Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή, πόλωση στη Βουλή σήμερα

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή, πόλωση στη Βουλή σήμερα

Μητσοτάκης και Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή

tsipras_syriza1
Μια κοινοβουλευτική συζήτηση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, καθώς αμφότεροι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας θα μεταβούν στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για «την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ», διασταυρώνοντας τα ξίφη τους.

Παρά το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και επισκέψεών του ανά την Ελλάδα αυτές τις μέρες, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει μια μικρή παύση από την κεντρική, προεκλογική του εκστρατεία με ορίζοντα την Κυριακή 15 Μαΐου, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι σε ένα τόσο ζωτικό ζήτημα, όσο η ελληνική εξωτερική πολιτική και ιδίως σε ένα ιδιαίτερο μομέντουμ, όπως παρατηρούν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή δεν αγνοεί την κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα με όχημα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη στιγμή μάλιστα που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελίσσεται ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα της διεθνούς διπλωματίας, προκειμένου να αποκομίζει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη και πόρους για τη χώρα του, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και εξής.

Στον αντίποδα, ο «Κυριάκος Μητσοτάκης όμως τα δίνει όλα χωρίς να παίρνει τίποτα», όπως υποστήριξε χθες ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, και επισημαίνοντας ταυτόχρονα την υπεραξία των ειδοποιήσεων που του είχε απευθύνει σε ανύποπτο χρόνο για την Τουρκία όλο το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, «η Κύπρος έχει ξεχαστεί από τη διεθνή κοινότητα και την τουρκική εισβολή. Η Τουρκία επιμένει στην αναθεωρητική της λογική» σημείωσε ο ίδιος, ενώ «η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί να παίρνει από τις συμμαχίες και από τις συμφωνίες την αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας της. Και κυρίως εγγυήσεις ασφαλείας από τους συμμάχους έναντι της Τουρκίας και της τουρκικής επιθετικότητας» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν μπορεί εμείς να δίνουμε ελευθέρας μεθαύριο στο ΝΑΤΟ, τώρα ζητάνε οι σκανδιναβικές χώρες να μπούνε στο ΝΑΤΟ. Έτσι δεν είναι; Γιατί ζητάνε; Για να αισθάνονται ασφαλείς έναντι της ρωσικής επιθετικότητας» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας.

Κλείσιμο
Το πολιτικό ενδιαφέρον, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες περιστρέφεται γύρω από τον Λευκό Οίκο, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά «όπλα στη φαρέτρα» για τη χώρα από τον Πρωθυπουργό στις αποσκευές του, δηλαδή συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενόψει της μετάβασης του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, όπως αναμένεται να υπογραμμίσει και κατά την ομιλία του, σήμερα.

Η κίνηση άλλωστε της διοίκησης Μπάιντεν να ζητά από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση F16 στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου, συνιστά πρωτοφανή ενέργεια για την αξιωματική αντιπολίτευση που αναμένει επ’ αυτού εξηγήσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία κατά Ρωσίας για το «φρένο» στο φυσικό αέριο προς την Ευρώπη: «Θα είναι υπεύθυνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

«Ονειρικό» παρουσίασε τον γάμο του με την Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - Δεν υπήρχε βία μεταξύ μας, είπε κυνικά ο δολοφόνος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης