Ομέρ Τσελίκ: Μόνο η Ελλάδα και η Συρία του Άσαντ σκοτώνουν παιδιά στη Μεσόγειο

Ομέρ Τσελίκ: Μόνο η Ελλάδα και η Συρία του Άσαντ σκοτώνουν παιδιά στη Μεσόγειο

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν μίλησε ξανά για τα δικαιώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας» - Επανέλαβε τα fake news για δήθεν κακομεταχείριση μεταναστών από τις ελληνικές αρχές

omer_celik_erdogan_art
Σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου κατά της Ελλάδας προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ παρομοιάζοντας την Ελλάδα με τη Συρία και κατηγορώντας την χώρα μας για δολοφονίες μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως αυτή την στιγμή υπάρχουν «δύο λόγοι που πεθαίνουν μετανάστες και παιδιά στη Μεσόγειο. Η Συρία του Άσαντ και η Ελλάδα». Συνεχίζοντας δε και απαντώντας στην εγχώρια κριτική για τους αριθμούς των μεταναστών στην Τουρκία, ο Τσελίκ σημείωσε πως «δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους».

Ο Ομέρ Τσελίκ όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ στην τοποθέτησή του επιτέθηκε κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου λέγοντας πως συμπάσχει περισσότερο με τον Μπασάρ αλ Άσαντ παρά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ στην συνέχεια μίλησε για την «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως δήλωσε ότι «η αναζήτηση της γαλάζιας πατρίδας είναι μαξιμαλιστική συμπεριφορά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πεθαίνουν παιδιά στη Μεσόγειο: ο ένας είναι η διοίκηση του Άσαντ και ο άλλος η Ελλάδα, που βυθίζει τις βάρκες στις οποίες είναι τα παιδιά», είπε.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjwwctnihc55)
Κλείσιμο


Τσελίκ: «Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες και βασανίζει μετανάστες»

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο εβδομάδων προκλητικός είχε εμφανιστεί για μία ακόμη φορά κατά της Ελλάδας, ο Ομέρ Τσελίκ, επαναφέροντας κατηγορίες και fake news για υποτιθέμενη κακομεταχείρισή μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

«Η Τουρκία σηκώνει το βάρος όλου του κόσμου. Σκεφτείτε πόσο ντροπή θα ήταν αν πέθαιναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκεί. Στη Μεσόγειο, το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες, τους εγκαταλείπει στον θάνατο και τους βασανίζει. Τώρα η Ελλάδα θα ζήσει με αυτή τη ντροπή για μια ζωή»  είχψε δηλώσει σχολιάζοντας αντιδράσεις στην Τουρκία για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. «Δεν πρέπει να συγχέουμε την παραγωγή πολιτικής με τον ρατσισμό. Δυστυχώς, κάποια κόμματα είναι ρατσιστικά. Δεν λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν εδώ για πάντα. Μόλις εκλείψει  ο φόβος του θανάτου στο περιβάλλον, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις χώρες τους» δήλωσε, καταλήγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η πληθυσμιακή δομή αυτού του τόπου. Στο τέλος θα επιστρέψουν στις χώρες τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Πύργος: Ο Θύμιος ζήτησε από την Αστυνομία να τον προστατεύσει από το bullying και εξαφανίστηκε

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δημοσίευσε για πρώτη φορά φωτογραφία με τη μητέρα της

ΥΠΟΙΚ: Οκτώ στους δέκα πολίτες πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης