Δύο στους τρεις εκλέγουν οι «προεδρκοί» στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - Δείτε τα αποτελέσματα

Δύο στους τρεις εκλέγουν οι «προεδρκοί» στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - Δείτε τα αποτελέσματα

Πρώτος ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη , Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος - Δεύτερος ο  νυν γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, τρίτος ο Στέφανος Ξεκαλάκης

PASOK
Σημαντική ανανέωση, εκπλήξεις,  αλλά και σύνθεση τάσεων καταγράφεται από τη σειρά κατάταξης και την εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που θα εκλέξει στη συνέχεια το 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο, το βασικό πολιτικό τιμ της Χαριλάου Τρικούπη. Οι «προεδρικοί» εκλέγουν τα δύο τρίτα της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ και οι «παπανδρεϊκοί» εμφανίζουν αρκετά γνωστά στελέχη τους στις πρώτες θέσεις. 

Πρώτος και με ισχυρό προβάδισμα έρχεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος(με 1533 ψήφους στις 3139 που έχουν ενσωματωθεί), ο οποίος είχε εκλεγεί στις πρώτες θέσεις και σε προηγούμενες εσωκομματικές αναμετρήσεις για την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή. Μετά τον κ. Σπυρόπουλο, που θα προταθεί από το Νίκο Ανδρουλάκη για τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο απερχόμενος Γραμματέας- στήριξε το Γιώργο Παπανδρέου για αρχηγό τον Δεκέμβρη- είχε δυνατή παρουσία και στις πρόσφατες κάλπες για την εκλογή Νομαρχιακών Επιτροπών και Συνέδρων. 

Στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνονται οι: Κώστας Παπαδημητρίου (στην τέταρτη σειρά, συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη), Μιχάλης Καρχιμάκης (πέμπτος- παπανδρεϊκός), Φίλιππος Σαχινίδης (παπανδρεϊκός), Συμεών Δανιηλίδης (γεννηματικός), Σωτήρης Παπαγεωργίου, Παύλος Χρηστίδης (εκπρόσωπος Τύπου επί Γεννηματά, σε συμμαχία με τους ανδρουλακικούς), και Μιχάλης Τολίκας (κλίμα Χρηστίδη).

Την 20άδα συμπληρώνουν οι κ.κ Γιώργος Λυμπερόπουλος (έμπειρο οργανωτικό στέλεχος), Δημήτρης Ρέππας (πρώην υπουργός, παπανδρεϊκός), Γιάννης Πάζιος, Μανώλης Όθωνας (ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά), οι ανδρουλακικοί Παναγιώτης Ψυχογιός και Σωτήρης Ζαρπαλάς, οι παπανδρεϊκοί Απ. Ραυτόπουλος και Α. Λεβέντης και οι κ.κ Θόδωρος Λώλος και Ηρακλής Δρούλιας (ανδρουλακική πλευρά). Ψηλά εκλέγονται βασικοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως η Μάρα Κουκουδάκη- αν και το σύστημα των ανδρουλακικών έπαιζε «χαμηλές πτήσεις» στη σταυροδοσία για τις γυναίκες, καθώς θα ισχύσει η ποσόστωση κατά 33%, άρα και η εκλογή αρκετών κυριών στη Νεα Κεντρική Επιτροπή. Πρώτη γυναίκα εκλέγεται πάντως η Έφη Χαλάτση (στο στενό τιμ των παπανδρεϊκών) (32η), ψηλά ο Θοδωρής Μαργαρίτης (επικεφαλής της ανανεωτικής αριστεράς, ήρθε 24ος), ο Κώστας Κατσανέβας (γιος της Σοφίας Παπανδρέου, που εκλέγεται 45ος), ο Δημήτρης Μάντζος (67ος), ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Πέτρος Ευθυμίου κα. Την διεύρυνση «εκπροσωπεί» στη νέα Κεντρική Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος- ο Γιάννης Πανούσης δεν ήταν υποψήφιος.

Έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.139 ψηφοδέλτια στο σύνολο των 4.449 ψηφισάντων.




Δείτε ΕΔΩ την ροή αποτελεσμάτων


Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: Τα ύποπτα συμπτώματα του ιού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

Δημοσκόπηση GPO: Αυξήθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης