπε πως «είμαι βαθιά συγκινημένος πραγματικά, σήμερα, για την τιμή που μου κάνατε κ. Υπουργέ να με βραβεύσετε. Είναι διπλή η χαρά μου, γιατί συνήθως στη χώρα μας ξεχνάμε εύκολα. Τρεις μήνες μετά την αποστρατεία μου, έρχεστε να με βραβεύσετε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

Ο κ. Κλιάρης ολοκληρώνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πιστεύω ότι αυτό το βραβείο μπορεί να το παίρνω εγώ, αλλά ανήκει σε όλα τα στελέχη του Σώματος, σε όλα αυτά τα παιδιά, γιατί πραγματικά τα θεωρώ παιδιά μου, που νυχθημερόν, 365 μέρες τον χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με επαγγελματισμό, με φιλότιμο, με ζήλο να προστατέψουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και όχι μόνο αυτό».

«Επειδή είστε ακρίτας”, είπε, απευθυνόμενος στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου “καταλαβαίνετε ότι διασφαλίζουμε τη σιγουριά και την ασφάλεια -με την παρουσία μας- στις εσχατιές της χώρας μας», κατέληξε.

Ομιλία Ναυάρχου ε.α. Θεόδωρου Κλιάρη κατά την απονομή Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής Α' Τάξης



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε το Νίκο Χαρδαλιά

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης