Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη: «Πεδίο μάχης» το ΑΠΘ με μολότοφ και δακρυγόνα
Η επίθεση των κουκουλοφόρων σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03:00 το πρωί μετά από πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή - Ρίψεις νερού από το ειδικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και προσαγωγές
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετείχε σε πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες που φρουρούσαν την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03:00 το πρωί. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων. Για τον ίδιο σκοπό επιστρατεύτηκε και το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.
Μετά τη λήξη των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000