Η Λευκωσία καταγγέλλει τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Η Λευκωσία καταγγέλλει τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Την αποστολή του σχετικού εγγράφου ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης - Στο στόχαστρο οι κινήσεις της Τουρκίας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας - ψευδοκράτους

un_security_council
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ότι θα καταγγείλει στον ΟΗΕ, τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως στην επιστολή - καταγγελία προς τον ΟΗΕ, θα περιλαμβάνονται οι κινήσεις της Τουρκίας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου - το οποίο θεωρείται πλέον τουρκικό, και το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας - ψευδοκράτους, μέσω του οποίου καταδεικνύεται ο απόλυτος έλεγχος της Άγκυρας επί των Τουρκοκυπρίων.

Μίλησε επίσης για εξόφθαλμο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, εκφράζοντας, την πεποίθηση ότι παρά τους κινδύνους που υπάρχουν και τις απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε απονενοημένες πράξεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Άγκυρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον - Μπορεί πραγματικά να «πέσει» ο πρωθυπουργός της Βρετανίας;


Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο έκλεισαν τον ενάεριο χώρο τους για τον Λαβρόφ - «Ο Satan 2 δεν θα ζητήσει άδεια πτήσης» απειλεί η Μόσχα


Μυστήριο για τον θάνατο του πρώην παίκτη του Πανιωνίου - Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης