Ελληνοτουρκικά - Λιβανός: Κοκκίνισε και νευρίασε ο Ακάρ με το θέμα της Κύπρου

Ελληνοτουρκικά - Λιβανός: Κοκκίνισε και νευρίασε ο Ακάρ με το θέμα της Κύπρου

«Ίσως περίμενε πως θα φοβόμασταν και δεν θα απαντούσαμε - Εμείς απαντήσαμε κι εκεί νευρίασε», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

livanos_poli
Το επεισόδιο που σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χουλουσί Ακάρ και Έλληνες βουλευτές, περιέγραψε στο protothema.gr ο Σπήλιος Λιβανός.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση, ανέφερε συγκεκριμένα: «Ήρθε ο Ακάρ το πρωί και έκανε μια επίθεση προς τους πολιτικούς της Ελλάδας που διακόπτουν τον διάλογο μεταξύ των δυο χωρών, όπως είπε, μίλησε για την προκλητική θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και στα διάφορα θέματα που τελευταία υποστηρίζουν. Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο ΝΑΤΟ του απάντησα, λέγοντάς του πως είναι σαν να πατάνε σε δυο βάρκες και πως είναι το λιγότερο περίεργο να μιλάνε για διεθνές δίκαιο και καλές γειτονικές σχέσεις, όταν η Τουρκία εδώ και δεκαετίες μας έχει την απειλή του casus belli παρά το γεγονός ότι είμαστε φίλες και σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ. Όταν εισέβαλε και κατακρατεί παράνομα το βόρειο κομμάτι της Κύπρου, όταν κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο μας, αλλά και πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Και συνέχισε, περιγράφοντας τις αντιδράσεις του Ακάρ: «Εκείνος εκεί εκνευρίστηκε και γύρισε από τα αγγλικά να μιλά στο τουρκικά. Κοκκίνισε, νευρίασε με το θέμα της Κύπρου και κάποια στιγμή φορτίστηκε κι άλλο η ατμόσφαιρα. Εγώ έθεσα όλες τις ελληνικές θέσεις. Πως είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο. Είπαμε πολλά, στη συνέχεια μίλησε ο Βολουδάκης και μετά έφυγε. Τον πιάσαμε στον διάδρομο και μπροστά στις κάμερες συνέχισε να μιλά στα τουρκικά έντονα και εγώ στα Αγγλικά. Ήταν προκλητικός, έλεγε τα δικά του».

«Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν έντονο αν και στην αρχή δεν φαινόταν. Το γύρισε ο ίδιος με αυτά που είπε. Δεν ξέρω, ίσως περίμενε πως θα φοβόμασταν και δεν θα απαντούσαμε. Εμείς απαντήσαμε κι εκεί νευρίασε. Πριν ενάμιση μήνα στην επιτροπή των επικεφαλής που έγινε στην Αθήνα εμείς δεν αναφερθήκαμε καθόλου στους Τούρκους, τους σεβαστήκαμε. Αυτοί τώρα με την συμπεριφορά τους, ήταν λες και ήθελαν να μας κάνουν bullying και τσαμπουκά μέσα στην Κωνσταντινούπολη... αυτό δείχνει πως είναι σε βρασμό» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλησεις - ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητά ο Μπαχτσελί

Σε Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης για την υπόθεση Novartis, προτείνει ο εισαγγελέας


Ένοχος για καταπάτηση περιουσίας και βανδαλισμό ο πρώην της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που εισέβαλε στον γάμο της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης