Γκάλοπ Marc: Στις 9,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, το 40,1% θέλει κυβέρνηση με ΝΔ

Δημοσκόπηση για τον ANT1 - Το 27,1% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 13% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με  ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - Κέρδη οριακά άνω της μίας μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει τρίτος σε δημοτικότητα ο Αλέξης Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη - Πρώτο θέμα ανησυχίας η ακρίβεια, πιο πάνω κι από τον πόλεμο στην Ουκρανία - Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει η πλειοψηφία

gkalop_nd_syriza_diafora_art
Στις 9,9 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει η Marc την διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου για τον ANT1.

Με την ακρίβεια να είναι σταθερά το πρώτο θέμα ανησυχίας για την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα,μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ΝΔ εμφανίζει κέρδος μισής μονάδας σε σχέση με το διάστημα αμέσως πριν από την εισβολή του Πούτιν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κέρδη 1,1 μονάδας και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χάνει 1,4 μονάδες.

Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφεται ψηλότερα στη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με μεγάλη διαφορά.

Σε αυτό συμβάλλει και η αξιολόγηση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ , με το 60% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι την είδαν θετικά ή μάλλον θετικά και 32,9% να κάνουν λόγο για αρνητική ή μάλλον αρνητική αξιολόγηση.

Πάνω από ένας στους δύο θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ 4 στους δέκα επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το φθινόπωρο.

Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων, που την επιλέγουν σε ποσοστό 27,1%, με οριακή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ενώ το 13% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μολις το 12,4% θλέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 14,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. 










Κλείσιμο
6_100
10_100
17_50
21a_100
21b_100
24_50
26_100
29_100
33_100
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ-_24_05_2022_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης